Stealth Inc 2: A Game of Clones

Systeem: Wii U Releasedatum: 30-10-2014

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

In Stealth Inc 2 speel je een kloon die ontsnapt uit een sinistere high-tech testfaciliteit. Stealth Inc 2 stelt zowel je brein als je reflexen op de proef in meer dan 60 afwisselende levels die aan elkaar zijn gekoppeld in een gedetailleerde speelomgeving. Ontwijk valstrikken en vijanden, houd je schuil in de schaduw zodat je niet gevonden wordt, en gebruik allerlei hulpmiddelen om te kunnen ontsnappen.

Je zult meer dan eens falen, maar een van de voordelen van een kloon is dat een nederlaag nooit permanent is. Zonder laadschermen en levens om je zorgen over te maken, worden spelers aangemoedigd om hun onvermijdelijke ondergang als leermiddel te gebruiken als ze lasers, moordlustige robots en angstaanjagende bazen ontwijken in de ultieme vijandige werkomgeving.

In de coöpstand kunnen twee spelers samenwerken om uit het laboratorium te ontsnappen. Een speler bestuurt de kloon, terwijl de ander verschillende tools op de Wii U GamePad gebruikt om de andere speler te beschermen en te verstoppen.

Ontwerp je eigen laboratorium met de uitgebreide level-editor, waarin je je meest kwaadaardige ideeën kunt uitwerken. Plaats valstrikken, zet vijanden weg en experimenteer met levelindelingen op de Wii U GamePad. Als je tevreden bent, kun je je level delen met vrienden. Daarna kun je jezelf op de proef stellen door in de community levels te downloaden die door andere spelers zijn gemaakt.

  • Ontsnap uit een duivels laboratorium bezaaid met valstrikken en vijanden.
  • Gebruik verrassende hulpmiddelen om hindernissen te overwinnen op zoek te gaan naar andere klonen.
  • Werk samen met een vriend in de unieke coöpstand, waarin een speler ondersteuning biedt met de Wii U GamePad.
  • Gebruik de Wii U GamePad om je eigen levels te maken, en deel ze vervolgens online met de community.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Curve Studios bespreekt Stealth Inc 2: A Game of Clones

CI7_WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_Developers.png

Nintendo of Europe: Kunnen jullie jezelf voorstellen, en vertellen wat jullie rol in het team is?

Rob Clarke: Mijn naam is Rob Clarke. Ik werk sinds twee jaar bij Curve Studios, en ik neem de marketing en PR voor mijn rekening.

Sam Robinson: Ik ben Sam Robinson, en ik houd me bezig met het ontwerpen van de levels in Stealth Inc 2. Daarnaast zorg ik voor de geluidseffecten en de muziek.

NoE: Kunnen jullie voor de lezers die nog nooit van de game hebben gehoord, in een notendop vertellen wat voor game Stealth Inc 2 is?

RC: Ik denk dat we eerst moeten uitleggen waar de "2" in "Stealth Inc 2" voor staat. Veel mensen zullen zeggen: "O, het is het vervolg op een game die ik nog niet eerder heb gespeeld." Maar eigenlijk is het eerder een volledige herinterpretatie van de eerste game.

SR: Het is een puzzel-platformgame met stealth-elementen. Je speelt een kloon die "geboren" is in een laboratorium van PTI Resolutions: een gigantische firma die kinderspeelgoed test. Het klinkt allemaal erg schattig, want het speelgoed dat het bedrijf maakt, is voor kinderen, maar de manier waarop ze het speelgoed testen is behoorlijk ziek en boosaardig. Ze gebruiken klonen als proefkonijnen om het speelgoed te testen.

RC: We zijn enorme fans van stealth-games zoals de Metal Gear Solid-serie. Daar beleef je van die spannende momenten, wanneer je jezelf in de schaduw verstopt en opeens achter iemand opduikt die zich plotseling omdraait. De volgende vijf minuten probeer je dan in veiligheid te komen, terwijl het alarm afgaat, en je trekt je de haren uit je hoofd. Van dat deel wilden we af. Als je in onze game wordt ontdekt, dan wordt je neergeschoten door een vijand of een laserstraal, en dan knal je gewoon uit elkaar.

NoE: Er is dus geen ontkomen aan?

WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_06.png

RC: Precies, maar daar ben je als kloon dus in het voordeel. Je kunt onmiddellijk opnieuw gekloond worden. Dat is een belangrijk spelelement. Je moet sluipen en je gaat eraan als je niet voorzichtig bent, maar je komt meteen terug tot leven. Volgens mij duurt het een halve seconde voordat je je avontuur kunt voortzetten, dus je kunt meteen verdergaan met de puzzel of het stuk waar je gebleven was.

SR: De vorige game was vrij lineair: je moest verschillende testruimtes in een vaste volgorde ontdekken. Level één, level twee, level drie enzovoort, totdat je level 80 had uitgespeeld. We merkten dat spelers daar moeite mee hadden, omdat het geestelijk behoorlijk vermoeiend is. Elk level is een puzzel die veel energie vergt. Je raakt echt uitgeput! Na verloop van tijd kon je gefrustreerd raken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat willen we de spelers niet aandoen. Daarom hebben we een nieuwe wereld toegevoegd die de speler kan ontdekken. Het is veel gemakkelijker om dat deel te verkennen, en minder veeleisend voor de speler.

NoE: Je hebt nu dus meer vrijheid.

RC: Ja, veel meer vrijheid. Je zult vaak falen en veel moeten experimenteren, en de puzzels zijn erg lastig. Als je weet wat je moet doen, kun je een kamer binnen één tot drie minuten uitspelen. Als je dat niet weet, zoals ik, dan doe je er waarschijnlijk eerder twintig minuten over.

WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_05.png

SR: Het is nu veel leuker. Je kunt op ontdekkingstocht gaan en alles op je eigen tempo verkennen, dus je staat niet onder druk. De game is dus volledig open. Er valt van alles te ontdekken, en naarmate je vooruitgang boekt, kun je nieuwe gadgets en speelgoed vrijspelen. PTI Resolutions is in deze game een compleet nieuwe speelgoedreeks aan het testen. Elke keer als je een hoofdstuk uitspeelt, speel je een nieuwe gadget vrij, waardoor je meer vrijheid krijgt en de wereld kunt verkennen. Dankzij al die gadgets krijg je extra mogelijkheden. Je zult sommige stukken steeds opnieuw bezoeken en nieuwe doorgangen ontdekken.

NoE: Waar komen de ideeën voor de gadgets vandaan?

SR: We wilden eigenlijk nieuwe gadgets maken waardoor het sluipen makkelijk werd. Toen we aan het brainstormen waren, dachten we aan dingen die je in de meeste stealth-games ziet: enterhaken, camouflagekleding, dat soort dingen. Dat vonden we echter niet origineel genoeg, dus we lieten die ideeën links liggen en bedachten volledig nieuw speelgoed dat je hopelijk nog nergens anders hebt gezien!

Elk voorwerp dat we in de game maken heeft verschillende eigenschappen. Je moet het ten minste op twee manieren kunnen gebruiken, en daardoor kunnen we ingenieuze puzzels bedenken. Zo wordt er echt een spel gespeeld met de spelers, en we willen ze laten nadenken over de manieren waarop je elk gadget kunt gebruiken.

NoE: Hoe zouden jullie het moeilijkheidsniveau van de game omschrijven? Is de game toegankelijk voor zowel nieuwe spelers, als voor fans die de vorige game hebben gespeeld?

WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_02.jpg

SR: Ik denk dat Stealth Inc 2 veel toegankelijker is dan de vorige game, en eigenlijk wil ik spelers aanraden om met dit deel te beginnen. Het klinkt gek, maar in het tweede deel zijn qua moeilijkheid veel problemen opgelost, die wel in de eerste game zaten.

RC: De game komt langzaam op gang, en het eerste level... nou ja, ik zeg wel dat hij langzaam op gang komt, maar in het eerste level moet je proberen te ontsnappen aan bewegende muren en zo! Maar het is vrij duidelijk wat je moet doen. Je moet naar links en naar rechts bewegen, en springen. De game wordt groter door verschillende soorten uitrusting die je vindt.

De kloon zelf krijgt eigenlijk geen nieuwe moves. Hij blijft zoals hij is, en je krijgt nieuwe uitrusting naarmate je verderkomt. We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het tempo correct is. In de eerste paar levels moet je camera's ontwijken, dan krijg je het eerste deel van je uitrusting, en daarna het tweede stuk. Dat gebeurt binnen enkele uren, dus je krijgt genoeg tijd om aan je uitrusting te wennen.

NoE: Stealth Inc 2 wordt exclusief voor de Wii U uitgebracht. Hoe maakt de game gebruik van het systeem?

RC: We hebben voorheen veel samengewerkt met Nintendo voor de Hydroventure-games, dus we hadden al veel ervaring met Nintendo-hardware. We hadden echter nog nooit met de Wii U gewerkt. Zodra we een stuk hardware in handen hebben, moeten we onszelf afvragen: "Hoe kunnen we dit gebruiken? Is het logisch? Zal dit leuk zijn voor spelers?" De Wii U heeft uiteraard de Wii U GamePad, en daar moet je natuurlijk iets mee doen. Je kunt de game zonder tv spelen als je wilt, maar dankzij de GamePad kun je hem ook helemaal met meerdere spelers spelen.

CI16_WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_Coop.jpg

SR: Inderdaad. In de multiplayerstand kan één speler een Wii-afstandsbediening en een Nunchuk, of een Wii U-controller Pro gebruiken, terwijl de tweede speler de Wii U GamePad gebruikt. De tweede speler beschikt over allerlei gadgets die hij kan gebruiken om de kloon te beschermen. Zo is er een antilicht, waarmee de kloon in een schaduw wordt gehuld. Je kunt ook op de GamePad tekenen zoals op een whiteboard en de kloon door een level loodsen. De speler met de GamePad kan ook terminals hacken. Je moet terminals hacken om de uitgang te bereiken. We hebben daarom de verantwoordelijkheid die een speler normaal gesproken alleen heeft, in tweeën gesplitst. Deze stand biedt nog een heleboel andere voordelen en uitdagingen. De belangrijkste speler kan vijanden hacken met een gadget dat de Jackboy heet, en de tweede speler kan die vijand dan besturen. Het is echt grappig, want de vijandelijke robots die je tegenkomt, kunnen erg gevaarlijk zijn. Als de tweede speler niet oplet, kan alles in de soep lopen.

RC: Een van de eerste dingen die we ontwikkelden, was de mogelijkheid om op het scherm van de GamePad te tekenen. We keken hoe mensen puzzelgames speelden, en zelfs in puzzelgames voor één speler werken mensen vaak samen. Je kunt samen met je vrienden of je partner naar het scherm kijken en zeggen: "Ga daarheen, probeer dat eens, waar ben je mee bezig?" In Stealth Inc 2 kun je meteen een cirkel en een grote pijl op de GamePad tekenen en zeggen: "Daar moet je zijn!" Het is iets heel simpels, maar de dynamiek van de multiplayerstand verandert er helemaal door.

NoE: Die tweede speler is echt actief betrokken.

CI7_WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_Gadgets.jpg

RC: Je wordt echt de actie ingezogen. Naarmate je verderkomt in de game, wordt die multiplayerstand steeds belangrijker. Je kunt in de game een gadget vrijspelen waarmee de eerste speler een kloon van zijn kloon kan maken. Je hebt dan twee klonen, en de speler met de GamePad kan die tweede kloon dan besturen. Die mogelijkheid heb je dan heel de rest van de game. Je vindt andere uitrusting, en die kan gebruikt worden door die tweede speler.

NoE: Dat betekent dat je twee compleet verschillende ervaringen hebt. Soms ben je alleen, soms met iemand anders.

RC: We hebben gekeken hoe onze collega's alleen en met tweeën speelden, en het verschil is enorm als je vanaf het begin met z'n tweeën speelt. Je hebt echt het gevoel dat je in de game zit, zonder dat de tweede speler de hele tijd op het scherm te zien is. Zo werkt het meestal in multiplayerstanden, maar niet in een puzzel-platformgame.

NoE: Het moet een hele uitdaging geweest zijn om zowel een single- als een multiplayerstand te ontwikkelen.

SR: Dat klopt. Het was een enorme uitdaging. We moesten veel experimenteren om te zien wat er mogelijk was. Als er een tweede kloon verschijnt, dan bestuur je allebei de klonen met dezelfde stick. Ze maken dus dezelfde bewegingen. Maar in de multiplayerstand worden ze onafhankelijk van elkaar bestuurd. We wisten niet zeker of elke puzzel van ons daardoor om zeep zou worden geholpen, maar dat was niet het geval. Het werkte gewoon! We moesten veel experimenteren en zorgen dat het werkte.

NoE: Bevat de game een Miiverse-functie?

SR: Jazeker. Spelers kunnen tips en aanwijzingen in levels achterlaten, dus als je je het hoofd breekt over een uitzonderlijk moeilijke puzzel, dan heeft iemand op Miiverse misschien advies achtergelaten over wat je moet doen, of een opmerking gemaakt over een grap die we in de game hebben gestopt. Het zijn kleine pictogrammen die je in de levels ziet oplichten. Je kunt zelf kiezen of je ze bekijkt, dus je hebt geen last van spoilers.

CI16_WiiUDS_StealthInc2AGameOfClones_LevelEditor.jpg

RC: Je kunt ook zelf levels bouwen, waarin je toegang hebt tot dezelfde tools en logica waar de ontwikkelaars over beschikten. Het is echt hartstikke eenvoudig. De besturing is simpel, want je kunt de GamePad gebruiken om voorwerpen te verplaatsen en hindernissen aan te brengen. Je kunt je levels dan online uploaden, en levels van anderen downloaden. Alle levels worden gedeeld en zijn altijd beschikbaar in de game, waardoor de speelduur enorm toeneemt. We hebben leveleditors in onze vorige games gestopt. Er werden dan misschien 400 of 500 nieuwe levels gemaakt, en sommige waren beter dan de onze! We hebben speciaal iemand aangenomen om levels te ontwerpen, vanwege zijn werk met de leveleditor in een van onze vorige games.

SR: Het is iets merkwaardigs. Het is heel gemakkelijk om een moeilijk level te maken, maar het is een hele opgave om eenvoudige levels te ontwerpen. Met name aan het begin van de game, als je de moeilijkheid geleidelijk wilt laten toenemen. Het draait allemaal om visuele communicatie en manieren om de spelers vertrouwd te laten worden met de game. Je moet de speler dingen leren en ervoor zorgen dat ze hun kennis later in de game actief toepassen. In de community zullen er dus talloze ingewikkelde levels verschijnen!

NoE: Allebei bedankt voor jullie tijd!

Categorieën

Actiespel, Platformspel, Puzzelen, Avonturenspel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Curve Digital

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Wii U-downloadsoftware

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

30-10-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Traditionele Controller (Wii) +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Wii U-controller Pro,
  • Wii U GamePad,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

629,50 MB