• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Professor Layton and the Curious Village komt naar de Nintendo DS!


    04-09-2008

    8 september 2008 - Betreed een mysterieuze en prachtig vormgegeven wereld in Professor Layton and the Curious Village, een uniek puzzelavontuur dat op 7 november 2008 voor de Nintendo DS wordt uitgebracht. Spelers kunnen hun hersenen breken over 130 puzzels die worden verbonden door een spannende en meeslepende verhaallijn. Naast de puzzels in het spel, komen elke week extra puzzels beschikbaar via de Nintendo Wi-Fi Connection. Spelers van alle leeftijden hebben heel wat denkwerk te verrichten om alle geheimen van het dorpje St. Mystere te ontrafelen!

    De speler bestuurt twee even excentrieke als interessante personages, Professor Layton en zijn hulpje Luke. Spelers moeten puzzels oplossen om steeds weer een stukje verder in het verhaal te komen en de mysteriën van St. Mystere te doorgronden. Pas als alles is ontdekt, alle raadsels zijn opgelost en het ultieme voorwerp - de Gouden Appel - is gevonden, heeft de speler zijn werk in St. Mystere volbracht.

    Tijdens hun avonturen maken Professor Layton en Luke kennis met de merkwaardige inwoners van St. Mystere, die altijd wel weer wat raadsels en andere breinbrekers op het pad van onze twee helden plaatsen. Spelers kunnen zich door het dorp verplaatsen en dingen onderzoeken door met de stylus op pijltjes en objecten in beeld te tikken. Door met de dorpsbewoners te praten, verzamelt de speler steeds meer informatie over zijn omgeving. Er zijn echter ook personen met een dubbele agenda, die er alles aan doen om te voorkomen dat de speler de waarheid over het dorp ontdekt.

    Elke keer dat een puzzel is opgelost, wordt de speler beloond met Picarat-punten. Deze worden veilig opgeslagen in de kofferbak van Professor Layton's auto. Aan de speler de taak er zoveel mogelijk van te verzamelen. De puzzels in het spel zijn geschikt voor alle leeftijden, maar naarmate een puzzel moeilijker is, levert deze wel meer Picarat-punten op. Een mooie motivatie om nog eens extra diep na te denken! Als de speler echt is vastgelopen, is er echter nog geen man overboord. De speler kan in het dorp namelijk muntjes vinden om hints mee te kopen. Er zijn voor elke puzzel drie hints beschikbaar. Het kan geen kwaad om met de stylus tegen elk opvallend object te tikken, want de muntjes zitten op de gekste plaatsen verstopt!

    Naast de puzzels die spelers moeten oplossen om verder te komen in het hoofdverhaal, biedt het spel ook alle ruimte om andere verhaallijnen te volgen en extra puzzels te vinden. Door puzzels te voltooien kunnen vreemde dingen beschikbaar komen, zoals onderdelen van apparaten, meubels en stukjes van een schilderij, die op hun beurt weer in andere mini-game-achtige puzzels gebruikt kunnen worden.

    Zelfs wanneer alle raadsels in het spel zijn opgelost, kan de speler nog verder puzzelen. Elke week komen namelijk nieuwe puzzels van Nintendo beschikbaar, die via de Nintendo Wi-Fi Connection gratis gedownload kunnen worden. Zo houden spelers hun grijze cellen wel aan het werk!

    Spelers die hun brein hebben getraind met Dr. Kawashima's Brain Training en nu wel eens iets heel anders zoeken om hun hersenen over te breken, kunnen een onvergetelijk avontuur vol prachtige puzzels beleven in Professor Layton and the Curious Village! 

    Professor Layton and the Curious Village voor de Nintendo DS wordt in Europa uitgebracht op 7 november 2008. De verwachte verkoopprijs is € 44,00.