3. Alleen in Smash Bros.

Iwata:

Toch moet je, ondanks de specificaties die je verschafte, tegen een aantal verrassingen zijn aangelopen met de terugkerende liedjes.

Sakurai:

Natuurlijk.

Iwata:

Waren er liedjes die extra veel indruk maakten? Ik bedoel, we moeten waarschijnlijk niet te veel onthullen voordat spelers de kans krijgen om het spel echt te spelen, maar kun je tenminste een aantal verrassingen noemen, zonder te veel prijs te geven?

Sakurai:

Maar natuurlijk. De “Cooking Navigator” was nogal interessant.

Iwata:

De Cooking Navigator. (Uit het Japanse DS-spel 'It Talks! Cooking Navigator'.)

Sakurai:

Precies. De software die bekend staat om het uitdelen van recepten en kookinstructies in een robotachtige, computergegenereerde stem, spraaksynthese genoemd. “Maak het vlees mals” bijvoorbeeld. Als je naar het liedje luistert dat ze voor ons hadden gemaakt, is het eerste wat je hoort:

Video: “Let’s Have a Brawl”

Toch moet je, ondanks de specificaties die je verschafte, tegen een aantal verrassingen zijn aangelopen met de terugkerende liedjes.
“Let’s Have a Brawl” .

Iwata:

(Lacht.)

Sakurai:

Maar alleen de oorspronkelijke componist komt weg met dit soort speelsheid en ik was blij dat hij de moeite nam om met de oorspronkelijke gegevens uit het spel te werken om dit stuk te arrangeren.

Iwata Asks
Iwata:

De leidinggevende muzikant kwam mij zelfs hoogstpersoonlijk vertellen wat voor interessant liedje hij had gecomponeerd.

Sakurai:

Echt waar? (Lacht.) Ons kantoor was er eveneens van onder de indruk.

Iwata:

Waren er ook liedjes waardoor je jezelf ging afvragen of je niet te ver was gegaan?

Sakurai:

Nou, er zijn een paar liedjes die ik niet uitgekozen zou hebben als dit een standaard spel zou zijn geweest. “X” is daar eentje van.

Iwata:

X, zeg je? Een van de eerste titels voor de Japanse Game Boy (uitgebracht in Japan in 1992)? Wat is de wereld toch klein! (Lacht.)

Sakurai:

X. Net als de titel van dit spel...

Iwata:

Je bedoelt de X uit de Japanse titel Super Smash Bros. X? Echt? (De Japanse titel voor Super Smash Bros. Brawl is Super Smash Bros. X.)

Sakurai:

Nee, grapje. (Lacht.) Wist je, ik vond het liedje uit de tunnelscène in X echt heel leuk. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het Totaka-sans debuutliedje was. Hij werd beroemd als het model voor het “K.K. Slider”-personage uit Animal Crossing.

Iwata:

Werkelijk? Heeft Totaka-san het liedje voor “X” geschreven?

Sakurai:

Dat wist ik ook niet, maar het blijkt zo te zijn. Het is een kort liedje en het heeft slechts een paar frasen, maar het is echt goed. Ik had het liedje zo al graag gebruikt, maar hij maakte een leuk arrangement dat geweldig klinkt.

Iwata:

Het lijkt me dat alle liedjes de moeite van het beluisteren waard zijn.

Sakurai:

Ga daar maar vanuit.

Iwata:

Hoeveel mensen hebben er muziek gecomponeerd voor Super Smash Bros. Brawl, afgezien van degenen die simpelweg muziek bewerkt hebben of op andere manieren meegewerkt hebben?

Sakurai:

Ik geloof dat het er meer dan dertig waren.

Iwata:

Wauw! Dat is een record dat onmogelijk gebroken kan worden.

Sakurai:

Dat is zeker. (Lacht.) Zoiets is alleen mogelijk met Smash Bros. Wordt vervolgd...