Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Pokémon Diamond

Type

Nintendo DS Game Card

Releasedatum

27-07-2007

D

De nieuwe generatie Pokémon verovert de wereld in Pokémon Diamond en Pokémon Pearl, alleen verkrijgbaar voor de Nintendo DS! Dankzij meer dan 100 nieuwe Pokémon, touchscreenbesturing en online speelmogelijkheden via de Nintendo Wi-Fi Connection, is dit het allergrootste Pokémon-avontuur ooit! In Pokémon Diamond en Pokémon Pearl worden spelers uitgedaagd om de Sinnoh-regio te verkennen. Dit gebeurt tijdens een ongelofelijk diepgaand RPG-avontuur, waarbij je overal nieuwe Pokémon tegenkomt! Onder de Pokémon die hun debuut maken bevinden zich Mime Jr., Lucario en Weavile. Ook de drie Pokémon waar je mee kunt beginnen zijn nieuw. Spelers kiezen uit Chimchar van het type Fire, Piplup van het type Water en Turtwig van het type Grass. Laat het avontuur beginnen!

Een van de beste onderdelen van de Pokémon-spellen is de mogelijkheid om te ruilen en te vechten met andere Pokémon Trainers. Dankzij de Nintendo DS kun je een draadloze verbinding leggen met andere Pokémon-fans. Dit kan via de lokale draadloze verbinding of de Nintendo Wi-Fi Connection. Hierdoor kunnen spelers nu ruilen en vechten met Pokémon Trainers van over de hele wereld! In Pokémon Diamond en Pokémon Pearl is het ook mogelijk om voice chat te gebruiken, waardoor je kunt praten met je online vrienden. In Pokémon Diamond en Pokémon Pearl kunnen Trainers ook de mogelijkheid verdienen om te spelen met de Pokémon die ze gevangen hebben in de Game Boy Advance-spellen Pokémon Emerald, Pokémon FireRed, Pokémon LeafGreen, Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire. Het nieuwe Pokémon-avontuur is groot, spannend, op de DS… en binnenkort overal!

  • De Legendaries (legendarische Pokémon) zijn groter dan ooit! Dialga is een enorme Pokémon waarvan men zegt dat hij de tijd kan beïnvloeden, terwijl de gigantische Palkia de kracht lijkt de hebben om ruimte te manipuleren.
  • De aanwezigheid van het touchscreen van de DS heeft de gameplay van Pokémon sterk verbeterd. Als spelers een bepaalde aanval kiezen, kunnen zij op het touchscreen belangrijke informatie zien: de aanvalsnaam, het type aanval en hoeveel Power Points de speler overheeft. Het voorwerpselectiescherm is opgedeeld in verschillende categorieën en daarbinnen zijn alle voorwerpen overzichtelijk geordend.
  • Pokémon Diamond en Pokémon Pearl introduceren zichtbare geslachtsafhankelijke uiterlijke verschillen bij de Pokémon.
  • Diamond of Pearl? De gameplay van beide spellen is voor een belangrijk deel hetzelfde. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de Pokémon die je tegenkomt. Sommige Pokémon komen namelijk maar in één van de twee versies voor, dus je zult met vrienden moeten ruilen om je Pokédex vol te krijgen!