• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Hoe weet ik of een spel aansluit op de vaardigheden van mijn kind?

    We raden je aan videogames te spelen met je kinderen. Kijk welke games ze spelen en praat er met hen en anderen zo vaak mogelijk over. Je kunt nooit genoeg weten over de games die je kinderen spelen en de games die ze willen spelen.

    Houd er rekening mee dat de leeftijdsclassificatie niks te maken heeft met het moeilijkheidsniveau van een game. Leeftijdsclassificaties hebben betrekking op de inhoud van games en geven aan of een game geschikt is voor een bepaald leeftijdscategorie.

    Over het algemeen geldt dat de meeste kinderen van zeven of acht jaar het vereiste niveau van leesvaardigheid, probleemoplossend vermogen en oog-handcoördinatie bereikt hebben voor het spelen van praktisch alle games. Daarna hoef je alleen te bepalen wat de voorkeur van je kind is en welke games geschikt zijn voor je kind.

    Voor kinderen jonger dan zeven of acht wordt aangeraden het niveau van leesvaardigheid, probleemoplossend vermogen en oog-handcoördinatie goed in te schatten en op grond daarvan te bepalen welke aanschaf het meest geschikt is.

    Hoe bepaal ik de leesvaardigheid van mijn kind?

    CI7_ParentsSection_Suitability_SkillLevel_MarioWorldGolfTour.png

    Als je kind nog niet uit de voeten kan met moeilijkere zinnen en taalgebruik, is het waarschijnlijk het beste om geen rollenspellen (RPG's), strategie- of avonturengames aan te schaffen. Bij dit soort games wordt door de spelfiguren vaak uitgebreid met de speler gecommuniceerd via geschreven, vaak Engelstalige tekst, die meestal belangrijke instructies bevat voor het volbrengen van taken in het spel. Kinderen die nog niet goed kunnen lezen zullen met dit soort spellen moeite hebben. Actie- en sportspellen zijn geschikter voor beginnende lezers.


    Hoe bepaal ik hoe vaardig mijn kind is in het oplossen van problemen?

    CI7_ParentsSection_Games_GamesForAllOccasions_Layton.png

    Wat doet je kind als het gevraagd wordt een puzzel op te lossen? Geeft het snel op of blijft het proberen de oplossing te vinden? Voor spelers die van hersenkrakers houden zijn puzzelgames, avonturengames, RPG's en bepaalde actiegames zeer geschikt. Voor sommige van deze games is echter een redelijke leesvaardigheid vereist, met name voor avonturengames waarin veel tekst gebruikt wordt. Informeer jezelf eerst uitgebreid over de game op onze website of huur de game eerst om te kijken of je kind het spel begrijpt en leuk vindt. Sommige games zijn alleen in het Engels beschikbaar. Door hierboven op Spellen te klikken, beland je op het deel van de website dat allerlei informatie bevat over de meeste spellen die beschikbaar zijn voor de Nintendo-systemen. Daar lees je ook in welke talen een game beschikbaar is.


    Hoe hoog is het niveau van mijn kind op het gebied van oog-handcoördinatie?

    CI7_ParentsSection_Suitability_SkillLevel_MarioKart7.png

    Werkt je kind graag met zijn of haar handen? Is het goed in activiteiten waarbij motoriek belangrijk is, zoals binnen de lijntjes kleuren en netjes schrijven? Hoe beter de oog-handcoördinatie van je kind is, hoe meer het geïnteresseerd zal zijn in actie-, sport- en racegames. Deze soorten spellen kunnen deze vaardigheden zelfs verbeteren en doorgaans is het mogelijk de moeilijkheidsgraad in te stellen zodat deze op de vaardigheid van het kind aansluit. Wanneer het kind nog bezig is deze vaardigheden te ontwikkelen zijn edutainmentspellen wellicht geschikter om mee te beginnen.