Nintendo Entertainment System

Het originele systeem

nes_en.jpg

De spelcomputer die in Japan onder de naam Famicom (Family Computer) werd uitgebracht, haalde de videogame-industrie uit het slop. Nadat deze industrie in het westen was ingezakt, wist het Nintendo Entertainment System het tij te keren. De NES werd miljoenen malen verkocht en gamers verdrongen zich om klassieke games als Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Excitebike te spelen. Dit bleken stuk voor stuk titels die veel verder gingen dan de spellen op andere systemen.

Spelaanbod

nes_games_en.jpg

Het spelsysteem dat in 1986 de wereld op zijn kop zette weet nog steeds indruk te maken met een zeer rijk aanbod aan spellen. Onder de ruim 500 titels bevinden zich klassiekers als het originele The Legend of Zelda en het onvergetelijke Super Mario Bros., het door Shigeru Miyamoto ontworpen platformspel waar het allemaal mee begon.

Controller

nes_controller_en.jpg

Een horizontaal stuk plastic dat in je handen rust. Een kruisvormige richtingstoets. Twee kleine knoppen onder je duim. Aparte knoppen voor Start en Select. De basisfuncties van de NES-controller werden de standaard in de gamingindustrie en zijn nog steeds terug te vinden in de controllers van tegenwoordig.