Oscar-winnende Aardman studio maakt “12 Films of Christmas” met Nintendo


10-09-2009

10 september 2009 – Nintendo kondigt vandaag een samenwerking aan met de Oscar®-winnende animatiestudio Aardman, bekend als makers van de Wallace & Gromit-serie. In aanloop naar de kerstdagen zal Aardman twaalf korte animaties produceren met niets anders dan Flipnote Studio, het gratis animatieprogramma voor de Nintendo DSi!

Aardman is wereldwijd toonaangevend in animaties en produceert films, televisieseries en tv-commercials voor de internationale markt. De studio heeft meer dan 400 internationale prijzen gewonnen waaronder 4 Oscars®. Aardman is bij het grote publiek vooral bekend van de populaire personages Wallace en Gromit.

Tim Ruffle is één van de opkomende talenten binnen Aardman. Hij mocht maken wat hij wilde met Flipnote Studio, het gratis animatieprogramma dat sinds 14 augustus beschikbaar is als Nintendo DSiWare. Tim heeft 12 korte en grappige animaties geproduceerd. De eerste ‘The Sandwich Twins’ kan vanaf 16 september worden bekeken en gedownload op de website van Flipnote Hatena.

Tim: “Ik heb aan deze creaties veel plezier beleefd. Flipnote is zo eenvoudig te gebruiken, dat het gemakkelijk is om korte, grappige animaties te maken. Door het verrassende aantal extra functies kun je ook meer complexe dingen maken, als je wat meer zelfvertrouwen hebt gekregen. Voor beginnende animators is dit een mooie manier om creatief aan de slag te gaan!”

"De overige 11 animaties bevatten elk ongebruikelijke en grappige personages die door Aardman exclusief voor deze samenwerking zijn gemaakt. In aanloop naar de
kerstdagen zal er elke week één beschikbaar komen. Houd dus de website van Flipnote Hatena in de gaten voor de nieuwste tekenfilmpjes!"

Flipnote Studio kan in de Nintendo DSi Shop gratis gedownload worden. Dit programma maakt het heel eenvoudig om korte animaties, ook wel Flipnotes genoemd, te maken op de Nintendo DSi. Deze animaties kunnen vervolgens online gedeeld worden via Flipnote Hatena, een speciale dienst die toegankelijk is vanaf de Nintendo DSi.

Bezoekers van Flipnote Hatena kunnen via de Nintendo Wi-Fi Connection animaties van alle Flipnote Studio-gebruikers uitwisselen, beoordelen en opslaan. Het is zelfs mogelijk om een Flipnote aan te passen die door een andere gebruiker is begonnen. Zo kunnen beginnende animators samenwerken om een tekenfilmpje te maken.

Een enkele Flipnote-animatie kan uit honderden beeldjes bestaan, dus kunnen creatieve tekenaars zich helemaal uitleven. Toch blijft het programma altijd opvallend eenvoudig. Er is geen enkele technische kennis nodig om snel en gemakkelijk een animatie te maken.

De gereedschappen zijn overzichtelijk – een pen, gummetje en een verfspuit, en drie beschikbare kleuren: zwart, rood en blauw. Gebruikers kunnen de snelheid van de Flipnote veranderen, pagina’s kopiëren en zelfs foto’s toevoegen die met de Nintendo DSi Camera zijn gemaakt. De ingebouwde microfoon van de Nintendo DSi maakt het mogelijk ook muziek, spraak en geluidseffecten aan de Flipnotes toe te voegen. Dat hoeft natuurlijk niet, want in Flipnote Studio bepaal je zelf hoe eenvoudig of complex je animatie wordt!

Ga naar de Nintendo DSi Shop, download Flipnote Studio gratis, en begin vandaag nog met het maken van je eigen tekenfilmpjes!