NyxQuest: Kindred Spirits

Systeem: Wii Releasedatum: 19-06-2009

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Ga naar de Nintendo eShop, Nintendo DSi Shop of het Wii-winkelkanaal voor actuele prijzen van downloadbare software.

Het spelverloop

In NyxQuest: Kindred Spirits kruip je in de huid van Nyx, een gevleugeld meisje uit het oud-Griekse, goddelijke rijk Olympus. Je menselijke vriend Icarus is op mysterieuze wijze verdwenen en jij moet in dit tweedimensionale platformspel door de verschroeide en verlaten landen reizen om hem te zoeken en te redden. Gebruik je puzzelvaardigheden en bewegelijkheid om obstakels te overwinnen en benut je snelle reflexen om vijanden te vernietigen. En wie weet zul je je avontuur met succes voltooien...

Gelukkig krijg je tijdens je avontuur hulp van de goden uit de Griekse Oudheid, die je bovendien verschillende krachten lenen tijdens je zoektocht door de woestenij. Je kunt alle actie besturen als eenzame held of het avontuur samen met een vriend bij de hoorns vatten. Eén van jullie bestuurt dan Nyx, terwijl de ander de goddelijke krachten aanwendt met behulp van een tweede Wii-afstandsbediening. Dus waarom zou je de ervaring niet met iemand anders delen? Een goede coördinatie en smetteloos teamwork zijn vereist om heelhuids door deze mythische missie te geraken.

Download een gratis demo van dit spel in het Wii-winkelkanaal! Klik hier voor meer informatie.

Nyx besturen

Gevleugelde wezens
Nyx is je heldin en haar vleugels stellen haar in staat om het brandende landschap te verkennen vanuit de lucht, in tegenstelling tot eenvoudige stervelingen, want die zouden binnen enkele seconden omkomen. Gebruik de A-knop om met Nyx’ vleugels te klappen, en bestuur haar met de richtingsstick van de Nunchuk. Je hebt slechts beperkte vliegtijd tot je beschikking, voordat Nyx' energie opraakt, dus zorg dat je het vliegen goed timet, anders loop je het risico dat je neerstort in het gloeiende zand. Als je in de lucht op de Z-knop drukt, laat je Nyx langzaam dalen, wat kan helpen om gevaar te ontwijken.

aa_icarian_3_2_03.jpg

Olympische marathon
Natuurlijk brengt Nyx ook tijd op de grond door. Daarbij bestuur je haar door de Nunchuk te gebruiken en laat je haar rennen met de Z-knop. Haar gezondheid wordt getoond door een groot hart linksboven in beeld. Als je op brandend zand stapt of geraakt wordt door blokken, vuurballen of aanvallen van vijanden, verliest Nyx steeds iets van haar gezondheid. Je kunt haar gezondheid herstellen door harten te vinden, die doorgaans verborgen zijn in Griekse urnen. Maar mogelijk moet je een aantal andere manieren bedenken om ze allemaal te vinden…

Levensredder
Zo nu en dan bereik je een fakkel met een paarse vlam. Dit is je opslagpunt, waar je opnieuw begint als je gezondheid tot nul daalt.

Goddelijke krachten

Met een afbrokkelend landschap en allerlei gevaren die rond iedere hoek loeren, kan Nyx wel wat extra hulp gebruik tijdens haar avontuur. Gelukkig blijken de Goden te luisteren…

Telekinese
Vroeg in het spel ontmoet je Zeus, de Koning der Goden. En al snel zal hij jou je eerste hemelse kracht lenen – Telekinese. Met deze kracht kun je objecten los van Nyx verplaatsen, zoals rotsen, zuilen en vuurballen. Richt simpelweg op het object met de Wii-afstandsbediening en houd de B-knop ingedrukt om het te verplaatsen. Om te beginnen, kun je tegen rotsen duwen en eraan trekken, zuilen omver gooien en vuurballen sturen. Zorg dat je ermee experimenteert – er zijn tal van toepassingen voor deze kracht en enkele daarvan zijn van het grootste belang, als je alle levels wilt voltooien!

De Kracht van wind
De tweede goddelijke kracht die je ontvangt is de "kracht van wind". Deze verbluffende kracht laat je de richting van de wind aanpassen door op de 'mond' van een windstroom te richten en op de B-knop te drukken. Maak hier gebruik van om nieuwe gebieden te bereiken en te verkennen!

Kleine zonnestraal
Soms heb je iets nodig met meer vernietigingskracht dan de gemiddelde goddelijke kracht. Straalkracht helpt je in gevechten met vijanden en kan objecten als gespletsen rotsen open breken. Richt op het object of de vijand en druk op de B-knop voor een krachtige straalaanval!

Een goddelijk duo

NyxQuest: Kindred Spirits biedt een lastige en spannende uitdaging voor één speler. Dus waarom zou je niet twee koppen bij elkaar steken en je samen met een vriend op de uitdagingen van het oude Griekenland storten?

aa_icarian_3_3_01.jpg

De één bestuurt Nyx met de Nunchuk en de Wii-afstandsbediening, terwijl de ander de rol van de Goden op zich neemt en de goddelijke actie rondom Nyx bestuurt met een tweede Wii-afstandsbediening. Jullie kunnen samen uitvechten wie van jullie het goddelijkst is, maar van één ding kunnen jullie zeker zijn: iedere rol biedt zijn eigen uitdagingen, en coördinatie en teamwork vormen de sleutel tot succes!

De tweede speler kan ieder moment meedoen met de actie. Zijn of haar hulp zal van onschatbare waarde zijn. In één gebied in het spel moet je je bijvoorbeeld een weg banen langs een rij afbrokkelende zuilen. De ene speler gebruikt de goddelijke kracht Telekinese om de zuilen vast te houden, terwijl Nyx - bestuurd door de andere speler - zich snel een weg baant naar de overkant. Maar kijk uit! Als jullie timing niet volledig synchroon is, wordt Nyx verpletterd als een mug en moet je opnieuw beginnen bij het laatste opslagpunt.

aa_icarian_4_01.jpg

Helden

Nyx
De mooie, mystieke en dappere Nyx is de heldin van het verhaal, die op zoek gaat naar haar verdwenen vriend Icarus. Hoewel ze centraal staat in dit avontuur, is ze een raadselachtig wezen over wie niet veel bekend is. Wie is ze en waar komt ze eigenlijk echt vandaan? Leid haar door het verhaal en kom erachter…

aa_icarian_4_02.jpg

Icarus
De verdwaalde en eenzame Icarus is de jongen die zichzelf leerde om te vliegen met vleugels, gemaakt van veren en was. Na een catastrofale ontploffing van de zon smolten zijn wassen vleugels en stortte hij het onheil tegemoet. Hij wacht op de komst van zijn beste vriendin Nyx, die haar uiterste best doet om hem te vinden.

aa_icarian_4_03.jpg

Zeus
Zeus, de Koning der Goden, helpt Nyx een goddelijk handje in haar avontuur. Bij hun eerste ontmoeting schenkt hij haar de kracht Telekinese, waarmee ze haar omgeving kan beïnvloeden.

aa_icarian_4_04.jpg

Aeolus
Aeolus, één van de andere Goden van de Olympus, is de God van de Wind. Heel toepasselijk is dit ook de kracht die hij aan Nyx schenkt. Daarmee stelt hij haar in staat om de richting van de wind te manipuleren en nieuwe plekken te bereiken tijdens haar zoektocht.

aa_icarian_4_1_00.jpg

Monsters

Helios
De kwade titaan en Zonnegod Helios is degene die verantwoordelijk was voor de stortvloed aan vuur die het vaderland van Icarus verwoestte. Hij moet koste wat het kost tegengehouden worden.

aa_icarian_4_1_01.jpg

Harpijen
Deze gevleugelde beesten zijn gehuld in mist en stralen kwaadaardigheid uit, terwijl ze door de lucht vliegen, op zoek naar hun volgende slachtoffer. Hoewel het doorgaans niet zo moeilijk is om er eentje te ontwijken, hebben ze de gewoonte om zich te verzamelen en in groepen aan te vallen. Dat maakt ze een verschrikkelijke bedreiging.

aa_icarian_4_1_02.jpg

Hydra
De Hydra, een gigantische veelkoppige slang, is van nature een liefhebber van moerassen. Na de vernieling van de aarde heeft hij zich echter aangepast op zijn omgeving. Nu ligt hij te wachten op de verlaten vlaktes. Deze wezens hebben een giftige adem die Nyx kan verwonden, maar zijn gevoelig voor vuuraanvallen.

aa_icarian_4_1_03.jpg

Saters
Saters zijn half bok en half man. Ooit waren ze de trouwe dienaars van Dionysos, de God van de Wijn. De catastrofe heeft echter een duistere verandering teweeggebracht in deze vlugge en krachtige schepsels. Verdwaasd en gekweld als ze zijn, zullen ze iedereen die ze in de weg staat met woeste kracht aanvallen.

Soundtrack

aa_icarian_6_02.jpg

Voor een voorproefje van de sfeervolle muziek die je te wachten staat in het spel en om alvast even af te reizen naar de wereld van NyxQuest, kun je de eerste van deze liedjes hier direct downloaden .

De muziek is speciaal gecomponeerd door Steven Gutheinz uit Los Angeles, die tal van authentieke instrumenten heeft gebruikt, zoals de harp, santur en duduk, om het unieke geluid van het spel te realiseren. Steven heeft muziek gemaakt voor een breed scala aan media, waaronder films, video en spellen.

Als jij één van de gelukkige winnaars van de soundtrack bent, ontvang je een e-mail met daarin het bestand van de soundtrack, direct in je e-mail-inbox. Let wel dat alleen aangemelde leden van Club Nintendo in aanmerking komen voor een exemplaar van de soundtrack.

Interview

Bekijk het eerste deel van ons interview met Over The Top Games, de ontwikkelaars van NyxQuest: Kindred Spirits voor WiiWare. Stem je Wii-systeem vervolgens af op het Nintendo-kanaal om de rest te zien!

Over The Top Games werd in 2008 door vier vrienden opgericht. De ontwikkelaars zijn gevestigd in Madrid, Spanje, en hebben als missie om originele en goed afgewerkte kwaliteitsspellen te maken, die ze zelf leuk vinden om te spelen. Individueel hebben de leden van het team eerder bijgedragen aan een groot aantal populaire spellen, waaronder de Commandos-serie, Imperial Glory en Clive Barker's Jericho.

Over The Top Games bestaat uit:

Roberto Alvarez de Lara Sieder, CEO
Juan Alvarez de Lara Sieder, concept artist
Mauro López Arias, technisch regisseur
Enrique Orrego, 3D artist


Categorieën

Actiespel, Platformspel, Avonturenspel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Over The Top Games

Ontwikkelaar

Over The Top Games

Leeftijdsclassificatie

WiiWare

Systeem

Wii

Releasedatum

19-06-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans