• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Luigi's Mansion 2 verzameltips

    Als je op meer dan spoken wilt jagen in Luigi's Mansion 2, lees dan verder om te kijken hoe je die goed verstopte juwelen en andere kostbaarheden te pakken krijgt!

    Sterker worden!

    Als je de Spookzuiger 5000 sterker wilt maken, komen kostbaarheden als munten goed van pas. Je trekkrachtmeter wordt groter en je beschikt over een sterkere uv-lamp. Heb je genoeg geld verzameld, dan krijg je de nieuwe krachten vanzelf. Ook al ben je niet zo bezig met allerlei schatten zoeken, dan nog helpen deze upgrades je bij het spoken opzuigen!

    Zoeken in alle hoeken

    Alle vijf landhuizen zitten bomvol voorwerpen waar je iets mee kunt doen. Er zijn talloze dingen om te onderzoeken, zoals ventilatoren en bloemen. Bij veel voorwerpen voldoet het om ernaartoe te lopen en op de X-knop te drukken. Je weet nooit wat er in een vaas of gereedschapskist van zo'n geheimzinnig landhuis schuilt!

    Luigi kan niet alles te pakken krijgen met z'n handen. Dat vraagt om een sterker staaltje speurneuzerij! Op zo'n moment komt de Spookzuiger 5000 als geroepen. Met de L-knop blaas je lucht en met de R-knop zuig je dingen op. Maar ga nou niet roekeloos met dat apparaat lopen zwaaien! Hou je ogen open en ga op zoek naar visuele aanwijzingen van eventuele geheimen. Waarom hangt dat stukje behang bijvoorbeeld los? En staat daar iets achter het gordijn? Die ventilator en dat draaiwiel, probeer die eens rond te draaien...

    Kijk om je heen

    Als je helemaal in je uppie door de gangen van een griezelig spookhuis loopt, dan let je natuurlijk heel goed op! Luigi kijkt ook goed uit zijn ogen. Zo goed zelfs, dat hij vaak zijn hoofd draait naar iets wat zijn aandacht trekt. Let goed op waar hij naar kijkt!

    Hou je ogen goed open voor verborgen voorwerpen. Ga de hoek om in het noordoosten van de smalle gang in de Oude Klokkenfabriek. Daar is een deur die naar een grote schat leidt.

    Zet je bril op!

    Sommige kostbaarheden zijn zo goed verstopt dat je ze met het blote oog niet eens kunt zien. Als je ziet dat ergens iets verdwenen is, bijvoorbeeld boeken of een standbeeld, pak je de uv-lamp erbij om in het donker te kijken. Richt de uv-lamp bijvoorbeeld op schilderijen van munten die je in de landhuizen tegenkomt. Als je overal heel goed zoekt, stuit je uiteindelijk op een flinke prijzenpot. Kijk bijvoorbeeld eens in de kelder van de Oude Klokkenfabriek in de hoek links onderaan.

    Extra verdienen

    Spoken opzuigen brengt natuurlijk lekker wat geld in het laatje. Lukt het je om verschillende spoken tegelijkertijd te verslaan, dan is de beloning nog groter. Werk dus aan je Spookzuiger-vaardigheden.

    Sommige spoken leveren meer op dan andere. Ga voor een gouden groentje om je rekening flink te spekken! Deze spoken zijn lastig te vinden. Maak de stenen in de tuin van de Woekertorens zichtbaar met je uv-lamp en je bent al een heel eind op weg! Deze gouden spoken kom je alleen in bepaalde missies tegen, dus probeer gerust een andere missie als het niet meteen lukt!

    Andere, kleinere gouden vijanden komen af en toe tevoorschijn. Deze zijn makkelijker te verslaan. Net als bij knaagdieren en vleermuizen kun je ze met de fantoomflitser verdoven en ze meteen in kostbaarheden omzetten!

    Vele juwelen!

    Vind je munten en goudstaven niet genoeg? Open dan de jacht op juwelen! In elk landhuis zijn 13 juwelen verstopt. Zoek dus in alle hoeken en gaten als je zo'n glimmende steen wilt bemachtigen. In Duister Huis zoek je bijvoorbeeld achter de gordijnen in het atelier, ontdooi je een ijsblokje in de keuken en zie je een verdwenen standbeeld op de binnenplaats. Elk juweel dat je in handen krijgt, kun je bekijken in K. Wibus' kluis. Kun jij ze allemaal vinden?