• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Super Mario: 25 jaar lid van de familie!


    13-09-2010

    13 september 2010 –  Vandaag vieren we het vijfentwintig jarig bestaan van Super Mario, één van de grootste helden uit de geschiedenis van de videogames.

    Een kwart eeuw geleden voltooide het team van de legendarische spelontwikkelaar Shigeru Miyamoto Mario’s eerste avontuur Super Mario Bros. voor het Nintendo Entertainment System (NES). Sindsdien is Mario wereldwijd één van de beroemdste personages in de entertainmentwereld geworden.

    De Super Mario Bros.-serie is de bestverkopende videogameserie aller tijden met wereldwijd meer dan 240 miljoen verkochte exemplaren. Spelers uit alle landen en van alle leeftijden hebben vele onvergetelijke avonturen met Super Mario beleefd.

    “Gestimuleerd door technologische vooruitgang, hebben we altijd met veel plezier aan de Super Mario Bros.-spellen gewerkt,” zegt Shigeru Miyamoto, algemeen directeur van Nintendo’s afdeling voor Entertainment Analysis and Development. “De serie gebruikte steevast de nieuwste technologische ontwikkelingen en is het creatieve product van veel van mijn hardwerkende vrienden, waar ik als team mee samenwerk,” aldus Miyamoto.

    De Super Mario Bros.-serie heeft geschiedenis geschreven met tal van videogame-innovaties. Het zijwaarts scrollende Super Mario Bros. voor de NES was een grote sprong voorwaarts in het platformgenre. We konden voor het eerst helemaal vrij door 3D-werelden bewegen in Super Mario 64.  En in Super Mario Galaxy 1 en 2 werd 3D-gaming naar nieuwe dimensies gevoerd in duizelingwekkende, zwaartekrachttergende omstandigheden.

    In de toekomst zal Mario ons ongetwijfeld nog veel meer onvergetelijke avonturen laten beleven!

    Om het 25 jarig bestaan van Super Mario Bros. te vieren, worden fans uitgenodigd om hun liefde voor Mario met de rest van de wereld te delen in een speciale videowedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op de site, die je kunt bezoeken door hier te klikken!