Maatschappelijk verantwoord ondernemen

H2x1_CorporateSocialResponsibilty_2016_B_Subpage.jpg

Boodschap van Tatsumi Kimishima

Nintendo Co., Ltd.

Directeur: Tatsumi Kimishima

CI17_CorporateSocialResponsibility_2016_Kimishima.jpg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt de kern van onze activiteiten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen te laten glimlachen.

Iedereen laten glimlachen die met Nintendo te maken heeft: dat is het achterliggende principe van al onze MVO-activiteiten. Die woorden drukken de maatschappelijke verantwoordelijkheid uit die wij als entertainmentfirma hebben en vormen de bestaansreden van Nintendo. We hopen onze MVO-activiteiten te bevorderen door de doelstellingen te koesteren die onze voormalige algemeen directeur, Satoru Iwata, ons heeft nagelaten. Meneer Iwata is in juli 2015 overleden.

Lees verder


Boodschap van Satoru Shibata

Nintendo of Europe GmbH

Directeur: Satoru Shibata

CI17_CorporateSocialResponsibility_2016_Shibata.jpg

We luisteren naar onze stakeholders en bieden veilige producten en diensten

Al vele jaren heb ik het voorrecht gehad om leiding te geven aan Nintendo of Europe.

Als onderdeel van de Nintendo-familie erkennen we onze verantwoordelijkheid tegenover de samenleving. Zowel op wereldniveau als op Europees niveau is ons doel hetzelfde: iedereen die met Nintendo in aanraking komt, laten glimlachen. We streven ernaar om die filosofie in ons bedrijf te incorporeren. Met die doelstelling in ons achterhoofd denken we altijd na over de gevolgen van onze acties voor de Europese stakeholders.

Lees verder

De Nintendo Group erkent als internationaal bedrijf dat het onze verantwoordelijkheid is om de belangen van de maatschappij te betrekken bij de uitvoer van onze zakelijke activiteiten en ons bewust te zijn van hoe onze initiatieven effect kunnen hebben op klanten, zakenpartners, werknemers, aandeelhouders, gemeenschappen en het milieu. Nintendo staat voor videogames en entertainment. Wij geloven dat onze belangrijkste taak is om een glimlach te toveren op het gezicht van iedereen die met onze producten in aanraking komt.

Het Nintendo Corporate Social Responsibility Report gaat verder in op wat we doen om deze doelen te bereiken.

Klik hier om het CSR Report te lezen (alleen beschikbaar in het Engels en het Japans).