Voor volwassenenDoe mee!
Nintendo Kids
Welkom in de wereld van Pokémon
Welkom in de wereld van
Je hebt misschien al eens van Pokémon gehoord, maar wat zijn het precies? Pokémon zijn wezens met verschillende vormen en afmetingen. Als Pokémon-trainer is het jouw taak om Pokémon te verzamelen, te trainen en te laten vechten tegen andere Pokémon die je op je avontuur tegenkomt. Er zijn meer dan 800 verschillende Pokémon!
Hier zie je wat voorbeelden, zodat je kunt zien hoe verschillend ze eruitzien.
Pikachu
Charjabug
Bewear
Rockruff
Toucannon
Cosmog

In veel Pokémon-games ga je op avontuur en reis je door een prachtig land, waarin je van alles kunt ontdekken. Meestal moet je proberen om de allerbeste Pokémon-trainer ter wereld te worden. Op allerlei verschillende locaties kom je verschillende Pokémon tegen.

Bekijk hieronder bijvoorbeeld eens de tropische sferen van de Alola-regio. Zo uitgestrekt kan de wereld van Pokémon zijn!

Alola-regio
Vechten met verschillende soorten Pokémon

Er zijn meer dan tien verschillende types Pokémon, zoals vuur, normaal en draak. In de afbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld dat Litten een vuurtype is en Popplio een watertype. Sommige Pokémon zijn twee types tegelijk, zoals Rowlet die zowel een grastype als een vliegend type is.

Types zijn ook erg belangrijk tijdens het vechten. Heb je ooit het spelletje steen-papier-schaar gespeeld? Daarbij moet je verschillende handgebaren maken. Als je dat spelletje al eens hebt gespeeld, dan weet je dat steen het wint van schaar, schaar van papier, en papier van steen.

Litten
Vuur
Popplio
Water
Rowlet
Gras/vliegend
Pokémon-gevechten werken ongeveer hetzelfde: elk type kan andere types verslaan: vuur wint het van gras, gras van water, en water van vuur. Natuurlijk zijn er ook andere dingen belangrijk als Pokémon tegen elkaar vechten, zoals de kracht van je Pokémon. Het type van je Pokémon is echter erg belangrijk, dus let goed op als je een Pokémon kiest!

Dit vind je misschien ook leuk:

...
Spelregels
Game Badge
Nieuw spel
Verderspelen
Afsluiten
Spelregels
Pauze
Opnieuw beginnen!