Splatoon

Systeem: Wii U Releasedatum: 29-05-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Ga knallen met kleuren! Verover terrein in de kleurrijke kliedergevechten van Splatoon, exclusief voor de Wii U. Strijd tegen spelers van over de hele wereld in spetterende 4-vs-4 online multiplayergevechten, waarin teamwork en tactiek net zo belangrijk zijn als goed kunnen mikken.

In dit spel ben je een Inkling, een uniek wezen dat razendsnel kan wisselen tussen mens- en inktvisvorm. Inklings kunnen in menselijke vorm rennen, springen en schieten, terwijl ze als inktvis snel en soepel door de inkt van hun team kunnen glijden. Als inktvis kun je ook tegen muren op zwemmen die de kleur van je team hebben, of je in de inkt verschuilen om nietsvermoedende spelers te verrassen. En er zijn vast nog veel meer slimme strategieën te verzinnen!

De 4-vs-4 Turf Wars staan garant voor spetterende online-gevechten. Het doel is simpel: verover zo veel mogelijk terrein door het de kleur van jouw team te geven! Spelers met verschillende speelstijlen en vaardigheden kunnen zich allemaal nuttig maken voor hun team, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk grond in hun kleuren te spuiten, of door in de achterhoede gekleurd terrein te verdedigen. Nog meer intense actie is te vinden in de Ranked Battles: speciale gevechten met unieke regels en speelstijlen. In Splat Zones moet je bijvoorbeeld zo lang mogelijk de controle behouden over een klein gebied, in plaats van de hele kaart.

Welke spelstand je ook kiest, het is altijd belangrijk om tactisch en samen met je teamgenoten te werk te gaan. Met lukraak kliederen kom je immers geen spat verder. Daarbij komen de bijzondere mogelijkheden van de Wii U GamePad goed van pas: de intuïtieve bewegingsbesturing laat je nauwkeurig mikken, terwijl het touchscreen het verloop van de strijd overzichtelijk in beeld brengt. Als je ziet dat een teamgenoot in de problemen zit, kun je zijn of haar pictogram aanraken om er direct naartoe te vliegen!

Neem het op tegen het octopusleger in de spelstand voor één speler, of neem het op tegen een vriend in de lokale spelstand Battle Dojo voor één tegen één, waarin je zo veel mogelijk ballonnen aan flarden moet schieten. In beide spelstanden kun je je vaardigheden verbeteren die je nodig hebt in online gevechten. Oefening baart kunst!

Je kunt kiezen uit een schat aan gevarieerde inktwapens om jezelf uit te rusten met een hoofdwapen, subwapen en speciaal wapen. De Splat Roller is bijvoorbeeld geschikt om mee over vijanden te walsen en grote stukken vloer te kleuren, terwijl de Splattershot een goeie allrounder is. Het draait trouwens niet alleen om wat je in handen hebt, want je kunt ook kleding, hoeden en schoenen kopen om de eigenschappen van je personage te veranderen, zodat hij of zij perfect aansluit op je persoonlijke speelstijl.

Met een gratis software-update die nu beschikbaar is, kun je besloten gevechten tussen jou en je vrienden opzetten. Zo kun je zien wie van je vrienden de ultieme Inkling is! Je kunt ook samen met je vrienden gaan kliederen in Ranked Battles, in niveau stijgen, van nieuwe muziek genieten, en nog veel meer! Ontdek alle nieuwigheden die Splatoon v2.0.0 te bieden heeft!

  • Spetter, spring, zwem en klieder in dit unieke schietspel.
  • Werk samen als team om het meeste terrein met inkt te kleuren in 4-vs-4 Turf Wars.
  • Train je vaardigheden in de spelstand voor één speler en de lokale multiplayerstand voor twee spelers.
  • Verander de kleding van je Inkling om zijn of haar eigenschappen te verbeteren.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Deze game bevat mogelijk reclame voor andere producten.

amiibo


Als je een Inkling-amiibo tegen de GamePad aan houdt, dan krijg je missies die gebaseerd zijn op de amiibo die je hebt gescand. Door deze missies uit te spelen krijg je speciale wapens en uitrusting, die je alleen kunt krijgen via deze compatibele amiibo.

Kom meer te weten over amiibo op onze amiibo-website.

Bureaubladachtergronden

CI7_WiiU_Splatoon_Wallpaper.jpg

Laat de kleuren van je beeldscherm spatten met deze waanzinnige Splatoon-bureaubladachtergronden!

Pakket met bureaubladachtergronden downloaden

Speltips

Wil jij je van je beste kant laten zien in Splatoon? Als je deze tips volgt, ben je binnen de kortste keren de meest succesvolle inktvis in Inkopolis!

Werk samen als team

Iedere Inkling heeft zijn of haar eigen speelstijl. De een verdedigt liever strategische plekken, de ander dringt liever het gebied van de vijand binnen. Maar je speelt niet alleen voor jezelf: een team moet gebalanceerd te werk gaan om te winnen! Als je het liefst in de aanval gaat, kijk dan af en toe op de Wii U GamePad om te zien of je teamgenoten extra vuurkracht nodig hebben. Raak hun pictogram aan om met een Super Jump naar ze toe te springen en ze een handje te helpen. Als je een gelegenheid ziet om in korte tijd een hoop grond te bedekken, druk dan op de richtingsknop naar boven om je teamgenoten te laten weten dat er in jouw buurt punten verdiend kunnen worden!

Verken de levels

De levels die je kunt spelen, worden om de vier uur gewisseld, en er worden regelmatig nieuwe levels toegevoegd. De kans is dus groot dat je een onbekend level tegenkomt, maar dat is geen probleem! Ga naar de Lobby en druk op de Y-knop om het level in je eentje te spelen. Zo kun je goede uitkijkpunten vinden, strategische punten ontdekken en de opbouw van het level leren kennen.

Denk verticaal

Alleen de inkt op de grond telt mee voor het eindresultaat, maar je kunt tegen muren op zwemmen die met inkt zijn bedekt, om hooggelegen punten te bereiken. Door muren met inkt te bedekken kun je het verloop van de strijd in je voordeel veranderen. Let goed op of je ergens de mogelijkheid ziet om hogerop te komen. Je kunt de buizen aan weerszijden van de liften in Saltspray Rig gebruiken, en in veel andere levels vind je dozen, schansen, muren en andere verticale oppervlakken waar je tegenop kunt zwemmen. Als je ziet dat een tegenstander tegen een muur omhoog probeert te zwemmen, dan kun je hem of haar dwarsbomen door de muur boven ze met je eigen kleur inkt te bedekken. Op die manier is je tegenstander een makkelijk doelwit!

Kies het juiste wapen

Elke Inkling gaat de strijd aan met een bepaalde wapenset, die bestaat uit een standaardwapen, een extra wapen en een speciaal wapen. Als je meer ervaring opdoet en sterker wordt in online gevechten, worden er nieuwe wapensets beschikbaar. Er zijn echter verschillende, unieke wapensets die je niet alleen in online gevechten kunt vrijspelen. Het gerucht doet de ronde dat je hiervoor speciale blauwdrukken nodig hebt, die je kunt winnen door enorme oorlogsmachines van de Octarians te verslaan in Octo Valley. Als je een nieuw wapen vrijspeelt, train er dan mee om er vertrouwd mee te raken. Misschien sluit het wapen perfect aan op je vertrouwde speelstijl, of kun je er juist nieuwe strategieën en ideeën mee bedenken!

Een goede uitrusting is het halve werk

Je hoofddeksels, kleding en schoenen hebben allemaal handige eigenschappen waarmee je je speelstijl kunt verbeteren. Het is belangrijk dat je een goed evenwicht tussen deze eigenschappen vindt. Ink Saver (Main) zorgt ervoor dat je standaardwapen minder inkt verbruikt, zodat dit een eigenschap die goed van pas komt als je Roller-wapens of Shooter-wapens met een hoge vuursnelheid gebruikt. Met de juiste uitrusting is de overwinning binnen handbereik!

Squid Sister-quiz

Welke Squid Sister ben jij?

Doe de persoonlijkheidstest en kijk of je bij Team Callie of Team Marie hoort!

CI_WiiU_Splatoon_Splatfest_Infographic_nlNL.jpg

Bestel Nu

Categorieën

Actiespel, Schietspel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 8

Uitgever

Nintendo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

29-05-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U-controller Pro,
  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

1732,41 MB

Wii U

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

29-05-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U-controller Pro,
  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans