Lokale activiteiten 2017

Opmerking: het overzicht hieronder is een selectie van activiteiten die in de twaalf maanden vóór 31 maart 2017 zijn georganiseerd in Europa.

Onze klanten laten glimlachen

CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_euEU.png

Informatie over spelsystemen en onlinediensten voor consumenten

Nintendo of Europe GmbH (Duitsland)

We vinden het belangrijk om duidelijke uitleg te geven over de verschillende mogelijkheden en functies van hardware, zodat alle consumenten optimaal gebruik kunnen maken van onze producten.

Sinds de Nintendo 3DS is uitgebracht, heeft Nintendo of Europe video's gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde functies, zoals het ouderlijk toezicht, kunt instellen. Deze video's zijn beschikbaar in acht talen en je kunt ze bekijken op onze websites.

In het boekjaar 2014 heeft Nintendo of Europe de informatie voor ouders op de website vernieuwd. De informatie is nu toegankelijker en ouders kunnen makkelijk meer te weten komen over de hardware en onlinediensten van Nintendo, over de games die hun kinderen spelen, en over videogames in het algemeen.


CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_deDE.jpg

Veiligheid voor kinderen en jongeren

Nintendo of Europe GmbH (Duitsland)

Youth Protection Seal of Quality

Voor Nintendo heeft de veiligheid van minderjarigen bij het gebruik van onze onlinediensten de hoogste prioriteit. Nintendo of Europe geeft uit eigen beweging toestemming aan de USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle) om alle onlinediensten van Nintendo te controleren, om te zien of ze voldoen aan de Duitse regelgeving voor de jeugdbescherming. (De USK is een zelfregulerend orgaan dat verantwoordelijk is voor de classificatie van videogames in Duitsland.) Bovendien heeft Nintendo of Europe sinds 2013 het Youth Protection Seal of Quality, een zegel dat op de website te zien is en aangeeft dat ons bedrijf een betrouwbare aanbieder van content is, dat veiligheid voor kinderen en jongeren hoog in het vaandel draagt.


De kracht van onze medewerkers

CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_esES.jpg

Eetgewoontes verbeteren om een gezondere levensstijl op peil te houden

Nintendo Ibérica, S.A. (Spanje)

Bij Nintendo Ibérica streeft het CSR-committee ernaar om hun werknemers zo gezond mogelijk te houden. In oktober 2016 besliste het committee om fruit aan te bieden aan hun werknemers, en het eten van snacks zoals koekjes, brood en boter te verminderen. Elke eerste vrijdag van de maand wordt er 10 kilo fruit geleverd in het kantoor. Werknemers vinden het fijn dat er gezonde snacks zijn, en het CSR-committee wil deze goede eetgewoontes graag verder promoten.


Toekomstige generaties laten glimlachen

CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_deDE.jpg

CO2-uitstoot verminderen

Nintendo of Europe GmbH (Duitsland)

Nintendo of Europe hecht veel belang aan de reductie van CO2-uitstoot en is in het boekjaar 2012 voor de stroomvoorziening voor het hoofdkantoor overgeschakeld op duurzame energie. In het boekjaar 2013 is Nintendo of Europe voor alle andere gebouwen overgeschakeld op hernieuwbare energie, waardoor de CO2-uitstoot is gereduceerd tot nul.

Om nog meer energie te besparen zijn de lampen vervangen door energiezuinigere modellen en is er een verlichtingssysteem geïnstalleerd dat zich automatisch aanpast. Nintendo of Europe maakt ook zijn medewerkers energiebewust door via het intranet informatie te geven en door iedere verdieping te controleren op onnodig energieverbruik.

Verder werkt Nintendo of Europe voortdurend aan de reductie van de CO2-uitstoot door het wagenpark van het bedrijf. Sinds de invoering van het autobeleid in 2010 zijn er in totaal 455,4 ton CO2 bespaard.


De gemeenschap laten glimlachen

CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_beBE.jpg

Games gebruiken tijdens lessen op school

Nintendo Benelux (België)

Het Belgische kantoor van Nintendo Benelux ging aan de slag met een suggestie van een leerkracht in het lager onderwijs, die manieren zocht om games in de les te verwerken. Zo ontstond in het boekjaar van 2015 een project waarbij games in de klas worden gebruikt. Iedere week werden er één uur lang games gebruikt tijdens de les zodat leerlingen plezier hebben tijdens het leren. Daarnaast was Nintendo Benelux aanwezig bij een bijeenkomst voor ouders voor dit project om uitleg te geven over onder andere het ouderlijk toezicht, waarmee ouders hun kinderen veilig games kunnen laten spelen, en het gebruik van leeftijdsclassificaties voor games.

CI7_CorporateSocialResponsibility_2016_IncorporatingGamesIntoSchoolLessons_2.jpg

Nintendo Benelux is naast dit project actief betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten om bij te dragen aan een betere samenleving.


CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_esES.jpg

De droom van ernstig zieke kinderen waarmaken

Nintendo Ibérica, S.A. (Spanje)

CI_NIB_Spain_CriticallyIllBoy.jpg

Nintendo Ibérica heeft samengewerkt met de Fundación Pequeño Deseo, een organisatie die zich inzet om de dromen van ernstig zieke kinderen te verwezenlijken. Zo hebben ze in oktober 2016 de wens in vervulling gebracht van een 10 jaar oude jongen.

Het favoriete personage van de jongen is Link uit de Legend of Zelda-reeks. Werknemers van Nintendo Ibérica droegen Mario-hoeden, en Mario kwam persoonlijk de jongen begroeten in het kantoor van Nintendo Ibérica. De jongen kreeg een rondleiding in het kantoor, en mocht daarna deelnemen in een levensecht spel met een Zelda-thema, waar het personeel hem aanwijzingen gaf naar een kamer met schatkisten. De jongen vond het enorm geweldig, en de werknemers vertelden ons dat het enthousiasme dat op zijn gezicht te zien was hun motivatie enorm heeft verbeterd.


CI7_CorporateSocialResponsibility_Flags_enGB.jpg

Blijvende steun voor de Starlight Children's Foundation

Nintendo of Europe (Verenigd Koninkrijk)

CI_NOA_Starlight.jpg

Nintendo of America, de Britse vestiging van Nintendo of Europe en Nintendo Australia werken al geruime tijd samen met de Starlight Children's Foundation, een non-profitorganisatie die kinderen met een ernstige ziekte en hun families ondersteunt.

Al meer dan 25 jaar werkt Nintendo of America samen met Starlight om speciale momenten te creëren voor kinderen en families die het heel moeilijk hebben. Tot op heden zijn er meer dan 8,500 Fun Centers* in ziekenhuizen in heel Noord-Amerika geplaatst. In het boekjaar van 2016 is Nintendo of America een samenwerking aangegaan met Starlight om een glimlach op de gezichten van kinderen te toveren. Ze hebben de onaangename en oncomfortabele ziekenhuiskleding vervangen door nieuwe Starlight Brave Gowns met personages zoals Mario, Luigi, Princess Peach, Donkey Kong en Yoshi. Deze kleding brengt de kinderen meer comfort en stelt ze gerust, en tegelijkertijd kunnen ze hun favoriete vriend uit het Paddenstoelenrijk meenemen.

Nintendo of Canada heeft zich ingezet voor een evenement in het BC Children's Hospital, door Wii U en NES Classic Edition Fun Centers* op te stellen voor de kinderen. Tevens was onze held Luigi bij hen op bezoek, iets wat de kinderen enorm fijn vonden.

CI_NOCL_Starlight.jpg

Nintendo of Europe UK werkt ook nog steeds samen met Starlight om Fun Centers in ziekenhuizen te plaatsen. Tot op heden zijn er ongeveer 1,500 Fun Centers gemaakt en geplaatst om alles een stuk aangenamer te maken voor de kinderen die behandeld worden in ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk.

Nintendo Australia ondersteunt Starlight ook in verschillende evenementen tijdens het jaar, en op “Starlight Day”. Dit is een belangrijk liefdadigheidsevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt in Australië. In het boekjaar van 2016 is er ook een Mario Kart-evenement georganiseerd voor ernstig zieke kinderen. De vertoning van Mario zorgde voor een vermakelijke sfeer voor zowel de kinderen als de werknemers van Nintendo Australia.

* Fun Center: Fun Centers zijn mobiele entertainmenteenheden die bestaan uit een flatscreen-tv, een videogamesysteem en een dvd-speler, die gemakkelijk kunnen worden verplaatst binnen een ziekenhuis. Fun Centers kunnen naast het bed van een jonge patiënt of op andere plekken in een ziekenhuis worden gezet. Ze kunnen worden gebruikt om kinderen in bepaalde situaties minder angstig te maken en een normalere omgeving te creëren. Fun Centers zijn ook geschikt voor patiënten om tijd door te brengen met familieleden tijdens een langer ziekenhuisverblijf.