• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo 3DS krijgt 3D video-opname, twee Mario-spellen en nieuwe kleur voor feestdagen


    13-09-2011

    13 september 2011 – In november verschijnt een nieuwe systeemupdate voor het portable Nintendo 3DS-systeem die het mogelijk maakt 3D-video’s te filmen. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld delen van hun verjaardagsfeestjes, voetbalwedstrijden en vakantiemomenten in 3D opnemen en de video’s in 3D aan anderen laten zien, allemaal zonder speciale bril. De systeemupdate levert ook nieuwe ervaringen aan mensen die alle StreetPass-uitdagingen hebben voltooid in StreetPass Mii Plaza.

    Op 30 september wordt een nieuwe metallic-rode Nintendo 3DS gelanceerd in Europa om te vieren dat er meer dan één miljoen* Nintendo 3DS-systemen in Europa zijn verkocht. En in de aanloop naar het eindejaar zullen ook nog eens twee Mario™ spellen - één platformspel en één racespel - voor Nintendo 3DS worden gelanceerd.

    Iwata Asks

    Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS wordt in Europa op 18 november gelanceerd. In dit allereerste ‘full 3D’ platformavontuur van Mario kunnen spelers, voordat ze een level spelen, het alvast verkennen om geheimen te vinden met de ingebouwde gyroscoopfunctie van het Nintendo 3DS-systeem. Het spel voorziet ook in propellerblokken en StreetPass-functies. Mario Kart 7 is verkrijgbaar vanaf 2 december en biedt onder meer een nieuw, optioneel eerstepersoons-raceperspectief waarin je je kart bestuurt met de gyrosensor. Het spel introduceert nieuwe speelbare personages als Lakitu en Metal Mario, samen met een tricksysteem dat lijkt op dat in Mario Kart Wii. Meer details over beide spellen worden later bekend gemaakt.

    Iwata Asks

    Een vooruitblik op 2012

    Natuurlijk kijkt Nintendo verder dan de feestmaand en worden er ook plannen voor 2012 gemaakt. Zo maakt Nintendo bekend dat een nog niet aangekondigd Mario Tennis-spel voor het Nintendo 3DS-systeem verschijnt. Mario Tennis (voorlopige naam) zal in 2012 verschijnen en meer details worden later bekendgemaakt.

    In 2012 kunnen Nintendo 3DS-bezitters ook genieten van een nieuw 3D-deel in de Animal Crossing-franchise. Deze gloednieuwe versie bevat diverse mogelijkheden die in vorige delen ontbraken, zoals de mogelijkheid om baas van het dorp te worden en de ontwikkeling ervan te stimuleren. Het wordt tevens mogelijk om bepaalde objecten in je dorp te plaatsen, voor een persoonlijker aanzicht. Ook kun je de huizen bekijken van spelers met wie je via StreetPass verbinding hebt gemaakt.

    In 2012 kunnen Nintendo 3DS-fans ook nieuwe spellen verwachten in franchises als Luigi’s Mansion en Paper Mario, terwijl een oude Nintendo-held terugkeert in Kid Icarus: Uprising voor Nintendo 3DS. Nintendo werkt ook aan de productie van 3D Kid Icarus animatievideo’s die via de Nintendo Video-dienst gratis beschikbaar komen voor Nintendo 3DS-bezitters van over de hele wereld.

    De Nintendo 3DS is voorzien van een Ouderlijk Toezicht-functie waarmee ouders kunnen bepalen tot welke content hun kinderen toegang hebben. Ga voor meer informatie over deze en andere functies naar www.nintendo3ds.be

    * Schatting van de doorverkoopcijfers op 14 augustus 2011, gebaseerd op een intern sales panel van Nintendo of Europe.