Dragon Quest Monsters: Joker 2

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 07-10-2011

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Het verhaal

02_story_img01_en.png

Monster Scouts staan bekend om hun talent voor het trainen van monsters. Ze temmen wilde beesten en stellen teams samen met verbluffende wezens, die ze vervolgens laten strijden in woeste, felle gevechten tegen andere Monster Scout-teams. De dapperste monstercommandanten komen elk jaar samen tijdens de Monster Scout Challenge, waar ze strijden om het wereldkampioenschap.

02_story_img02_en.png

Maar het is al moeilijk genoeg om de Monster Arena te bereiken, waar het evenement plaatsvindt. Alleen de allerbesten gaan erheen en het regelen van een plaatsje op een luchtschip is op zijn minst lastig te noemen. Onze held, een jonge Monster Scout die niets liever wil dan meedoen aan het kampioenschap, bemachtigt een plekje aan boord van de Albatross, een luchtschip dat op weg is naar de Monster Arena. Helaas heeft het lot andere plannen met het schip: de Albatross wordt door een geweldige storm uit zijn koers gedreven en stort neer op een onbekend eiland...

02_story_img04.png

Het is een gevaarlijk eiland vol met exotische, nooit eerder vertoonde monsters die rijp zijn voor rekrutering. Maar belangrijker is dat de passagiers van de Albatross verspreid zijn over het eiland. Er zit voor onze held niets anders op dan de leiding op zich te nemen, ze op te sporen en een manier te vinden om het mysterieuze eiland te ontvluchten!

De personages

Onze held:

Deze ambitieuze jonge kerel (met indrukwekkend kapsel) is de held van ons avontuur. Hij is gedreven en vastbesloten om de allerbeste Monster Scout te worden, en zal niet stoppen voor hij de top heeft bereikt!

Captain Rex Mayday:

Deze stoere gast is de grote baas van het schip Albatross. Ooit droomde hij zelf ook van een leven als Monster Scout...

Rory Bellows:

Deze reus van een vent is de hoofdmachinist aan boord van de Albatross. Achter zijn norse uiterlijk gaat een zeer betrouwbaar en vriendelijk karakter schuil.

Archie Logg:

Deze onvervalste intellectueel doet alles om zijn kennis te vergroten: hij vult zijn dagen met het bladeren door antieke, uit elkaar vallende boeken, het verkennen van oude ruïnes en het onderzoeken van verdachte artefacten. Zijn missie is om zoveel mogelijk te leren over de herkomst van monsters.

Lily Gilder:

Ze denkt dat ze het in zich heeft en zegt dat niets haar te ver gaat, om te krijgen wat ze wil. Of dat waar is of niet, doet er niet toe. Ze is onderweg naar de Monster Scout Challenge, vastbesloten om te winnen!

Eugene Poole:

Eugene is al zijn hele leven fan van de Monster Scout Challenge en is iedere keer trouw komen opdagen om mee te doen. Goed, hij mag dan wel een oude grijze kop hebben en in aanmerking komen voor een 65-plusabonnement, maar leeftijden zijn ook maar een getal!

Melonie:

Deze vriendelijke en vrolijke jongedame is op weg naar haar nieuwe baan in de Monster Scout Challenge. Maar het vak van Monster Scout-assistent zou nog wel eens moeilijker kunnen blijken dan ze denkt!

Gevechten en rekrutering

04_battlescouting_img01_en.png

Het mysterieuze eiland zit boordevol wilde beesten die een bedreiging vormen voor je veiligheid! Maar als je zorgvuldig gebruikmaakt van je vaardigheden als Monster Scout, zou je in staat moeten zijn om enkele wezens te rekruteren en een team te vormen. Vervolgens kun je ze trainen om sterker te worden en vanuit je basis (het wrak van de Albatross) de geheimen van het eiland het hoofd te bieden. Misschien lukt het je zelfs om het eiland op tijd te ontsnappen, zodat je mee kunt doen aan de Monster Scout Challenge!

Hoe meer gevechten je wint met je team, des te sterker je monsters worden. Naarmate ze sterker worden, kunnen ze nieuwe vaardigheden leren, krachtigere aanvallen uitvoeren en meer gezondheid vergaren. Je kunt je team zelfs gebruiken om nieuwe monsters te vinden en die aan je monsterverzameling toe te voegen!

Ten strijde!

Tijdens je verkenningstochten door de verschillende regio's van het eiland zul je wilde monsters zien ronddwalen. Aan jou de keuze om ze aan te vallen of ze uit de weg te gaan...

04_BattlesScouting_SUB1_img03_en.png

Als je een wild beest tegenkomt, raakt je team van bondgenoten verzeild in een beurtsgewijs gevecht, waarin je commando's kunt selecteren en orders kunt geven om hun handelingen te sturen. Je kunt specifieke opdrachten geven voor de huidige beurt, tactieken instellen voor het hele gevecht en vervolgens je monsters opdragen om die tactieken uit te voeren, proberen monsters te rekruteren voor je verzameling, voorwerpen gebruiken of proberen weg te rennen!

Als je wint, verdien je ervaringspunten die je team sterker maken. Ook ontvang je gouden munten en misschien zelfs wat handige voorwerpen. Soms krijg je ook vaardigheidspunten als je wint. Die kun je toewijzen om de vaardigheden van je monsters te verbeteren en te ontwikkelen, zodat je je monsters op een zeer persoonlijke manier kunt aanpassen.

04_BattlesScouting_SUB1_img04_en.png

Als je ervoor kiest om een monster te rekruteren, laten al je teamleden een krachtstaaltje zien dat misschien indruk maakt op het monster dat je probeert te rekruteren. Als je vijand onder de indruk is, loopt zijn 'scoutmeter' vol tot een bepaald percentage.

Hoe groter de aanvalskracht van je monsters, des te meer de meter volloopt. Hoe meer de meter wordt gevuld, des te groter de kans dat je poging tot rekrutering slaagt! Als alles goed gaat, wordt het gevecht meteen beëindigd en neemt je nieuwe bondgenoot zijn plaats in in je monsterverzameling.

04_BattlesScouting_SUB1_img02.png

Je basis en verkenning

Het wrak van het schip Albatross is je thuisbasis. Het zal je dan ook niet verbazen dat je gratis kunt uitrusten en al je monsters volledig kunt laten herstellen, als je er terugkeert!

04_BattlesScouting_SUB2_img02_en.png

Aan boord van de Albatross vind je ook een scala aan handige voorzieningen die je missie een stuk makkelijker maken.

  • Bij de Gold Bank ATM kun je het goud opslaan dat je hebt ontvangen door gevechten te winnen. Dat is beter dan de helft verliezen, als je sneuvelt in de strijd!
  • Bij de Item Vendor kun je handige voorwerpen of wapens kopen, en de spullen verkopen die je niet nodig hebt.
  • Al snel is er de mogelijkheid om monstersynthese uit te voeren... Dat houdt in dat je monsters kunt combineren tot verbluffende, nieuwe beesten!
  • Je kunt te allen tijde maximaal zes monsters bij je hebben (drie in je team en drie reserves), de rest blijft achter op de Albatross. Ze wachten op je in de Monster Pen, de monsterkooi op het schip. Daar kun je ook je team en reserves selecteren.

04_BattlesScouting_SUB2_img03_en.png

Het eiland bestaat uit verschillende regio's die je allemaal kunt verkennen. Tijdens het spelen zul je tal van nieuwe regio's ontdekken. Maar nieuw is niet altijd beter: het is de moeite waard om verschillende regio's te bezoeken op verschillende tijdstippen van de dag of bij verschillende weersomstandigheden - je weet maar nooit wat je aantreft!

Tijdens je verkenningstochten verschijnt er een plattegrond op het onderste scherm, om je te helpen de weg te vinden door de omgeving. In de spelwereld kun je met mensen praten, interessante voorwerpen als schatkisten onderzoeken en planten en nuttige ertsen verzamelen. Er zijn ook enkele, behoorlijk ongebruikelijke, stenen monumenten over het eiland verspreid, die een bezoekje waard zijn: sommige stellen je in staat om nieuwe vaardigheden te leren, terwijl andere je team volledig genezen of je naar andere plekken in de regio teleporteren!

Monstersynthese

04_BattlesScouting_SUB3_img01_en.png

In het geval van monstersynthese combineer je twee monsters tot één monster dat nóg sterker is. Je mag helemaal zelf bepalen welke vaardigheden je nieuwe monsters overneemt van de oorspronkelijke twee monsters. Op deze manier kun je je monsters volledig aanpassen om de ultieme strijdmacht te creëren!

Er zijn allerlei verschillende types monsters te rekruteren uit de volgende familiegroepen: Slime Family, Dragon Family, Nature Family, Beast Family, Material Family, Demon Family en Undead Family. Het gerucht gaat dat er zelfs superschaarse soorten zijn verborgen in de wereld, die niet tot een van de gebruikelijke families behoren. Maar dat is slechts een gerucht, toch?

04_BattlesScouting_SUB3_img02.png

Verbinding maken met vrienden

05_Connect_With_Friends_img02_en.png

Draadloos

In Dragon Quest Monsters: Joker 2 kun je met je vrienden vechten via Multi-Card Play. In Head-To-Head neem je het op tegen één tegenstander, terwijl je in Tournament een volledig toernooi kunt spelen met maximaal zeven vrienden.


Om te beginnen hoef je alleen maar verbinding te maken en je gevechtsregels te kiezen (zoals het aantal beurten, of wissels zijn toegestaan, de tijdslimiet per beurt, enzovoort). De deelnemers vechten één tegen één, om te bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde. Dit herhaalt zich tot er uiteindelijk een winnaar is!

Je kunt ook met vrienden monsters ruilen via een lokale, draadloze verbinding. Hierdoor kun je compleet nieuwe bondgenoten voor je team krijgen van een vriend.

Tag-stand

Als je je systeem in de Tag-stand zet, kun je automatisch vechten met tegenstanders die je op straat tegenkomt - zonder het risico te lopen dat je je team kwijtraakt als je verliest!

Het is tevens mogelijk om monsters te scouten met de Tag-stand uit Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies en Dragon Quest VI: Realms of Reverie too!

Online

05_Connect_With_Friends_img04.png

Via de Nintendo Wi-Fi Connection kun je één-tegen-ééngevechten spelen met vrienden overal ter wereld, van wie je de vriendcodes hebt geregistreerd in je vriendenlijst. Ook kun je het opnemen tegen andere Monster Scouts die je niet persoonlijk kent. Welke optie je ook kiest, je zult oog in oog komen te staan met het beste team van je tegenstander in een zinderende confrontatie!

Categorieën

Actiespel, RPG

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 8

Uitgever

Square Enix

Ontwikkelaar

Armor Project/Bird Studio

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

07-10-2011

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans