Voor volwassenenDoe mee!
Nintendo Kids
Paddenstoelenrijk
Welkom in het

Paddenstoelenrijk!

In het Paddenstoelenrijk leven talloze kleurrijke figuren. Ze gaan op avontuur, geven feestjes en racen tegen elkaar in karts. Er valt werkelijk van alles te beleven!

Dus maak eens kennis met een aantal van de sterren uit het Paddenstoelenrijk. Ze vinden het vast erg leuk om je te ontmoeten, hoewel Bowser soms een beetje humeurig is.

Klik op een personage om er meer over te leren!
Mario
Mario is de held van het Paddenstoelenrijk, en hij beleeft het ene avontuur na het andere – meestal omdat hij prinses Peach weer eens moet redden uit de klauwen van de boosaardige Bowser! Hij gebruikt power-ups om vuurballen te gooien, reusachtig groot te worden of zelfs in een kat te veranderen!
Luigi
Luigi is Mario's jongere broer, en hoewel hij soms een beetje verlegen overkomt, is hij een toegewijde held die ongelofelijk hoog kan springen. Hij is soms ook een beetje onhandig, maar als het avontuur begint, weet hij zijn angst altijd weer te overwinnen!
Yoshi
Ook Yoshi is een van de helden uit het Paddenstoelenrijk, en vaak geeft hij Mario een lift op zijn rug. Yoshi vangt vijanden met een lange tong, en slikt ze met huid en haar door! Houd je oren open voor zijn strijdkreet: Yoshiiiii!
Peach
Peach heerst over het Paddenstoelenrijk. Ze let op haar onderdanen maar wordt zelf nog wel eens ontvoerd door de kwaadaardige Bowser. Onderschat haar niet, want ze kan vechten als een kat in het nauw!
Toad
Toad is Peach' vriend en onderdaan, en schiet vaak te hulp tijdens de spannende gebeurtenissen in het Paddenstoelenrijk. Laat je niet misleiden door zijn kleine formaat. Hij is razendsnel en weet vaak te ontsnappen uit gevaarlijke situaties.
Bowser
Bowser is de sluwe schurk van het Paddenstoelenrijk en wordt ook wel de koning der Koopa's genoemd. Hij is verliefd op Peach en probeert Mario met listige streken buiten spel te zetten. Zijn enorme ego is zijn zwakke punt, en Bowsers handlangers moeten het altijd weer ontgelden als Mario zijn plannen in het water gooit!

Dit vind je misschien ook leuk:

...
Spelregels
Game Badge
Nieuw spel
Verderspelen
Afsluiten
Spelregels
Pauze
Opnieuw beginnen!