• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nieuw bij de Nintendo Switch? Ontdek deze nuttige functies en tips!


    19-12-2023

    Nieuw bij de Nintendo Switch? Ontdek deze nuttige functies en tips!

    Als jij de trotse eigenaar bent van een splinternieuw Nintendo Switch-systeem, heb je wellicht al een aantal races in Mario Kart 8 Deluxe gewonnen, enkele levels uitgespeeld in Super Mario Bros. Wonder, een nieuw leven opgebouwd op een onbewoond eiland in Animal Crossing: New Horizons, of misschien wel voet gezet op het Hemeleiland der Wederopstanding in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!

    Wist je al dat je nieuwsartikelen over games kunt lezen, screenshots en video's kunt maken, games online kunt spelen* en downloadbare games voor de Nintendo Switch kunt kopen?

    Nog niet gevonden waar je naar zocht? Op de klantenservicepagina voor de Nintendo Switch vind je informatie over allerlei onderwerpen!

    Wacht! Hoe stel ik mijn Nintendo Switch in?!

    Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan eerst even deze video:

    Abonneer je op op
    YouTube

    Op deze pagina vind je instructies voor hoe je je Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite of Nintendo Switch – OLED-Model voor de eerste keer instelt. Voor meer informatie over andere onderwerpen kun je terecht op onze klantenservicepagina voor de Nintendo Switch.

    Welke games kan ik spelen op de Nintendo Switch?

    2x1_NSwitch_NewToNintendoSwitch_enEN.jpg

    Er zijn op dit moment gigantisch veel games verkrijgbaar voor de Nintendo Switch! Als je graag met vrienden of familie speelt, probeer dan multiplayergames zoals Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 3, Everybody 1-2-Switch!, Just Dance® 2024 Edition en Fortnite. Of waag je kansen in de allerbeste sportgames, zoals Nintendo Switch Sports, EA Sports FC™ 2024 en Rocket League.

    Als je liever in je eentje speelt, hebben we je ook meer dan genoeg te bieden, met games als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Pikmin 4, Hogwarts Legacy en Super Mario RPG, om er maar een paar te noemen!

    Speel je graag samen met een vriend of vriendin? Probeer dan een van de vele coöpgames, zoals Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, Kirby en de Vergeten Wereld, en Super Mario Odyssey.

    Als je op zoek bent naar iets voor lichaam en geest, zijn Ring Fit Adventure, Big Brain Academy: Knappe koppen en Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise misschien wel wat voor jou.

    En dat is nog maar het begin. Bezoek onze pagina over Nintendo Switch-games om nog meer games te ontdekken! Ook kun je talloze games gratis uitproberen: bekijk daarvoor de lijst met Nintendo Switch-demo's.

    Ook kun je onze sectie met tips en tricks raadplegen voor handig advies over vele van de hierboven genoemde games. Dit zijn enkele hoogtepunten:

    Wat is Nintendo Switch Online?

    H2x1_NintendoSwitchOnline_Services_nlNL.jpg

    Met Nintendo Switch Online krijg je toegang tot een hele reeks voordelen. Zo kun je coöperatief en competitief online gamen*, bij ondersteunde games back-ups maken van je opgeslagen gegevens**, gebruikmaken van een constant groeiende collectie van meer dan 140 NES-, Super NES- en Game Boy-games en nog veel meer.

    Ook zijn er exclusieve onlinegames beschikbaar, zoals TETRIS® 99 en F-ZERO 99. In deze bliksemsnelle games neem je het online op tegen 98 andere spelers tegelijk!

    Je kunt een individueel lidmaatschap of een familielidmaatschap voor maximaal acht accounts aanschaffen. Bovendien zijn er bundels verkrijgbaar met daarin individuele Nintendo Switch Online-lidmaatschappen en topgames als Mario Kart 8 Deluxe. Wil je liever eerst proberen voordat je lid wordt? Er is ook een gratis proefperiode van zeven dagen beschikbaar, voor het geval je het lidmaatschap eerst wilt proberen voordat je overgaat tot koop!***

    Ook is er een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Dit bevat alle voordelen van het gewone Nintendo Switch Online-lidmaatschap, plus toegang tot een groeiende collectie klassieke Nintendo 64-, Game Boy Advance- en SEGA Mega Drive-games, de betaalde downloadbare content voor Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons en Splatoon 2!

    Je kunt de Nintendo Switch Online-app ook direct vanuit het HOME-menu op je Nintendo Switch-systeem gebruiken om een Nintendo Switch Online-lidmaatschap te kopen of je lidmaatschap te bekijken, meer te ervaren over exclusieve aanbiedingen en compatibele games, en meer.

    Meer over Nintendo Switch Online

    Oké! Wat zei je over dat nieuws en die downloadbare games?

    In het HOME-menu staan een paar handige pictogrammen. De Nintendo Switch Online-applicatie (linksonder afgebeeld) is de eerste, dus laten we ontdekken wat de volgende twee te bieden hebben! Als je NIEUWS kiest, vind je allerlei informatie over nieuwe games en games die binnenkort uitkomen. In de Nintendo eShop (rechtsonder afgebeeld) kun je digitale games en downloadbare content kopen of demo's rechtstreeks op je systeem downloaden!****

    Bekijk de HUIDIGE AANBIEDINGEN in de Nintendo eShop om games met korting te zien. Als je een leuke game hebt gevonden maar je deze nog niet meteen wilt kopen, kun je hem toevoegen aan je wenslijst. Zo kun je de game later gemakkelijk terugvinden.

    Je kunt ook de games die nu in de aanbieding zijn voor de Nintendo Switch op Nintendo-website bekijken!

    Ontdek games waarvan er een demo beschikbaar is!

    Wat bedoel je precies met screenshots en video's maken?

    Deel je speelervaring met de rest van de wereld! Als je in een game iets ziet dat jij helemaal geweldig vindt, druk dan op de opnameknop om een video of screenshot te maken. Je kunt zelfs tekst toevoegen aan je screenshots en ze op social media delen, zodat je vrienden jouw avonturen kunnen volgen!

    Als er tijdens het spelen van een van de compatibele games iets interessants gebeurt, kun je de opnameknop ingedrukt houden tot je een "biep" hoort. Hierdoor worden de voorbije 30 seconden gameplay opgeslagen. Na het opnemen van je video kun je deze aanpassen om de beste stukjes te bewaren, of zelfs screenshots te maken van de beelden. Het is ook mogelijk om je video's te delen via social media.

    Je kunt ook direct screenshots en videoclips vanaf je Nintendo Switch naar je smartapparaat sturen en daarna makkelijk delen. Kies daarvoor NAAR SMARTAPPARAAT VERSTUREN in het menu BEWERKEN EN POSTEN en volg de instructies op het scherm.

    Wat doen de andere pictogrammen in het HOME-menu?

    Je kunt de slaapstand activeren, de volgorde van de controllers wisselen, en je instellingen aanpassen. In SYSTEEMINSTELLINGEN is er ook een optie om je eigen Mii-personage te maken!

    Kan ik opgeslagen gegevens van de ene Nintendo Switch naar de andere overdragen?

    Ja! Je kunt je opgeslagen gegevens en gebruikersaccounts overdragen naar een andere Nintendo Switch! Als je voorheen met iemand anders op hetzelfde systeem speelde en je wilt er nu zelf een, kun je al je gegevens overdragen en meteen verder spelen!

    Zo kun je je gebruikersgegevens overdragen

    Zo kun je je opgeslagen gegevens overdragen

    Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen de Nintendo Switch veilig gebruiken?

    Er zijn verschillende manieren waarop je een veilige game-omgeving voor je kinderen kunt creëren op de Nintendo Switch, met diverse opties op het spelsysteem zelf en met de gratis app 'Ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch' voor smartapparaten.

    Lees onze drie veiligheidstips voor ouders voor verdere informatie.

    Kom meer te weten over je nieuwe, veelzijdige systeem op de officiële Nintendo Switch-website.

    *Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald online lidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.

    **Opmerking: niet compatibel met alle software.

    ***Opmerking: per Nintendo-account is er één gratis proefperiode beschikbaar. Tijdens deze proefperiode kun je online spelen, voicechatten via de smartphone-app en de opslagcloud en Nintendo Switch Entertainment System - Nintendo Switch Online- en Game Boy - Nintendo Switch Online-services gebruiken. Het is tijdens de proefperiode niet mogelijk om Nintendo Entertainment System-controllers te kopen.
    Als je automatisch verlengen hebt ingesteld, zal je lidmaatschap worden verlengd als je proefperiode van zeven dagen voorbij is. Je koopt dan automatisch een lidmaatschap van één maand (30 dagen). Als je geen lidmaatschap wilt kopen, kun je de automatische verlenging beëindigen tijdens de gratis proefperiode. Er zullen je dan geen kosten in rekening worden gebracht.

    ****Om downloadgames te kopen of demo's en gratis software te downloaden in de Nintendo eShop via de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan je Nintendo Switch-systeem. Je moet je systeem hebben geregistreerd als het hoofdsysteem voor jouw Nintendo-account. Dit doe je door de Nintendo eShop minstens één keer te bezoeken op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Om automatisch software te downloaden moet je de nieuwste systeemupdate voor je systeem hebben uitgevoerd en de functie voor automatisch downloaden inschakelen. Bovendien heb je genoeg vrije ruimte nodig om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar Service en info. Aankopen en demodownloads die op de website van Nintendo zijn voltooid, worden verwerkt via de Nintendo eShop.