Pokémon™ Black Version en Pokémon White Version voor Nintendo DS komen lente 2011 naar Europa


31-05-2010

31 mei 2010 — The Pokémon Company International en Nintendo maken bekend dat twee nieuwe Pokémon™-spellen, Pokémon Black Version en Pokémon White Version, met de volgende generatie van geheel nieuwe Pokémon, in de lente van 2011 zal verschijnen voor de verschillende Nintendo DS-systemen in Europa. Daarnaast verschijnen de nieuwe legendarische Pokémon Reshiram™ (Pokémon Black Version) en Zekrom™ (Pokémon White Version) wereldwijd op de covers van de twee gloednieuwe releases.

“Je treft zelden een franchise met de universele aantrekkingskracht en zoveel enthousiaste fans als bij Pokémon,” zegt Laurent Fischer, Managing Director Marketing & PR, Nintendo of Europe. “We melden onze fans met veel plezier dat dit veelbelovende avontuur, met een geheel nieuwe generatie Pokémon, in de lente van 2011 in Europa wordt gelanceerd.”

Met de lancering van Pokémon Black Version en Pokémon White Version wordt voortgeborduurd op de populaire Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version, waarvan tot op heden wereldwijd meer dan 8,4 miljoen exemplaren zijn verkocht. In Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version keren spelers terug naar de sfeervolle Johto-regio die voor het eerst kon worden bezocht in de spellen Pokémon Gold Version en Pokémon Silver Version, die bijna tien jaar geleden werden gelanceerd. Sinds de start van de Pokémon-serie veertien jaar geleden, zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen videogames in deze serie verkocht.