Het Internetkanaal voor Wii is nu voor iedereen gratis beschikbaar!


01-09-2009

1 September 2009 – Vanaf vandaag heeft iedereen gratis* toegang tot het internetkanaal van Wii, zodat nog meer huishoudens online kunnen gaan via hun Wii-systeem.

Wanneer de Wii is verbonden met internet, krijg je vanuit je huiskamer toegang tot een wereld aan mogelijkheden. De voor Wii geoptimaliseerde webbrowser laat je draadloos verbinding maken met internet om bijvoorbeeld online te surfen, te shoppen of filmpjes op videosites te bekijken.

De snelstartende internetbrowser vormt de basis van een nieuwe relatie tussen het gezin, de tv en internet. Het internetkanaal gebruikt de volledige internetbrowser van Opera Software, die ook Adobe Flash ondersteunt.

Het is voor elk gezinslid heel eenvoudig om met de Wii-afstandsbediening over het web te surfen. Met de Wii-afstandsbediening kun je op je gemak je favoriete websites bekijken en heel gemakkelijk inzoomen op de onderwerpen die je interesseren.

Voorheen diende het internetkanaal voor de Wii te worden aangeschaft voor 500 Wii Points.  Wii-bezitters die al 500 Wii Points hebben uitgegeven aan het internetkanaal, krijgen van Nintendo eind oktober ter compensatie een gratis NES-titel (ter waarde van 500 Wii Points) voor de Virtual Console aangeboden.

Meer details over hoe het kanaal kan worden binnengehaald verschijnen op het Wii-prikbord en op de website van Nintendo.

* Er hoeven geen aanschafs- of abonnementskosten te worden betaald (de gebruikelijke kosten voor breedbandinternet die aan de internetaanbieder worden betaald, blijven vanzelfsprekend wel van kracht bij het gebruik van Nintendo Wi-Fi Connection).