Veelgestelde vragen over systeemsoftware

Heb je je Wii U nog maar kort of ben je van plan er een te kopen? Lees verder voor antwoorden op een aantal van de meestgestelde vragen over ons nieuwste videospelsysteem of ga naar ons klantenservicegedeelte voor nog veel meer informatie over verscheidene onderwerpen.

Wat kan de Wii U allemaal als hij met het internet is verbonden?

Door de Wii U met het internet te verbinden, wordt het mogelijk om spellen online te spelen, met andere spelers te communiceren, inhoud te kopen, websites te bekijken in de webbrowser en meer.

Is het mogelijk om te bepalen welke online functies van de Wii U beschikbaar zijn voor gebruikers?

Ja. Op de Wii U kun je Ouderlijk toezicht instellen om de toegang tot de webbrowser, de online communicatie met andere gebruikers, het wijzigen van de internetinstellingen en andere zaken voor gebruikers te beperken.

Kan ik Ouderlijk toezicht configureren voor individuele gebruikers, zoals jonge gezinsleden?

Ja. Door voor iedere persoon die het Wii U-systeem zal gebruiken een gebruiker aan te maken, kun je het Ouderlijk toezicht voor bijvoorbeeld kinderen eenvoudig instellen. Hierdoor kun je voor elk gezinslid bepalen welke inhoud en functies hij of zij kan bekijken, afspelen of gebruiken.

Bieden alle spellen ondersteuning voor Miiverse?

Ja. Met uitzondering van bepaalde ingebouwde software, bieden alle softwaretitels voor de Wii U ondersteuning voor Miiverse.

Kan ik ook spellen spelen als ik geen gebruik maak van Miiverse?

Ja. Miiverse is ontworpen om je ervaring met de Wii U en Wii U-software te verrijken, maar het gebruik ervan is niet verplicht.

Kan ik ook toegang krijgen tot Miiverse via andere systemen dan Wii U?

Ja. Wii U-eigenaren hebben nu toegang tot Miiverse via PC en smartphone, zodat je kunt zien wat er gebeurt, waar je ook bent! Ga voor meer informatie naar miiverse.nintendo.net

Wat kan ik allemaal in de Nintendo eShop op de Wii U?

De Nintendo eShop voor de Wii U stelt je in staat om video's te bekijken, gratis proefversies van spellen te downloaden en Wii U-software aan te schaffen en te downloaden.

Wii U Basic Pack: afhankelijk van de grootte van een spel, kan extra opslagmedia vereist zijn voor het downloaden.

Wie kan ik bellen via Wii U Chat?

Je kunt iedere Wii U-eigenaar bellen, mits jullie elkaar hebben geregistreerd als vrienden.

Biedt Wii U Chat ondersteuning voor headsets?

Ja, headsets worden ondersteund.

Zijn er kosten verbonden aan het videochatten in Wii U Chat?

Bellen en gebeld worden is gratis. Gebruikers zijn echter zelf verantwoordelijk voor de kosten van de internetverbinding.

Biedt Wii U Chat ondersteuning voor videogesprekken tussen drie of meer systemen?

Er zijn alleen videogesprekken tussen twee Wii U-systemen mogelijk.

Zijn de gelaatstrekken die ik kan gebruiken om Mii-personages te maken in Mii-maker dezelfde als de gelaatstrekken die gebruikt worden om Mii-personages te maken op de Wii?

Op de Wii U zijn meer gelaatstrekken beschikbaar dan op de Wii. De Wii U gebruikt dezelfde gelaatstrekken als Mii-maker op de Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Ga voor meer informatie naar het Wii U-klantenservicegedeelte.