Wii

Accessoires

Wii-afstandsbediening Plus

Wii_RemotePlus_4Colours.jpg

De Wii-afstandsbediening Plus is de revolutionaire controller van het Wii-systeem. Hij bevat een ingebouwde bewegingssensor en communiceert draadloos met de sensorbalk voor niet eerder vertoonde precisie en gebruiksgemak. Hij bevat tevens rumble-functionaliteit en ingebouwde speakers, waarmee je nog verder je favoriete spellen wordt ingetrokken.

Elk Wii-systeem wordt geleverd met een Wii-afstandsbediening Plus. Extra Wii-afstandsbedieningen zijn los verkrijgbaar (of als bundel met bijvoorbeeld Wii Sports Resort of FlingSmash). Verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en roze.

De Wii-afstandsbediening Plus wordt gevoed door twee AA-batterijen (inbegrepen). Gebruik alleen aklaline-batterijen van hoge kwaliteit voor de beste spelervaring en lange levensduur van de batterijen.

*De Wii-afstandsbediening Plus vervangt de originele Wii-afstandsbediening en het Wii MotionPlus-accessoire.  De Wii-afstandsbediening Plus-controller combineert de gevorderde bewegingsgevoelige mogelijkheden van Wii MotionPlus met de Wii-afstandsbediening.

Traditionele Controller

Wii_controller_classic_white.jpg

Geniet van de Virtual Console-spellen zoals ze bedoeld waren. De Traditionele Controller smeedt de ontwerpcomponenten van alle klassieke Nintendo-Controllers, zoals die van de NES, Super Nintendo en Nintendo 64 tot één eenvoudige Controller.

De Traditionele Controller is met de Wii verbonden via een kort snoer. De Wii-afstandsbediening voorziet de Controller van een draadloze verbinding met het Wii-systeem.

De Traditionele Controller wordt vooral gebruikt voor het spelen van Virtual Console-spellen die via het Wii-winkelkanaal gedownload kunnen worden. Sommige Wii-diskspellen maken ook gebruik van de Traditionele Controller. Kijk op de achterkant van de verpakking van het Wii-spel om te zien bij welke spellen hij gebruikt kan worden.

Traditionele Controller Pro

Wii_controller_pro_Black.jpg

De Traditionele Controller Pro is uitgerust met comfortabele handgrepen aan beide zijden en de ZL- en ZR-knoppen bevinden zich nu onder de L- en R-knoppen. Ook is er nu meer ruimte tussen de De L- en R-sticks en de draad die de controller met een Wii-afstandsbediening verbindt, komt nu uit de bovenkant van de controller.

De verbeterde indeling van de knoppen en de superieure handligging zijn een must voor veteranen van klassieke videospellen.

Wii Balance Board

Wii_fit_board.jpg

Het fenomeen van het actieve gamen, begonnen met Wii Sports, breidt zich nu uit naar al je lichaamsspieren. Dit dankzij het drukgevoelige Wii Balance Board. Dit bord is standaard is inbegrepen bij Wii Fit Plus. Het Wii Balance Board wordt gebruikt voor een heel scala aan erg leuke en dynamische activiteiten, zoals aerobics, yoga, spieren strekken en spellen spelen.

Wii Speak

Wii_speak.jpg

Het nieuwe Wii Speak-accessoire (gebundeld met Animal Crossing: Let's Go to the City of apart verkrijgbaar) is ontwikkeld voor gebruik in Animal Crossing: Let's Go to the City en het Wii Speak-kanaal en met dit accessoire lijkt het wel alsof je allemaal in dezelfde kamer bent. De microfoon wordt bovenop de sensorbalk bevestigd en pikt de gesprekken op van iedereen in de kamer. Als je het Animal Crossing-dorp van iemand anders bezoekt of contact maakt via het Wii Speak-kanaal, kun je naar hartelust kletsen.

Let op: het is niet langer mogelijk om het Wii Speak-kanaal te downloaden of deze over te zetten van de Wii naar de Wii U. Niet compatibel met Wii mini.

Het componentsnoer voor Wii

Wii_component_av_cable.jpg

Het componentsnoer verbindt je Wii-systeem met je televisie, waardoor je van je favoriete spellen kunt genieten via het best mogelijke beeld.

Componentvideo splitst het signaal op in drie aparte video-informatiekanalen voor de ultieme verbindingskwaliteit.

Het snoer bevat vijf uitgangen: drie voor video en twee voor stereogeluid. De lengte van het snoer is ongeveer 2,5 meter.

Voordat je het componentsnoer gebruikt, dien je jezelf ervan te verzekeren dat je televisie componentvideoverbindingen accepteert. Deze zijn doorgaans te herkennen aan de markeringen Y, PB, PR en hebben de kleuren groen, blauw en rood.

Niet compatibel met Wii mini.

Nintendo Points Card

wiipoints_softwarepack_04.jpg

De Nintendo Points Card is een alternatieve manier om Nintendo Points in je bezit te krijgen. In plaats van het aanschaffen van Wii Points in het Wii-winkelkanaal met je credit card, kun je Nintendo Points Cards kopen in de winkel.

Elke kaart heeft een kraslaag waarachter je een activeringscode vindt die je weer invoert in het Wii-winkelkanaal om je Nintendo Points als Wii Points te gebruiken

Je kunt je Wii Points in het Wii-winkelkanaal gebruiken voor online aankopen, zoals de downloadbare Virtual Console- en WiiWare-spellen.

Niet compatibel met Wii mini.

Nunchuk

Wii_nuchuck_black_white.jpg

De Nunchuk is een Wii-accessoire dat, gekoppeld aan de Wii-afstandsbediening, voor besturingsondersteuning zorgt in spellen die compitabel zijn met de Nunchuk. Door de Nunchuk met de Wii-afstandsbediening te verbinden via een kort snoer kun je profiteren van de extra knoppen, de richtingsstick en meer bewegingsgevoelige besturing.

Met de Wii-afstandsbediening in de ene hand en de Nunchuk in de andere zul je op een totaal nieuwe manier je spellen besturen. In The Legend of Zelda: Twilight Princess bijvoorbeeld is de Wii-afstandsbediening je zwaard en de Nunchuk je schild.
Bij elk Wii-systeem zit één Nunchuk. Je kunt extra Nunchuks kopen in de winkel.

Wii Zapper

Wii_zapper_white.jpg

Dit accessoire combineert de nauwkeurigheid van de Wii-afstandsbediening en de Nunchuk in één omhulsel. Op deze manier wordt er een totaal nieuwe ervaring gecreëerd voor eerstepersoonsschietspellen en andere spellen waarbij gemikt moet worden. Spelers kunnen de strijdgeluiden horen door de microfoon van de Wii-afstandsbediening als deze in de Wii Zapper zit. De Wii Zapper wordt geleverd met het spel Link's Crossbow Training, maar werkt ook met een verscheidenheid aan andere spellen.

Wii Wheel

Wii_wheal.jpg

Mario Kart wordt geleverd met het Wii Wheel, een stuurwiel waar de Wii-afstandsbediening precies inpast. Hierdoor ontstaan er nieuwe uitdagingen voor ervaren gamers, terwijl beginnelingen zonder veel problemen op een natuurlijke manier aan hun eerste races kunnen beginnen.

Het RGB-snoer voor Wii

wii_rgb_cable_en1.jpg

Het RGB-snoer voor Wii verbindt je Wii-systeem met je televisie, waardoor je van je spellen kunt genieten via een sterk verhoogde beeldkwaliteit.

RGB-video splitst het signaal op in drie aparte video-informatiekanalen voor verbeterde verbindingskwaliteit. Het snoer bevat een Euro AV-stekker (SCART-stekker) voor video en stereogeluid. De lengte van het snoer is ongeveer 2,5 meter.

Voordat je het RGB-snoer voor Wii gebruikt, dien je jezelf ervan te verzekeren dat je televisie een Euro AV-terminal heeft (SCART) die een RGB-signaal accepteert.

Let op: hoewel het RGB-snoer gebruikt kan worden met de Wii mini, zal de beeldkwaliteit niet verschillen met die van de AV-stekker in de Wii mini-bundel.

Wii LAN Adapter

Wii_lan_adapter.jpg

Wii maakt draadloos verbinding met het internet. Mocht je echter niet in het bezit zijn van een draadloze internetverbinding, zorgt de Wii LAN Adapter ervoor dat je je Wii-systeem met het internet kan verbinden via een LAN-kabelverbinding.

De Wii LAN Adapter sluit je aan op een van de twee USB-aansluitingen aan de achterkant van het Wii-systeem. Hiermee zorgt hij voor een verbindingspunt voor een LAN-kabel (apart verkrijgbaar) die naar je breedbandmodem leidt.

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Niet compatibel met Wii mini.

Wii-lensreinigingskit

Wii_lensCleaning_kit.jpg

De Wii-lensreinigingskit reinigt de optische leeseenheid van je Wii-systeem, waardoor de kans op diskleesfouten door lensvervuiling wordt verkleind. De Wii-lensreinigingskit met lensvloeistof voor gebruik met het Wii-systeem valt onder Richtlijn 648/2004/EC betreffende schoonmaakmiddelen. Naar aanleiding van Annex VII.D van deze Richtlijn dienen fabrikanten een lijst met gedetailleerde informatie over de ingrediënten van het product te leveren. U kunt deze lijst met gegevens met betrekking tot de Wii-lensreinigingskit U kunt deze lijst met gegevens met betrekking tot de Wii-lensreinigingskit hier. (PDF) (PDF, 45 kB)

De lijst met gegevens voor medisch personeel is op te vragen via telefoonnummer +4960269500.

Wii Motion Plus

Wii_MotionPlus_black_white.jpg

Nintendo's Wii MotionPlus-accessoire kan bevestigd worden aan de originele Wii-afstandsbedieningen voor extra precisie in spellen die er speciaal voor ontworpen zijn. Let op: de nieuwe Wii-afstandsbediening Plus vervangt de originele Wii-afstandsbediening met Wii MotionPlus daaraan bevestigd.