Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 12-09-2014

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper is een serie voor de Nintendo 2DS en 3DS die kinderen helpt klanken en letters te oefenen en is speciaal ontwikkeld om door jonge kinderen samen met hun ouders of voogden gebruikt te worden.

Met de software kunnen je kinderen hun Engelse woordenschat uitbreiden door middel van leuke lees-, schrijf- en spreekoefeningen. De serie is gebaseerd op de Oxford Reading Tree-reeks genaamd Floppy’s Phonics. Deze boeken gebruiken de synthetic phonics-methode om kinderen kennis te laten maken met alle klanken van de Engelse taal. In de serie staan de geliefde personages Biff, Chip en Kipper centraal, evenals de hond Floppy. De Oxford Reading Tree-reeks wordt wereldwijd in meer dan 138 landen gebruikt. Dankzij de grappige en intuïtieve functies van de Nintendo 2DS en 3DS is de serie interactiever dan ooit tevoren!

Deze softwareserie bestaat uit drie delen, die allemaal dezelfde phonics-methode gebruiken als de boeken waarop ze gebaseerd zijn. De oefeningen zijn verdeeld in acht niveaus, toenemend in moelijkheidsgraad. Elk deel van de software is qua inhoud vergelijkbaar met meer dan 30 boeken van de Oxford Reading Tree, en behandelt een aantal niveaus.

PS_3DS_LetsLearnEnglish_Volume1_nlNL.png

Vol. 1 (niveau 1, 1+ en 2)

Op niveau 1 richten kinderen zich op de klanken die ze in het dagelijks leven om zich heen horen: op school, thuis, in het park of in de stad.

Op niveau 1+ en 2 oefenen kinderen de klanken (fonemen) zelf en ontdekken ze alternatieve spellingswijzen van bepaalde klanken (medeklinkers).

PS_3DS_LetsLearnEnglish_Volume2_nlNL.png

Vol. 2 (niveau 3 en 4)

Op niveau 3 gaan kinderen verder met het oefenen van nieuwe klanken en ontdekken ze alternatieve spellingswijzen van bepaalde klinkers.

Niveau 4 herhaalt alle klanken die eerder aan de orde zijn gekomen, en gaat dan verder met andere alternatieve spellingswijzen. Ook worden verschillende uitspraakvarianten van het achtervoegsel ‘-ed’ behandeld.

PS_3DS_LetsLearnEnglish_Volume3_nlNL.png

Vol. 3 (niveau 5, 5M en 6)

Op niveau 5 en 5M putten kinderen uit al hun kennis van alternatieve spellingswijzen en uitspraakvarianten die ze tot dan toe hebben geleerd. Deze oefeningen helpen kinderen om hun begrip van verbanden tussen klanken en hun verschillende schrijfwijzen te versterken.

Op niveau 6 ligt de nadruk op het verhogen van het zelfvertrouwen en de taalvaardigheid van je kind door het lezen van verschillende boeken in Non-Fiction.

Als ouder of voogd kun je actief deelnemen aan het leerproces en je kind op die manier helpen met de software. Je kunt de ontwikkeling van je kind volgen, hulp bieden als hij of zij vragen heeft, of moeilijke klanken voorzeggen naarmate je kind zich verder ontwikkelt.

Bij de software wordt een handige gids geleverd, waarin ouders gedetailleerde informatie vinden over hoe de software werkt. De gids biedt nuttige tips die je kind helpen om optimaal gebruik te maken van de software.

Let op: deze software ondersteunt geen 3D-beelden.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

De Synthetic Phonics-methode

CI7_3DS_LetsLearnEnglish.png

Oxford Reading Tree is een ongeëvenaarde leermethode voor jonge kinderen. Miljoenen kinderen hebben leren lezen met Biff, Chip en Kipper. Ongeveer vier op de vijf scholen in het Verenigd Koninkrijk gebruiken de serie, die in totaal in 138 landen wordt gebruikt.

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper voor de Nintendo 2DS en 3DS gebruikt Floppy's Phonics uit de Oxford Reading Tree-reeks. Deze leuke stap-voor-stap methode, die bekendstaat als Synthetic Phonics, is door onderwijsdeskundigen samengesteld. Hiermee kunnen kinderen vertrouwd raken met de letters en klanken die ze nodig hebben om Engels te lezen en te schrijven.

CI16_3DS_LetsLearnEnglish_Characters.png

Dankzij deze aanpak leren kinderen de klank van elke letter, waarna ze klanken kunnen combineren om volledige woorden te vormen. Voor het woord 'fish' zeggen ze bijvoorbeeld iedere klank van links naar rechts, om vervolgens de klanken samen te voegen om het woord te vormen.

CI16_3DS_LetsLearnEnglish_Fish.png

Sommige klanken, zoals 'sh' en 'th' bestaan uit twee of meerdere letters. Dit worden 'fonemen' genoemd. Het Engels kent ongeveer 44 fonemen, die weergegeven worden met verschillende letters of combinaties van letters. Dit noemen we 'grafemen'. Het Floppy's Phonics-programma behandelt al deze klanken en letters.

Oefeningen

De softwareserie bestaat uit drie delen. In elk deel worden verschillende leesniveaus behandeld, zodat je kind letters en klanken op een gemakkelijke en natuurlijke manier kan ontdekken, zonder aan uitdaging in te boeten. Op elk niveau zal je kind luisteren, schrijven en opnames maken met de grappige, interactieve functies van de Nintendo 2DS of 3DS. Naarmate je kind verderkomt, wordt hij of zij beloond met bijvoorbeeld stempels en woordenschatkaarten. Ze kunnen zelfs hun vorderingen via StreetPass met andere spelers delen!

Categorieën

Je vindt vier categorieën met oefeningen in Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper:

3DS-LetsLearnEnglish-looklisten.png

Sounds and Letters

Look & Listen (niveau 1 tot 5M)

Look & Listen legt het verband tussen klanken en beelden. Je kind krijgt een afbeelding te zien en moet vervolgens het touchscreen aanraken om het woord te horen. Bij hogere niveaus wordt het woord naast de afbeelding weergegeven, zodat je kind de spelling van woorden met klanken kan associëren.

3DS-LetsLearnEnglish-listentap.png

Listen & Tap (niveau 1)

Deze oefening gebruikt de klanken die kinderen leren bij Look & Listen. Je kind wordt gevraagd om de juiste klanken te vinden bij een afbeelding uit de Oxford Reading Tree-reeks. Je kind wordt op die manier aangemoedigd om te leren hoe iedere klank samenhangt met een voorwerp, gebeurtenis of gevoel.

3DS-LetsLearnEnglish-SaytheSounds.png

Say the Sounds (niveau 1) en Try Saying It (niveau 1+ tot 5M)

In Say the Sounds moeten kinderen de klanken die ze hebben gehoord, herhalen. Zo leren ze alledaagse klanken begrijpen. In Try Saying It oefent je kind de uitspraak van klanken die het al heeft geleerd.

3DS-LetsLearnEnglish-SameSounds.png

Same Sounds (niveau 1+ tot 5M)

Same Sounds laat je kind zien hoe dezelfde klank in verschillende woorden voorkomt, en dat een klank op verschillende manieren kan worden gespeld. (Bijvoorbeeld in 'rain' en 'day'.) Op hogere niveaus komt je kind ook voorbeelden tegen van twee verschillende klanken die op dezelfde manier worden gespeld. (Bijvoorbeeld in 'rain' en 'pair'.)

3DS-LetsLearnEnglish-ListenWrite.png
Listen & Write (niveau 1+ tot 5M)

In Listen & Write oefent je kind met het schrijven van de klanken die het heeft gehoord en gelezen, door de voorbeelden op het scherm te volgen. Elke keer als het kind het woord foutloos schrijft, groeit de boom op het bovenste scherm een beetje.

3DS-LetsLearnEnglish-ListenChoose.png

Listen & Choose (niveau 1+ tot 5M)

In deze oefening luistert je kind naar een woord en gaat dan op zoek naar het bijbehorende voorwerp in de afbeelding. Listen & Choose biedt de mogelijkheid om alle klanken en woorden in elk boek te oefenen, waarna je kind verder kan gaan met het volgende boek.

3DS-LetsLearnEnglish-StoryTime.png

Fiction

Story Time (niveau 1+ tot 5)

Nu je kind alle klanken en letters heeft geoefend, kan het de spannende avonturen van Biff, Chip, Kipper en Floppy lezen! Het verhaal wordt hardop voorgelezen en je kind kan meelezen op zijn eigen tempo.

3DS-LetsLearnEnglish-ReadAloud.png

Read Aloud (niveau 1+ tot 5)

Met Read Aloud kan je kind zijn leesvaardigheid oefenen door het verhaal zin voor zin hardop voor te lezen.

3DS-LetsLearnEnglish-StoryQuestions.png

Story Questions (niveau 1+ tot 5)

Het is tijd voor een kleine quiz over het verhaal dat jij en je kind zojuist hebben gelezen! Op het bovenste scherm zie je vragen over het verhaal, waarop je kind antwoord kan geven door een van de antwoorden op het touchscreen te kiezen.

3DS-LetsLearnEnglish-DoYouRemember.png

Do You Remember?

Oefen de belangrijkste begrippen uit het verhaal in Do You Remember? Je kind moet zorgvuldig naar een woord luisteren en de juiste mogelijkheid kiezen op het touchscreen.

3DS-LetsLearnEnglish-TryWritingIt.png

Try Writing It (niveau 1+ tot 5)

In deze laatste oefening moet je kind alle kennis over de band tussen klanken en letters combineren. Luister naar een woord en gebruik de stylus om het letter voor letter op het touchscreen te schrijven.

3DS-LetsLearnEnglish-NonFiction.png

Non-Fiction (niveau 1+ tot 6)

De non-fictieboeken bieden je kind een grappige en interessante manier om meer te leren over de wereld. Tegelijkertijd oefent je kind zijn leesvaardigheid.

3DS-LetsLearnEnglish-LetsSing.png

Let’s Sing (niveau 1, 3 en 5)

Vergroot het zelfvertrouwen van je kind met leuke liedjes. Jij en je kind kunnen ervoor kiezen om alleen te luisteren, maar het is nog leuker om mee te zingen! Je kunt ook de instrumenten op het touchscreen aanraken om mee te spelen met de muziek.

Veelgestelde vragen

Wat is dit voor software?

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper biedt je kind de kans om klanken, letters en woorden in het Engels te leren, waardoor ze hun woordenschat kunnen opbouwen en uitbreiden. De software bevat speelse oefeningen met geliefde en toegankelijke personages. Elk deel bevat meerdere oefeningen die gebruikmaken van de grappige, interactieve functies van de Nintendo 2DS en 3DS.

Wat zijn de voordelen van de software voor kinderen?

De software biedt drie- tot twaalfjarige kinderen een leuke, uitdagende manier om Engels te leren. Met een Nintendo 2DS of 3DS kunnen kinderen luisteren, opnames maken, schrijven en zingen. Ze kunnen de taal op hun eigen tempo leren, zonder de druk van een traditionele leeromgeving. De software bevat interactieve oefeningen die beloond worden met Study Stamps, Vocabulary Cards en Rule Cards.

Wat zijn de voordelen van de software voor ouders?

De functies van de Nintendo 3DS ondersteunen de phonics-methode, waardoor je kind het verband leert te begrijpen tussen de beelden op het scherm en de geluiden uit de luidsprekers. Als Engels niet je moedertaal is, dan is samen leren de beste manier om je kind te ondersteunen, terwijl je tegelijkertijd je eigen kennis vergroot.

De phonics-methode wordt door de Britse regering beschouwd als de beste manier om Engels te leren op jonge leeftijd. De methode biedt een gestructureerde aanpak, waarbij kinderen hun niveau geleidelijk verbeteren. De methode is gebaseerd op de oefeningen in de Oxford Reading Tree-reeks.

Categorieën

Educatief spel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

12-09-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

12-09-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees