CI_WiiU_headline_eShop.png

Zo koop je spellen

Naast dat je er software die niet in winkels verkrijgbaar is kunt vinden, biedt de Nintendo eShop op de Wii U ook downloadversies van bepaalde verpakte spellen aan. Je kunt onze spellen op deze manieren kopen:

Wii U Basic Pack: afhankelijk van de grootte van een spel heb je mogelijk extra opslagmedia nodig om software te downloaden.


Reguliere winkels

Onze grootste titels worden altijd op de normale, verpakte manier in de winkel verkocht.


Nintendo eShop

Veel van onze toptitels kun je direct in de Nintendo eShop downloaden, en er worden continu nieuwe titels aan de lijst toegevoegd.


Officiële website van Nintendo:

Op de officiële website van Nintendo kun je downloadversies van games kopen. Als je op de spelpagina van een game een prijs en een bijbehorende knop ziet, dan weet je dat die game te koop is.

Om downloadgames op de officiële website te kopen heb je een Nintendo-account nodig die gekoppeld is aan een Nintendo Network ID. Daarnaast moet je ten minste één keer de Nintendo eShop hebben bezocht op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Ga voor meer informatie naar Klantenservice.


Wat is een downloadversie?

Gebruikers die een spel downloaden in de Nintendo eShop, kunnen genieten van exact dezelfde inhoud als in een verpakt spel. Het gedownloade spel wordt opgeslagen op het interne flashgeheugen van je Wii U-systeem of externe USB-opslagmedia (apart verkrijgbaar). Als je verschillende spellen bewaart op het systeem, kun je ze op elk moment spelen, zonder Wii U-disks te hoeven verwisselen.


Let op:

  • Om het spel te downloaden moet je Wii U-systeem zijn verbonden met het internet.
  • Het gedownloade spel kan alleen worden gespeeld op het systeem waarmee het is gedownload.
  • Door de grootte van de titels kan het even duren voordat het spel is gedownload.
  • Het spel wordt niet gedownload als het interne flashgeheugen van je Wii U-systeem niet over voldoende vrije ruimte beschikt.


Waarom een downloadversie?

Inhoudelijk is het spel hetzelfde als de verpakte versie, maar je kunt het direct downloaden op de dag van de release!

Je kunt talloze spellen op je Wii U-systeem opslaan, waardoor je tussen spellen kunt wisselen zonder dat je Wii U-disks hoeft te verwisselen.


Koop een spel direct in de Nintendo eShop

Koop de downloadversie van een spel direct in de Nintendo eShop. Hier zijn onze handige instructies over het kopen van spellen in de Nintendo eShop.

NintendoeShop_WiiU_Screen_FrontPage_DUT.jpg

1) Vind de software die je zoekt met de zoekfunctie of door gewoon rond te snuffelen. Als je een game vindt die je wilt hebben, kun je deze kopen door KOPEN aan te raken en de aanwijzingen op het scherm op te volgen.

PIX_001_230movStill001.bmp

2) Als je nog geen tegoed hebt, dan kun je bij deze stap TEGOED AANVULLEN of RESTBEDRAG MET CREDITCARD BETALEN kiezen.

Je kunt ook op elk moment je tegoed aanvullen door op de hoofdpagina van de Nintendo eShop het tegoed-pictogram aan te raken en daarna TEGOED AANVULLEN MET EEN NINTENDO ESHOP CARD of TEGOED AANVULLEN MET EEN CREDITCARD te kiezen.

NintendoeShop_WiiU_Screen_AddFunds_DUT.jpg

3) Je kunt tegoed op twee manieren aanvullen: met een Nintendo eShop Card (die verkrijgbaar zijn bij verschillende winkels) of met een creditcard.

CI_Nintendo3DS_DownloadContent_HowToBuyGames_10_eShop_cards_Euro.jpg

4) Als je een Nintendo eShop Card hebt, lees dan de informatie en voer dan de code van 16 cijfers op de achterkant van de kaart in, door de zilveren laag weg te krassen. Nintendo eShop Cards zijn verkrijgbaar bij bepaalde winkels voor € 15, € 25 en € 50.

PIX_001_231movStill001.bmp

5) Als je ervoor kiest om te betalen met een creditcard, kun je via MasterCard of VISA tegoed aanvullen. Kies eerst een bedrag en volg dan de instructies. Hierna krijg je een aankoopbewijs.

caps_HBM_001_l.jpg

6) Nu ben je klaar om het spel te downloaden! Volg de aanwijzingen om de software opje systeem te downloaden. Je kunt de voortgang op elk moment bekijken door op de HOME-knop te drukken en DOWNLOADBEHEER te kiezen.

Een downloadcode op het internet gebruiken

Als je met je Nintendo Network ID inlogt op een speciale website, wordt je software automatisch gedownload op je Wii U-systeem, zodat die klaar is voor gebruik wanneer je de Wii U GamePad weer oppakt.

Meer informatie

Een in een winkel of online gekochte downloadcode gebruiken

Koop een downloadcode en voer deze in de Nintendo eShop in om software of aanvullende content voor een titel te downloaden. Downloadcodes zijn verkrijgbaar bij bepaalde winkels en kunnen worden gebruikt in de Nintendo eShop.

Downloaden met een downloadcode

Kies in het hoofdmenu van de Nintendo eShop op de Wii U DOWNLOADCODE. Vul op het volgende scherm je downloadcode in en volg de aanwijzigingen op het scherm om de gewenste software te downloaden.