Monster Hunter 4 Ultimate

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 13-02-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Slijp je wapens, sluit je aan bij andere avonturiers en trek eropuit om de strijd aan te binden met enorme, angstaanjagende wezens in Monster Hunter 4 Ultimate op de Nintendo 2DS en 3DS! Dankzij de online- en offlinefuncties voor meerdere spelers kun je samen met anderen epische gevechten beleven in deze overweldigende actie-RPG.

Aan het begin van dit meeslepende avontuur sluit je je aan bij een rondtrekkende karavaan, en zweer je om als jager de mensen te beschermen tegen de woeste monsters die het land onveilig maken. Kies je prooi, spoor hem op en stuur hem naar de eeuwige jachtvelden met de juiste combinatie van wapens en tactieken. Al snel zul je een heleboel nieuwe content ontdekken, waaronder wapens en pantsers die je zelf kunt maken en aanpassen, en natuurlijk talloze nieuwe monsters waarop je kunt jagen. Het terrein is veel verticaler dan in eerdere delen uit de Monster Hunter-serie. Val je prooi van boven aan en deel dodelijke klappen uit.

Echte jagers bewijzen hun moed door alleen op jacht te gaan, maar met de onlinefuncties in Monster Hunter gaat er ook een wereld open voor liefhebbers van strategische samenwerking. Door de wol geverfde jagers kunnen daar samen als een goed geoliede machine monsters opsporen, aanvallen en verslaan. Ga op jacht met je vrienden via Local Play, of maak voor het eerst op een handheld-systeem contact met jagers van over de hele wereld!

Monster Hunter 4 Ultimate is een strategische, uitgebreide en epische actie-RPG die erom smeekt om ontdekt te worden. Vergaar eeuwige roem!

Lees alles in het pdf icon Handboek voor beginnende Jagers (PDF, 36806 kB) !

TM_3DS_NewNintendo3DS_NewNintendo3DSXL.jpg

Ontdek de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden dankzij de C-stick een volledig duaal analoge besturing. Zo kun zelfs in het heetst van de strijd je jager besturen en de hoek van de camera aanpassen.

Kom meer te weten

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Gameplay

Het leven van een jager is vol gevaren. Nadat je je hebt aangesloten bij een karavaan die door een uitgestrekt en divers land trekt, moet je het opnemen tegen allerlei monsters. Sommige wezens zijn klein en weinig indrukwekkend, maar andere zijn gigantisch en dodelijk. Hoe dan ook heb je voor elk monster de juiste tactiek nodig. Bewapen jezelf en zorg dat je vertrouwd raakt met de bewegingen en het gedrag van de monsters die je wilt verslaan. De overwinning ligt dan binnen handbereik. Elk beest heeft immers zwakke plekken, die je kunt uitbuiten met strategie en planning.

In bergachtige omgevingen kun je gebruikmaken van de hoogteverschillen. Door bergwanden en richels te beklimmen kun je jezelf op je doelwit werpen en een reeks dodelijke klappen uitdelen. Pas wel op, want de krijgskansen kunnen snel keren. Grote monsters kunnen de grond onder je voeten immers doen breken en schudden, waardoor je mogelijk in een ander gebied terechtkomt. Bovendien kunnen je vijanden besmet raken met een mysterieus virus waardoor ze woest worden. Wees voorbereid op agressievere, snellere en gevaarlijkere monsters dan ooit tevoren.

Heel veel monsters!

Je komt je favoriete monsters, zoals Tigrex en Rathian, opnieuw tegen, evenals de grootste wezens die je ooit in de reeks hebt gezien. Neem het op tegen giganten als Gore Magala, een bloedstollende, gitzwarte draak, of tegen Seltas en Seltas Queen, een tweetal huiveringwekkende insecten die je met vernietigend effect vanuit de lucht belagen! Om dit avontuur heelhuids te doorstaan moet je ondersteunende functies binnen handbereik hebben. Via het touchscreen heb je razendsnel toegang tot kaarten, wapens en voorwerpen. Ook kun je je doelwit in het vizier nemen om zelfs in het heetst van de strijd monsters op hun zwakke plekken te raken. De Palico's bieden je ook de nodige ondersteuning: twee van deze wezentjes, die elk over unieke uitrusting en vaardigheden beschikken, houden je gezelschap op je tocht.

De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden dankzij de C-stick een volledig duaal analoge besturing. Zo kun je zelfs in het heetst van de strijd je jager besturen en de hoek van de camera aanpassen. Ga naar onze website van de New Nintendo 3DS voor meer informatie over de nieuwe functies van dit systeem. Nintendo 3DS- en Nintendo 3DS XL-bezitters kunnen de Nintendo 3DS-draaiknop Pro of de Nintendo 3DS-draaiknop Pro XL (allebei apart verkrijgbaar) gebruiken om de camera optimaal te besturen.

Jaag als groep

Zelfs ervaren jagers kunnen niet zonder betrouwbare bondgenoten, die je in Monster Hunter 4 Ultimate kunt vinden via Nintendo Network. Maak verbinding met je vrienden en andere spelers via het internet of Local Play, en jaag op je prooi als hechte eenheid. Je kunt ook Guild Cards versturen en ontvangen via StreetPass, en offline plaatselijke jagers inhuren via Local Play.

Je favoriete wapen

Alle prooien, groot en klein, leveren een beloning op. Elk monster bevat namelijk grondstoffen waarmee je wapens en pantsers kunt maken. Een goede jager weet uiteraard dat een goede uitrusting van het grootste belang is, en het arsenaal in de game is uitgebreid met twee extra klasses. Als je de eerste klasse gebruikt, heb je de keuze uit een zwaard en een schild, of een bijl. Met die wapens kun je energie verzamelen om gigantische aanvallen uit te voeren. De andere klasse bestaat uit lange staven met vliegende insecten, waaraan je allerlei krachten kunt toewijzen.

In de twaalf bestaande klasses zijn verschillende aanvallen en combo's aangepast. De monsters die je verslaat, leveren honderden onderdelen voor je uitrusting op en de meest ervaren jagers kunnen op zoek gaan naar de nieuwe, zeldzame G-rank-uitrusting!

Multiplayer

Een doorgewinterde jager weet dat een groep bondgenoten van onschatbare waarde is, en in Monster Hunter 4 Ultimate is het makkelijker dan ooit om medestrijders te verzamelen. Maak verbinding met vrienden in je omgeving of ver bij je vandaan, en werk nauw samen om monsters op te sporen en te verslaan. Vervolgens verdelen jullie de buit!

Samen op jacht gaan

Voor het eerst kun je in een Monster Hunter-game voor een handheld-systeem met drie andere spelers online samen spelen, direct via het Nintendo Network! Je kunt ook jachtgezelschappen vormen met spelers in je omgeving, zowel via draadloze communicatie als met de functie Hunter Search, die je bondgenootschappen laat smeden met nabije jagers. In steden en Gathering Halls kun je tekstchat gebruiken om je volgende jacht te plannen, terwijl je in het heetst van de strijd kunt blijven communiceren met Shoutouts, zinnen die je voorafgaand aan de jacht kunt instellen om tips te delen of bondgenoten te informeren over je strategie. Als je online of in je omgeving waardige jagers ontmoet, kun je ze uitnodigen om vrienden te worden. Zodra deze spelers zijn toegevoegd aan je vriendenlijst, kun je zien wanneer ze online zijn. Zo wordt het makkelijker een gezamenlijke jacht op te zetten, waarbij Palico's de lege plekken opvullen als twee of meer teamgenoten elders strijden. Dus of je nu thuis bent of onderweg, je hoeft nooit alleen op jacht te gaan...

Hulp inhuren

Ook StreetPass biedt mogelijkheden om de jacht met andere spelers te delen. Met Hunters for Hire kun je zelfs spelers rekruteren om bepaalde taken voor je uit te voeren! Via StreetPass ontvang je Guild Cards van jagers die je bent tegengekomen, en vervolgens kun je zo'n jager inhuren om voor jou een missie uit te voeren in je offline-spel. Na een tijdje kun je kijken of het de jager is gelukt en, zo ja, de beloningen ontvangen. Je kunt ook LV Quests en Palico's via StreetPass uitwisselen!

Wat is er nieuw?

Wanneer je het avontuur begint, ontdek je al snel dat Monster Hunter 4 Ultimate op een nieuwe en verfrissende manier is opgezet. Volg de verhaallijn om uitgestrekte gebieden te verkennen, terwijl je in het gezelschap van een rondtrekkende karavaan nieuwe dorpen en mensen leert kennen. Klim via steile hellingen naar steeds grotere hoogtes en gebruik de hoogteverschillen in je voordeel. Spring boven op een monster en houd je stevig vast terwijl je vernietigende slagen uitdeelt! Houd er rekening mee dat grotere vijanden de grond onder je voeten kunnen laten kantelen en verpulveren, dus als je niet oppast, val je omlaag naar een ander gebied!

CI16_3DS_MonsterHunter4Ultimate_Sunsnug.jpg

Besmettingsgevaar

Monsters kunnen besmet worden door een vreemd virus waardoor ze agressiever, sneller en ronduit gevaarlijker zijn dan ooit. Als zo'n monster je raakt, kun jij ook besmet raken, waardoor je harder kunt toeslaan, maar jezelf niet meer kunt genezen! Sommige wezens kunnen zelfs Bleeding veroorzaken: een toestand waarin je levensenergie sneller afneemt naarmate je meer beweegt! Er zijn meer dan 120 monsters om op te jagen, waaronder de gigantische Gore Magala en de Thousand Blade Wyvern Seregios, dus dit is geen uitdaging om licht op te vatten.

Nieuwe wapenklassen

CI7_3DS_MonsterHunter4Ultimate_InsectGlaive.jpg

Om de strijd in je voordeel te beslechten kun je nu twee nieuwe wapenklassen benutten. De eerste is de Insect Glaive, een staf die je met twee handen vasthoudt en is gekoppeld aan een Kinsect, een vliegend insect. Je kunt de staf gebruiken voor poolstoksprongen en draaiaanvallen, terwijl je de Kinsect aan je doelwit kunt hechten om er verschillende stoffen aan te onttrekken. Zulke stoffen geven je tijdelijk bijzondere krachten, bijvoorbeeld om hardere klappen uit te delen of je levensenergie te herstellen.

CI7_3DS_MonsterHunter4Ultimate_ChargeBlade.jpg

Het andere nieuwe wapen is de Charge Blade, een combinatie van zwaard en bijl. In de zwaardstand kun je de ingebouwde flesjes vullen om het wapen op te laden, om vervolgens over te schakelen naar de bijlstand en een machtige Elemental Discharge-aanval uit te voeren. Deze twee wapensoorten worden toegevoegd aan twaalf klassieke wapentypes uit voorgangers en meer dan duizend pantsersets, voor eindeloos veel manieren om je eigen perfecte combinaties van wapen en pantser te vormen.

Pluizige vrienden

Palico's zijn kleine, katachtige wezens die je kunt rekruteren om je tijdens gevechten te ondersteunen. Je kunt tijdens een Quest maximaal twee van die pluizige vrienden meenemen. Ze helpen je met speciale vaardigheden en kunnen vaak ook samenwerken om teamaanvallen uit te voeren. Zorg wel dat je ze goed traint en van stevige uitrusting voorziet: een tevreden Palico is immers een effectieve Palico!

CI16_3DS_MonsterHunter4Ultimate_Palico18.jpg

Strijdmakkers

Het is in Monster Hunter 4 Ultimate makkelijker dan ooit om samen met andere spelers op jacht te gaan. Maak verbinding via Nintendo Network om een team van maximaal vier spelers te vormen, en stem jullie aanvallen op elkaar af om zelfs de grootste en gevaarlijkste vijanden te vellen! Lees meer op de pagina Multiplayer.

Extra's

Er zijn diverse manieren om je Monster Hunter-ervaring te beginnen en uit te breiden. Lees verder om ten volste van deze jachtpartij te kunnen genieten.

New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition

Vanaf 13 februari 2015 kun je jacht maken op een exclusieve New Nintendo 3DS XL-bundel, die bestaat uit een New Nintendo 3DS XL en een geheugenkaart van 4 GB waarop een exemplaar van Monster Hunter 4 Ultimate is geïnstalleerd. De New Nintendo 3DS is onder andere voorzien van een nieuwe C-stick, waarmee je de camera zeer nauwkeurig kunt besturen, en superstabiel 3D, wat mogelijk wordt doordat een sensor je hoofdbewegingen volgt. Zo geniet je op de best mogelijke manier van de Monster Hunter 4 Ultimate-beleving!


Covers

Laat iedereen zien dat je een jager bent met twee sets speciale covers met Monster Hunter 4 Ultimate-thema's voor de New Nintendo 3DS.* Deze zijn verkrijgbaar vanaf de release.

*Er zijn alleen verwisselbare covers voor de New Nintendo 3DS. Je kunt deze niet gebruiken voor de New Nintendo 3DS XL.

Kom meer te weten over de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL


Aanvullende content

Je raakt niet snel uitgespeeld dankzij de gratis* content die elke eerste vrijdag van de maand wordt uitgebracht! Er zijn nieuwe Quests om je vaardigheden nog verder te beproeven, plus speciale wapens en pantsers voor zowel jagers als Palico's, met thema's van Nintendo, Capcom en SEGA! Stort jezelf in verse uitdagingen waar zelfs de meest ervaren jagers nog een hele kluif aan hebben, en verkleed je jager of Palico met kostuums die zijn gebaseerd op beroemde personages uit games, inclusief Mario, de vechters uit Street Fighter, en Sonic the Hedgehog!

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding, een exemplaar van de game en een Nintendo 3DS nodig. Ook moet je akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.


Nintendo eShop-demo nu verkrijgbaar

Het kan nooit kwaad om voorafgaand aan de jacht alvast even kennis te nemen van het jachtterrein en de vijanden, en daarvoor zit je helemaal goed in de demo die je kunt downloaden in de Nintendo eShop**. Er zijn spelstanden voor zowel beginners als gevorderden, dus elke speler vindt in deze demo een passende uitdaging. Het is in de demo ook al mogelijk om via draadloze communicatie of online met vrienden in je omgeving of spelers op afstand op jacht te gaan!

**Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

TM_3DS_MonsterHunter4Ultimate_Wallpaper_v1.jpg

Bureaubladachtergrond

Blijf altijd in stemming voor de jacht met onze strakke bureaubladachtergronden en omslagafbeeldingen voor Facebook.

Bureaubladachtergronden en omslagafbeeldingen downloaden

Bestel Nu

Categorieën

Actiespel, RPG

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 4

Uitgever

Capcom

Ontwikkelaar

Capcom

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

QR Code

Scan deze QR Code om een gratis demo te downloaden!

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

13-02-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

20868 blokken

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

13-02-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans