• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Rampspoed treft de Wii


    02-09-2008

    2 september 2008 - De aarde wordt gegeseld door een aardbeving, tsunami, vulkaanuitbarsting, overstroming, orkaan en dan heeft een terroristische groepering ook nog eens de beschikking over atoomwapens - dit alles binnen 24 uur?! Welkom in Disaster: Day of Crisis voor Wii, de nieuwe Action Adventure-sensatie van Nintendo en Monolith Soft. Vanaf 24 oktober 2008 worden de overlevingsinstincten van Europese spelers tot het uiterste op de proef gesteld.

    De speler stapt in de schoenen van Raymond Bryce, een getraumatiseerde en gepensioneerde maar hoog onderscheiden VS-marinier en voormalige werknemer van een internationaal reddingsteam. Wanneer hij wordt verzocht weer in actie te komen, als antwoord op de dreiging van SURGE, begint een dag zoals zelfs hij nog nooit heeft meegemaakt. SURGE is een terroristische groepering die wordt geleidt door Colonel Hayes, voormalig specialist van een militaire elite-eenheid. Naast tal van verwoestende natuurrampen, moet Ray ook zijn persoonlijke kwellingen overwinnen om de dreiging van een nucleaire oorlog te ontzenuwen.

    Getergd door schuldgevoelens over het verlies van zijn beste vriend, ontdekt Ray dat SURGE een beroemde seismoloog en zijn assistente heeft ontvoerd. Zij moeten de komst van een aardbeving voorspellen, hetgeen moet dienen als afleidingsmanoeuvre voor de plannen van SURGE om atoomwapens te veroveren. Als Ray ontdekt dat de assistente Lisa is, de zus van zijn verloren vriend, wordt de missie persoonlijk en krijgt Ray de kans om zijn schuldgevoelens in te lossen.

    Disaster: Day of Crisis is speciaal ontwikkeld om een enkele speler een avontuur vol actie te laten beleven, waarbij allerlei verschillende spelactiviteiten worden opgehangen aan een intense en meeslepende verhaallijn in 23 levels. De speler moet niet alleen afrekenen met de SURGE-dreiging, maar krijgt ook te maken met een reeks overweldigende natuurrampen. Ray kan zijn survivalervaring volledig benutten om tal van gestrande en hulpeloze burgers uit penibele situaties te redden.

    In de loop van het verhaal worden de vaardigheden van de speler behoorlijk op de proef gesteld in steeds hachelijker situaties. De gameplay varieert van het zoeken naar overlevenden tussen het puin van een verwoeste stad tot spannende vuurgevechten. Daarnaast moet de speler ook racen, zwemmen en intense 'quick time events' tot een goed einde brengen. Alle acties kunnen intuïtief bestuurd worden met de Wii-afstandsbediening en Nunchuk. Door goed te presteren, wordt de speler beloond met Survival-punten en Battle-punten, welke van levensbelang zijn voor het verbeteren van Ray's vaardigheden. Want alleen door persoonlijke groei kan Ray erin slagen de geduchte eindbazen te verslaan, de effecten van de rampen te overleven en uiteindelijk Lisa te bevrijden.

    In de meeste levels, moeten spelers zoeken naar burgers in nood, wat helpt om Ray's vaardigheden te verbeteren. Voor elke geredde burger wordt Ray beloond met Survival-punten, die hij kan verdelen over vijf belangrijke vaardigheden. Bijvoorbeeld 'Strength' voor ongewapende gevechten en het optillen van objecten, 'Firearms' voor wapenbeheersing en 'Mental' voor Ray's vermogen zich te concentreren.

    Tijdens zijn missies, kan Ray stuiten op gewapende tegenstand van SURGE, waarbij het spel automatisch overschakelt naar de gevechtsstand. Net als bij on-rails shooters, is de actie snel en aanhoudend. De speler gebruikt de Wii-afstandsbediening en Nunchuk om vijanden onder vuur te nemen met allerlei wapens, waaronder pistolen, automatische geweren en shotguns. Als met elke vijand is afgerekend, wordt de speler beloond met Battle-punten. Deze kan hij gebruiken om nieuwe wapens aan te schaffen of de wapens die hij al bezit verder te upgraden.

    Zelfs na het voltooien van de hoofdverhaallijn, zijn er nog allerlei redenen om het spel te blijven spelen. Met extra content, zoals een schietparkoers, een uithoudingstest, extra wapens en nieuwe kostuums, kun je uiteindelijk de extra moeilijke 'Real Disaster Mode' vrijspelen. Zo blijft Disaster: Day of Crisis de speler nog maanden boeien.

    Disaster: Day of Crisis voor Wii wordt op 24 oktober 2008 in Europa gelanceerd. De verwachte verkoopprijs is €49,95.