• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo onthult lanceringsdatums en speciale edities voor grote titels tijdens gamescom 2015 in Keulen


    05-08-2015

    5 augustus 2015 – Nintendo heeft op de gamescom in Keulen – de grootste jaarlijkse videogamebeurs ter wereld – een booth geopend vol actuele en toekomstige titels voor de Wii U- en Nintendo 3DS-systemen. Met het vooruitzicht op nog enkele dagen speelplezier, is Nintendo de show begonnen met de onthulling van lanceringsdatums en speciale edities voor enkele grote titels die nog in 2015 zullen verschijnen.

    Super Mario Maker voor Wii U is de ster van de show binnen Nintendo’s booth in Hall 9.1 A10/B10. Bezoekers kunnen in aanloop naar de 30e verjaardag van Super Mario Bros. unieke 2D-levels spelen en maken, of deelnemen aan dagelijkse Mario Kart 8- en Super Smash Bros. for Wii U-wedstrijden. De eerste 111 Mario-fans maken donderdag 6 augustus om 12:00 uur kans op een Mario goodiebag wanneer ze verkleed als Mario komen en een Mario-amiibo meebrengen.

    Zelda-fans zullen blij zijn te horen dat The Legend of Zelda: Tri Force Heroes op 23 oktober naar de Nintendo 3DS-systemen komt. Bezoekers van gamescom kunnen teams van drie spelers vormen om samenwerkend unieke Zelda-puzzels te kraken en eindbazen te verslaan. Omdat drie spelers dezelfde levensbalk delen, kunnen ze maar beter samenwerken als ze door de vele kerkers in het spel willen komen…

    Xenoblade Chronicles X voor Wii U is tijdens gamescom voor het eerst speelbaar in Europa, terwijl Nintendo ook nog eens twee limited edition bundels onthult die in december naast het spel zullen verschijnen:

    • Xenoblade Chronicles X Wii U Premium Pack: een zwart Wii U-systeem (premium), een fysiek exemplaar van het spel, een artbook en een wereldkaartposter
    • Xenoblade Chronicles X Limited Edition Pack: een fysiek exemplaar van het spel, een SteelBook™-cover, een wereldkaartposter, een cover art-poster en het artbook

    Kun je niet aanwezig zijn op gamescom? Niet getreurd! Thuisblijvers kunnen een voorproefje van het spel krijgen door het volgen van een speciale Xenoblade Chronicles X Twitch.tv/twitch livestream op zaterdag 8 augustus tussen 16:00 – 17:00 uur. Daarnaast is de Wii-klassieker Xenoblade Chronicles nu ook verkrijgbaar in de Nintendo eShop van de Wii U! Spelers die deze game aanschaffen krijgen 10 euro korting op Xenoblade Chronicles X wanneer ze dit spel binnen twee weken na de lancering in december aanschaffen op hetzelfde Wii U-systeem*.

    Gamescom-bezoekers kunnen ook een GamePad in de hand nemen voor duizelingwekkende luchtcapriolen in Star Fox Zero, terwijl iedereen thuis op zaterdag 8 augustus om 18:45 naar IGN Live kan kijken voor een nieuwe blik op de Area 3- en Titania-levels in deze actietitel die in Q4 2015 voor de Wii U verschijnt.

    Liefhebbers van speciale edities moeten hun ogen open houden voor Project Zero: Maiden of Black Water, een horrorspel dat op 30 oktober naar de Wii U komt. Op die dag verschijnt in de Nintendo eShop Project Zero: Maiden of Black Water – trial version, een demoversie die spelers de kans geeft gratis de proloog en de eerste twee hoofdstukken van het spel te proberen, waarna ze alsnog kunnen besluiten de overige hoofdstukken aan te schaffen. De fysieke versie van het spel verschijnt alleen als Project Zero: Maiden of Black Water – Limited Edition -bundel, met daarin een exemplaar van het spel in aparte hoes, een dubbelzijdige poster, een artbook, vier Spirit Photographs en een SteelBook™-cover.

    Vandaag gaat op de showvloer ook de Europese lanceringstrailer in première van Devil’s Third, die je nu kunt bekijken op YouTube. Dit actiespel van de beroemde Tomonobu Itagaki verschijnt op 28 augustus en biedt een unieke combinatie van slag-, hak- en vuurwapens in zowel de single player-campagne als de online multiplayer-standen voor maximaal 16 spelers.

    Helemaal aan het andere eind van Nintendo’s diverse aanbod vinden we het Animal Crossing amiibo-kaarten verzamelalbum, waarin verzamelaars de complete Serie 1 kunnen bewaren. Dit boek wordt geleverd inclusief een pakje met 3 kaarten en lanceert op 2 oktober, dezelfde dag dat Animal Crossing: Happy Home Designer verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen. Fans van de Animal Crossing-serie staat nog wat leuks te wachten op gamescom, want daar kunnen ze een gratis downloadcode krijgen voor Photos with Animal Crossing, samen met een AR-kaart die ze kunnen gebruiken in deze download-exclusieve Nintendo 3DS-titel, waarin spelers foto’s van hun favoriete Animal Crossing-vrienden kunnen maken in werkelijke omgevingen.

    Bezitters van Pokémon Omega Ruby & Pokémon Alpha Sapphire die naar de booth komen staat ook wat leuks te wachten, want daar kunnen ze een kaart krijgen met codes die, eens in hun exemplaar van het spel ingevoerd, twee van de vier spannende Pokémon ontgrendelen. Deze speciale Pokémon (Aromatisse, Bouffalant, Malamar en Sableye) zijn uitgekozen en gevechtsklaar gemaakt door niemand minder dan Shigeki Morimoto van ontwikkelaar GAME FREAK. Welke twee zal jij ontvangen? Ga voor meer details (in het Duits) naar www.pokemon.de/gamescom.

    Tenslotte wordt een groot deel van Nintendo’s booth op gamescom 2015 gereserveerd voor “Nindies”: getalenteerde indie-ontwikkelaars die hun meest recente werk tonen voor de Nintendo eShop op de Wii U en Nintendo 3DS. Van nieuwe banen in Shin’en Multimedia’s FAST Racing Neo tot de eerste kans om hands-on te gaan met Plague of Shadows, de komende gratis aanvullende content voor alle Shovel Knight-bezitters. De nieuwe Nindies @ gamescom 2015 trailer toont alle indiegames op de booth** – en vele andere!

    Met dagelijkse shows, toernooien, verrassende gasten en een heleboel speelbare games die later dit jaar verschijnen, zal niemand zich vervelen binnen de Nintendo booth op Gamescom 2015 in Keulen! Ga voor de (Duitstalige) livestream naar twitch.tv/nintendodeutschland van donderdag 6 tot zaterdag 8 augustus.

    *Een aanvullend opslagapparaat is vereist om beide games op hetzelfde Wii U-systeem te kunnen installeren.

    Retailtitels voor Nintendo-systemen die speelbaar zijn tijdens gamescom 2015:

    **Indiegames die speelbaar zijn tijdens gamescom 2015:

    Wii U Nintendo 3DS
    Beatbuddy (THREAKS) Mutant Mudds™ Super Challenge (Renegade Kid)***
    Extreme Exorcism (Ripstone Publishing) Shovel Knight: Plague of Shadows (Yacht Club Games)***
    FAST Racing Neo (Shin’en Multimedia) SteamWorld Heist (Image & Form International AB)
    Mighty No. 9 (Deep Silver)*** Terraria (505 Games)***
    PONCHO (Rising Star Games)  
    RIVE (Two Tribes Publishing)  
    Runbow (13AM Games)  
    Soul Axiom (Wales Interactive)  
    Typoman (Headup Games)  
    Year Walk (Simogo)  

    ***Houd er rekening mee dat Mighty No. 9 ook zal verschijnen voor de Nintendo 3DS en tevens als retailversie beschikbaar komt, terwijl de Plague of Shadows DLC voor Shovel Knight en Mutant Mudds Super Challenge beide ook verschijnen voor de Wii U. Terraria zal eveneens verschijnen voor de Wii U en komt daarnaast beschikbaar als retailversie.