• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Verzamel, bouw en vecht met minuscule robots in Little Battlers eXperience voor de Nintendo 3DS


    30-07-2015

    30 juli 2015 – In een wereld waarin robots meer zijn dan gewoon speelgoed, bindt een groep middelbare scholieren de strijd aan met een duistere organisatie om de wereld van de ondergang te redden. Spelers kunnen het allemaal beleven in Little Battlers eXperience, een role-playing game met realtime vechtactie die op 4 september verschijnt voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. In dit spel genieten spelers van vrijwel eindeloze mogelijkheden om hun eigen LBX-robot aan te passen en ermee te vechten.

    Little Battlers eXperience is de nieuwe hitserie van LEVEL-5 – de ontwikkelaar van series als Inazuma Eleven en Professor Layton – die ook een succesvolle anime, manga en speelgoedlijn omvat. Deze eerste game in de serie verschijnt voor de Nintendo 3DS en volgt het eerste seizoen van de tekenfilmserie. Dat speelt in 2046 en gaat over Van Yamano, een tiener die fan is van de handformaat LBX-modellen: speelgoedrobots die voorheen te gevaarlijk werden geacht om te besturen. Maar sinds de uitvinding van Battle Boxes – diorama’s die zijn gemaakt van een geavanceerd soort gewapend karton – kunnen kinderen in deze speciale arena’s hun op afstand bestuurbare LBX-robots veilig tegen elkaar laten strijden.

    Het verhaal begint als een mysterieuze vrouw een speciaal "AX-00" model LBX aan Van toevertrouwt dat volgens haar de wereld kan redden… of vernietigen. Kort daarna begint Van een gevecht met een rivaal op school, in een poging om pantser-onderdelen voor zijn Achilles-set te winnen. Maar wanneer de kwaadaardige organisatie genaamd New Dawn Raisers het kostbare bezit van Van in het oog krijgt, wordt de inzet plots een stuk hoger – niet alleen voor Van en zijn vrienden maar voor de hele wereld!

    Het aanpassen van robots is de sleutel voor het verslaan van je tegenstanders – of dat nu de New Dawn Raisers of je vrienden zijn. Met meer dan 130 verschillende modellen en meer dan 4000 onderdelen om te verzamelen, kun je werkelijk unieke LBX-robots bouwen. Combineer wapens, pantsers en kerneenheden, en zie hoe je creatie tijdens gevechten tot leven komt.

    Deze gevechten vinden plaats in de eerder genoemde Battle Boxes, die eruitzien als kijkdozen, maar in feite miniatuurwerelden herbergen. Terwijl je je LBX in third-person-perspectief bestuurt, kun je je omgevingen in je voordeel gebruiken, en rennen en springen om je LBX naar de beste positie te manoeuvreren voor een goed getimede aanval. Houd er rekening mee dat elke actie – van stoten tot afstandsaanvallen – je Tension Gage vermindert, en als deze helemaal leeg is je kracht en snelheid sterk worden teruggebracht. Dus denk goed na over je acties en pas je speelstijl aan je LBX aan en zijn eigenschappen. Pas ook op bij zwaar beschadigde tegenstanders: je kunt een Breaking Blow riskeren om er definitief mee af te rekenen, maar als je je doel mist zal je LBX oververhit raken, waardoor je bewegingssnelheid vertraagt en je zelf een makkelijk doelwit wordt…

    Maximaal zes spelers kunnen deelnemen aan gevechten via draadloze communicatie, maar of je nu alleen speelt of met vrienden, houd er rekening mee dat LBX-robots tijdens gevechten aan slijtage onderhevig zijn. Als de Maintenance Gage volledig leeg is, zullen de LBX-onderdelen na een gewonnen gevecht minder Tune-up-punten krijgen, dus zorg dat je je LBX goed onderhoudt om hem in topvorm te houden om te vechten.

    Vanaf de release tot juni 2016 komt er om de week gratis aanvullende content beschikbaar via SpotPass. Spelers hoeven alleen maar verbinding te maken met het internet op hun Nintendo 3DS-systeem om nieuwe LBX Cards, Quests en Capsule Toys te downloaden. Sommige LBX-modellen worden exclusief beschikbaar via Nintendo Zones, dus houd verdere aankondigingen hierover in de gaten!

    Bouw de beste LBX in de wereld en zie je robot tot leven komen tijdens gevechten. Ga de strijd aan met de boosaardige New Dawn Raisers vanaf 4 september in Little Battlers eXperience voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

    Meer informatie:

    Nintendo 3DS (België) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSBelgie

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

    Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope