Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016™

Systeem: Wii U Releasedatum: 24-06-2016

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Ontdek nu de gratis demo*

Je kunt nu een demo van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 downloaden! Ga naar de Nintendo eShop op je Wii U om de demo te downloaden!

Kom meer te weten over Wii U-demo's

De werelden van Mario en Sonic komen opnieuw samen in de meer dan 17 spannende evenementen van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016™ voor de Wii U.

CI_WiiU_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_LetTheGamesBegin.jpg

Laat de spelen beginnen

Dit nieuwste deel in de serie vindt plaats in Rio de Janeiro, de locatie van de Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade en bevat meer dan 30 speelbare personages, de mogelijkheid om met je Mii-personage te spelen, en heel veel hectische vier-speler-actie om met vrienden en familie van te genieten. Nieuw daarbij zijn de dueldisciplines, waarin bekende sporten een typische Mario & Sonic-insteek krijgen.

Rugby sevens is een van de drie sporten, samen met voetbal en strandvolleybal, met een eigen dueldiscipline. Doordat spelers bekende voorwerpen als Bullet Bills en Chaos Emeralds kunnen gebruiken, krijgt de actie een heel nieuwe wending en zijn chaotische multiplayermatches gegarandeerd. Tijdens dueldisciplines bouw je duelpunten op met acties als tackles, smashes of schoten op doel. Wanneer je vervolgens een try, punt of goal scoort, worden deze duelpunten aan je totaalscore toegevoegd. Zo ontstaan spectaculaire wedstrijden die spannend blijven tot de laatste seconde!

CI7_WiiU_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_Bowser.jpg

Ga voor goud!

Spelers kunnen ook voor het goud gaan in klassieke olympische sporten zoals boksen, boogschieten en de 100 meter sprint. In de stand voor één speler kan de speler de Wii U GamePad gebruiken, terwijl de actie in de multiplayerstand met de knoppen van de Wii-afstandsbediening wordt bestuurd. Alle evenementen vinden plaats in omgevingen die zijn gebaseerd op de echte locaties van de Olympische Spelen, zodat spelers ook de authentieke sfeer van Rio kunnen proeven. Ritmische gymnastiek (met knotsen) en rugby sevens (een debuutsport op de Olympische Zomerspelen Rio 2016) zijn voor het eerst speelbare sporten.

Abonneer je op op
YouTube

Het beste team

Naast de nieuwe disciplines is er het nieuwe heldenduel: een spelstand voor de fanatiekste Mario- en Sonic-fans. Deelnemers kiezen voor Team Mario of Team Sonic en strijden tegen elkaar in knockoutrondes. Voor een ware, allround beproeving worden de disciplines willekeurig gekozen. Na elke ronde wordt een lid van het verliezende team uit het toernooi gezet, tot alle leden van een team zijn verdwenen, of de aanvoerders Mario en Sonic zijn uitgeschakeld. Welk team houdt het langste stand?

Zodra je 25 toernooien hebt gespeeld, kun je speciale extra toernooien spelen door middel van amiibo.

CI7_WiiU_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_Tails.jpg

De werelden van Mario en Sonic komen samen

Meer dan 30 personages uit de series van Mario en Sonic zijn speelbaar, inclusief personages die alleen bij bepaalde disciplines verschijnen. Daarnaast kunnen spelers als Mii-personage deelnemen in toernooien voor alle disciplines. De munten en ringen die spelers verdienen, kunnen ze gebruiken om extra kostuums te kopen uit de respectievelijke series van Mario en Sonic.

Met veertien officiële olympische sporten en drie dueldisciplines, meer dan 30 speelbare personages, de optie om als je Mii-personage te spelen en de mogelijkheid om met maximaal vier spelers tegen elkaar te strijden, biedt Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016™ iedereen een kans om voor goud te gaan!

  • Veertien officiële olympische disciplines en drie dueldisciplines, die bekende sporten een Mario & Sonic-insteek geven.
  • Hectische multiplayeractie voor vier spelers om met vrienden en familie te spelen.
  • Meer dan 30 speelbare personages uit de Mario- en Sonic-series en de mogelijkheid om als je Mii-personage te spelen.
  • Sluit je aan bij Team Mario of Team Sonic en neem het op tegen de tegenpartij in knockoutrondes.

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

TM USOC 36USC220506. Copyright © 2016 International Olympic Committee ("IOC"). All rights reserved. SUPER MARIO characters © NINTENDO. Trademarks are property of their respective owners. Wii U is a trademark of Nintendo. © 2016 Nintendo. SONIC THE HEDGEHOG characters © SEGA. SEGA, the SEGA logo and Sonic The Hedgehog are either registered trademarks or trademarks of SEGA Holdings Co., Ltd. or its affiliates.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


amiibo

CI_WiiU_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_amiibo.jpg

Zodra je 25 toernooien hebt gespeeld, kun je speciale extra toernooien spelen door middel van amiibo.

Door een Sonic-amiibo tegen de Wii U GamePad aan te houden zal de Sonic-competitie beginnen. Daarin neemt de speler het met zijn of haar Mii-personage op tegen personages uit de Sonic-serie. Door gebruik van een Mario-amiibo kan de Mario-competitie gespeeld worden, waarin spelers strijden tegen personages uit het Paddenstoelenrijk.

Een speciaal Mii-kostuum van Mario of Sonic is de beloning voor het winnen van de respectievelijke competities. Het scannen van elke andere amiibo beloont de speler met munten of ringen die ze kunnen gebruiken om extra kostuums te winnen.

Compatibele amiibo

Categorieën

Party, Sport

Spelers

1 - 4

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

SEGA

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Wii U

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

24-06-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans