• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Neem een kijkje in de wilde wereld van NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat


    19-10-2009

    Het verhaal gaat dat de machtige leeuw de koning van het dierenrijk is. Maar onze observaties vertellen een ander verhaal.

    Diep onder het bladerdak, dat de activiteiten in de jungle aan het oog onttrekt, vinden we een ander majestueus dier. Hij beweegt met een opvallende gratie voor een dier van dit formaat, en beschikt over een kracht die niet lijkt te stroken met zijn snelheid. Deze primaat is een wonder der natuur, en zijn capriolen moet je zien om te geloven.

    Als we het dier, dat vreemd genoeg een rode stropdas met de letters DK draagt, vanuit het struikgewas observeren, zien we dat hij iets aan het doen is. Het is duidelijk dat de aap zowel vriendschappelijke als vijandelijke banden met andere dieren onderhoudt. Tijdens onze observaties zagen we hoe hij hulp kreeg van land- en zeedieren, maar ook van dieren die het luchtruim bevolken. Hij deinsde er niet voor terug om andere dieren aan te vallen, die vanuit onze veilige schuilplaats soms wel tien keer zo groot leken.

    Zoals we bij veel apen hebben geobserveerd, lijkt het leven van deze boombewoner te draaien om het verzamelen van bananen. Hoewel dit niet ongewoon is, kunnen we de manier waarop hij ze verzamelt toch wel ongebruikelijk noemen.

    Met een adembenemende vertoning van behendigheid, zagen we hoe hij via muren sprong, achterwaartse salto's maakte en zo'n beetje alles in zijn omgeving gebruikte om zichzelf te vermaken. Het doel hiervan was ons niet helemaal duidelijk, maar hij leek zijn poten zo lang mogelijk van de grond te willen houden, om met combinaties van bewegingen de moeilijkst bereikbare bananen te bereiken.

    Het is duidelijk dat we dit dier verder moeten bestuderen, om erachter te komen waar het wezen vandaan komt en wat hij probeert te bereiken. Tot die tijd moeten we het doen met beelden van de acrobatische toeren van deze aap, die we liefkozend DK hebben genoemd.