Disaster: Day of Crisis

Systeem: Wii Releasedatum: 24-10-2008

Overleef de meest verschrikkelijke natuurrampen in Disaster: Day of Crisis, een paniek veroorzakende survival game voor de Wii. In een angstaanjagend korte tijd heeft een ongekende golf van natuurrampen de Verenigde Staten overweldigd. En naast deze onverklaarbare serie rampen heeft een schurkachtig team van commando's de chaos aangegrepen om een kernwapen te stelen. Alleen Ray, een voormalig lid van een exclusieve speciale reddingseenheid, neemt het heft in eigen handen.

  • Op uiterst geavanceerde wijze nagebootste natuurwetten en beklemmende graphics brengen pure angst van grote rampen naar je huiskamer.
  • Spelers racen een auto omlaag langs een berg om te ontsnappen aan een razende, gloeiende lavavloed van as en stenen, vermijden instortende gebouwen tijdens een vernietigende aardbeving, en zwemmen voor hun leven in een brullende overstroming. Wat er ook gebeurt, vecht voor je leven!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

dis_shake2.jpg

Plot

Het had een dag zoals elke andere moeten zijn, maar vandaag kreeg Raymond Bryce dat telefoontje.

Ze vroegen de ex-marinier om achter zijn bureau vandaan te komen en een speciaal team te helpen met het verhinderen van de diefstal van een kernkop door een terroristencel.

Maar het liep allemaal vreselijk mis.

De komende 24 uur staan in het teken van overleving. Overleving voor Ray en overleving voor de mensheid. En hij heeft jouw hulp nodig.

plot_screen2.jpg

Je stuurt Ray door een dag die vergeven is van vulkanische uitbarstingen, vloedgolven, aardbevingen, overstromingen en orkanen - en een wraakzuchtige terroristische organisatie die met minachtend gemak totale vernietiging kan zaaien.

Terwijl de tijd verstrijkt  zal Ray geconfronteerd worden met trauma's uit zijn verleden en zal hij daadwerkelijk alles wat hij tijdens zijn training geleerd heeft aan moeten wenden om te blijven leven.

Tegen de achtergrond van een reeks razendsnel opeenvolgende rampen hangt de hoop van miljoenen mensen af van het overleven van slechts één man. Durf jij het aan om Day of Crisis door te komen?

Hoofdrolspelers

Een voormalig agent van een elite strijdmacht die door zijn verleden achtervolgd wordt, een geleerde in de seismologie in nood en een meestermisdadiger met de macht om chaos te veroorzaken met een druk op de knop: een avontuur dat zoveel drama bevat als Disaster: Day of Crisis verdient personages die er op uit zijn de toekomst ingrijpend te veranderen - ten goede of ten kwade.

Raymond Bryce

Ray is een ex-marinier die ooit zijn leven in het teken van het redden van anderen stelde als lid van het International Rescue Team. Maar met een vers schuldgevoel dat hij heeft overgehouden aan het verlies van zijn vriend Steve Hewitt, die tijdens de dienst sneuvelde, heeft hij zich teruggetrokken achter een bureau bij de Blue Ridge Crisis Management Division in een poging om aan zijn verleden te ontsnappen.

Ray staat echter op het punt er achter te komen dat wat al gebeurd is, zich niet zo makkelijk laat vergeten. Als zijn voormalige werkgevers bellen met een ernstig verzoek, wordt de meest dramatische dag van zijn leven in gang gezet. Voordat de komende 24 uur voorbij zijn, zal Ray de complete woede van de natuur het hoofd moeten bieden, een eenmansoorlog tegen een terroristische organisatie moeten voeren en een poging moeten wagen om een belofte aan een voormalig collega en een goede vriend na te komen.

Ondanks zijn vastbeslotenheid om zich terug te trekken van de eerste linie van zijn voormalige dienst, en de maatschappij in het algemeen, staat Raymond Bryce op het punt uit te vinden dat het lot iets veel, veel groters voor hem in petto heeft.

Lisa Hewitt

Na de dood van haar broer Steve zocht Lisa Hewitt iemand om de schuld daarvan te geven. Toen ze niets hoorde van Steve's partner Ray tijdens de gebeurtenissen na het tragische ongeval, besloot ze dat hij verantwoordelijk is.

Als assistente van een professor in de seismologie zou Lisa's expertise op het gebied van natuurrampen uitgebuit kunnen worden, als haar kennis in de verkeerde handen zou vallen. En wanneer de wereld op haar grondvesten schudt onder het gewicht van pure natuurkracht, blijkt het dat de verkeerde handen overal een vinger in de pap hebben.

Colonel Haynes

Ooit was Haynes de leider van een elite-regeringsmacht die SURGE heette. Van Haynes' vaderlandsliefde bleef niet veel meer over toen hij en zijn mannen door hun superieuren werden verraden. Met een diepe wrok tegen zijn eigen land is niets Haynes te gek om de namen van alle SURGE-betrokkenen te zuiveren, de valse aanklachten in te laten trekken en miljoenencompensatie's voor de families van de gesneuvelde soldaten op te eisen.

Major Evans

Major Evans is de rechterhand van Colonel Haynes. Hij geeft niet om geld of gerechtigheid, maar leeft slechts om een adrenalinestoot die alleen veroorzaakt kan worden door vernietiging te ervaren - een drang die hij koste wat kost wil bevredigen.

Actie!

Disaster: Day of Crisis gooit je middenin de soort grootschalige non-stop actie die je zou verwachten van een Hollywood-kaskraker. Om je nog dichter bij het spektakel te brengen, vormen de Wii-afstandsbediening en de Nunchuck-controller de essentiële hulpmiddelen die je gebruikt om voor rampen uit te rennen, met een rotgang rond te scheuren, uit een gevarenzone weg te zwemmen en zelfs bommen onschadelijk te maken.

Lees verder om er achter te komen hoe de macht om aan de woede van de natuur te ontsnappen en de slechteriken uit te schakelen in jouw handen ligt.

Achtervolgingen

Er kan op ieder moment een ramp plaatsvinden, dus kun je maar beter zorgen dat je klaar bent om op de vlucht te slaan. Als het aftellen op je scherm begint, dan weet je dat het gevaar staat te wachten dat je niet met een kogel de baas kunt zijn. Als Ray voor het gevaar uit moet rennen, moet je de aanwijzingen op het scherm volgen en de Wii-afstandsbediening en Nunchuck bewegen alsof je leven ervan afhangt en soms de B-knop gebruiken om een korte sprint te trekken die je kostbare afstand tussen Ray en de ramp kan opleveren.

Reddingsoperaties

Met de ene ramp die de andere opvolgt, zal het geen verassing zijn dat sommige inwoners van Blue Ridge zich op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek bevinden. Maar met zijn achtergrond als lid van het International Rescue Team is Ray niet van plan burgers die in de val zitten achter te laten. Reddingsmissies vragen om jouw hulp om Ray mensen uit het puin te trekken, hartmassage toe te passen, mensen van verdrinking te redden en nog veel meer. Let wel op de hoogte van het uithoudingsvermogen van een slachtoffer, want wanneer dat naar het nulpunt zakt is het einde oefening voor het slachtoffer.

Schietpartijen

Als Ray een gewapende tegenstander tegenkomt, moet hij snel handelen om te zorgen dat alles niet meteen voorbij is voor hem. Dankzij de Wii-afstandsbediening is mikken gewoon een kwestie van aanwijzen waar je wil schieten om er vervolgens op los te knallen. En als je denkt dat Ray onmiddellijk een zwaarder wapen nodig heeft, dan wissel je snel door één van de vier wapens die aan de richtingsknop van de Wii-afstandsbediening is toegewezen uit te kiezen.

Categorieën

Actiespel, Avonturenspel, Schietspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Monolith Software

Leeftijdsclassificatie

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

24-10-2008

Leeftijdsclassificatie

PEGI 16

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans