42 Spel Klassiekers

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 29-09-2006

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Over de spellen

Zoals de titel al aangeeft, biedt 42 Spel Klassiekers toegang tot 42 wereldberoemde spellen. Alle spellen zijn heel eenvoudig te bedienen via het touch screen van de Nintendo DS. Met deze fantastische verzameling hoef je nooit meer kaarten te schudden, spelborden open te klappen of pionnen te zoeken.

Onder de 42 spellen zijn klassieke kaartspellen als Black Jack en Texas Hold 'Em, breinbrekers als Ludo (Mens-Erger-Je-Niet) en Chess (Schaken), en leuke kroegspellen als Solitaire (Patience) of Darts (Darten).

Met 42 Spel Klassiekers, steek je niet alleen een enorme verzameling spellen in je broekzak, maar is er ook altijd iemand om tegen te spelen. Alle spellen in 42 Spel Klassiekers kunnen mét of tegen de computer gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om het tegen een menselijke speler in je omgeving op te nemen via de draadloze communicatie van de Nintendo DS.

Daarnaast kun je online gaan via de Nintendo Wi-Fi Connection om spelers van over de hele wereld uit te dagen! Niet alle spellen in 42 Spel Klassiekers zijn meteen beschikbaar, sommige moet je ‘vrijspelen’ door bepaalde resultaten te bereiken in het spel voor een enkele speler. Meer hierover lees je in het deel over het spel voor één speler.  
Sommige games ondersteunen het Nintendo DS Rumble Pak (wordt apart verkocht). Als een Nintendo DS Rumble Pak in de opening voor een GBA-spelcassette is gestoken, zal deze gaan trillen als jij aan de beurt bent om te spelen.

Eén speler

girl_001.jpg

Normaal kun je als enkele speler maar van een heel beperkt aantal kaart- en bordspellen genieten, maar niet bij 42 Spel Klassiekers. In elk spel (op enkele één-spelerspellen na) kun je het opnemen tegen intelligente, computergestuurde tegenstanders, waarbij je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsniveaus.

Als je 42 Spel Klassiekers voor het eerst speelt, zijn sommige spellen nog niet beschikbaar. Om deze vrij te spelen, moet je in bepaalde spellen aan bepaalde voorwaarden hebben voldaan.

De volgende drie speltypen zijn speciaal bedoeld voor een enkele speler: Free Play (vrij spelen), Stamp (stempel) en Mission (missie).

Free Play (vrij spelen)
De spellenkast staat open, je bent vrij om te spelen met alle ontgrendelde spellen. Je kunt zelf het aantal computergestuurde spelers de spelregels en het moeilijkheidsniveau kiezen. Als je een spel een aantal keren hebt gewonnen, kun je toegang krijgen tot nieuwe ontwerpen.

Stamp (stempel)
Speel je een weg door alle beschikbare spellen om stempels te verdienen. Als je in een spel drie stempels hebt verdiend, ga je verder naar het volgende spel. In deze spelvariant kun je toegang krijgen tot nieuwe spellen en nieuwe chat-functies (zie het deel over Chatten voor meer details).

Mission (missie)
Speel je een weg door dertig specifieke missies. Om een missie te voltooien moet je telkens aan bepaalde eisen hebben voldaan, bijvoorbeeld door het aangegeven aantal chips te winnen in Black Jack. Voor elke voltooide missie ontvang je een nieuw icoontje. Dit icoontje kun je selecteren bij het spelen van multiplayer-spellen.

Spelen met meer spelers

guygirl_001.jpg

Pokeren zonder te bluffen? Schaken zonder bijdehante opmerkingen? Sommige spellen zijn gewoon niet hetzelfde als je niet tegen mensen van vlees en bloed kunt spelen. Daarom bieden bijna alle spellen van 42 Spel Klassiekers de mogelijkheid om draadloos tegen andere spelers te spelen.

‘Draadloos’ betekent dat maximaal acht personen hun Nintendo DS-systemen met elkaar kunnen verbinden, om tegen elkaar te spelen. Slechts één van de spelers hoeft hiervoor een exemplaar van 42 Spel Klassiekers te bezitten. Als je geen vrienden bij de hand hebt, dan kun het je via de Nintendo Wi-Fi Connection opnemen tegen spelers van over de hele wereld. Bovendien heeft 42 Spel Klassiekers een ingbouwde spraakfunctie zodat je tijdens het spelen met je vrienden kunt kletsen!

Local Wireless (lokaal draadloos)

girl_002_230x230.jpg

Verzamel een groepje vrienden, en zorg dat iedereen een Nintendo DS bij zich heeft. Vervolgens kun je maar liefst 39 van de 42 spelklassiekers met en tegen elkaar spelen. Dankzij de DS Download-functie hoeft hiervoor slechts één van de spelers een exemplaar van 42 Spel Klassiekers te gebruiken. Afhankelijk van het gekozen spel kunnen twee tot acht spelers het tegen elkaar opnemen.

Gift Exchange (cadeaus uitwisselen)
Elk vrijgespeeld spel kan als cadeau via een lokaal draadloos netwerk naar de Nintendo DS van een vriend worden gestuurd. Deze vriend kan het spel vervolgens zolang hij of zij wil tegen de computer spelen, totdat de Nintendo DS wordt uitgezet. Dit is een prachtige manier om je vrienden kennis te laten maken met het speelplezier dat 42 Spel Klassiekers te bieden heeft!

Chat

42ATC_00_chat.jpg

Als je de hiervoor geschikte spellen van 42 Spel Klassiekers via draadloze communicatie tegen andere spelers speelt, kun je met je tegenstanders chatten door boodschappen te verzenden en te ontvangen. Het werkt net zoals het programma PictoChat dat in elke Nintendo DS of Nintendo DS Lite is geïntegreerd.

Druk simpelweg op de Chat-knop om het Chat-scherm te openen. Door de stylus als pen te gebruiken, kun je boodschappen schrijven. Deze kun je met een druk op de knop naar een gekozen tegenstander sturen. Tijdens het spelen met meer spelers via een Local Wireless (locaal draadloos) netwerk, of wanneer je tegen een vriend speelt via de Nintendo Wi-Fi Connection, ben je geheel vrij om te chatten. Als je echter via de Nintendo Wi-Fi Connection tegen onbekende spelers van over de hele wereld speelt, is het chatten beperkt tot een aantal standaard-zinnen.

Categorieën

Simulatie

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 8

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Agenda

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

29-09-2006

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12