• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Train je Pokémon ‘in de echte wereld’ met het Pokéwalker™-accessoire!


    12-01-2010

    12 januari 2010 – Al ruim tien jaar beleven miljoenen Pokémon-fans over de hele wereld enorm veel plezier aan het trainen van Pokémon. Deze training krijgt een heel nieuwe dimensie als op 26 maart Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version voor de Nintendo DS zal verschijnen. Deze keer kunnen spelers hun Pokémon namelijk niet alleen ín het spel trainen maar ook daarbuiten, door eenvoudig op stap te gaan.

    Elk exemplaar van Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version wordt geleverd met een exclusief Pokéwalker accessoire. Dit is een soort stappenteller die via een infraroodverbinding met je exemplaar van Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version kan communiceren. Zo kun je een Pokémon van je spel naar de Pokéwalker verplaatsen om je training ‘in de echte wereld’ voort te zetten.

    Iwata Asks

    De Pokéwalker telt de stappen die je zet terwijl je hem bij je draagt en vertaalt deze stappen naar ervaringspunten die de band tussen jou en je Pokémon versterken. Naarmate je meer stappen hebt gezet, kun je over meer Watts beschikken. Deze Watts kun je in de Pokéwalker gebruiken om meer wilde Pokémon te ontmoeten en te vangen met de Poké Radar of om naar verborgen voorwerpen te zoeken met de Dowsing Machine. De Pokémon en voorwerpen die je op deze manier in je bezit krijgt, kun je heel gemakkelijk overzetten naar je exemplaar van Pokémon HeartGold Version of Pokémon SoulSilver Version.

    Je kunt in de Pokéwalker ook je wandelroute kiezen, bijvoorbeeld over de vlakte of langs de zee. Op elke route ontmoet je andere wilde Pokémon en sommige speciale Pokémon vind je alleen op bepaalde routes. De Pokéwalker kan via infrarood niet alleen met je Nintendo DS communiceren maar ook met andere Pokéwalkers. Als je Pokéwalker verbinding maakt met die van een vriend, ontvangen jullie beide een voorwerp cadeau.

    Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version voeren spelers terug naar de geliefde Johto-regio, een omgeving die sinds de lancering van de originele Pokémon Gold Version en Pokémon Silver Version in 2001 niet meer in een spel aanwezig was. Het is de eerste keer dat spelers deze regio kunnen bezoeken op hun Nintendo DS en natuurlijk zijn tal van vernieuwingen toegevoegd om het tijdloze avontuur te verrijken. Zo is het spel exclusief voor de Nintendo DS in zijn geheel opnieuw vormgegeven, waardoor zowel de unieke omgevingen als de honderden Pokémon die spelers daarin kunnen vinden en vangen er fraaier dan ooit uitzien. De nieuwe Pokédex kan dit keer via het touchscreen worden bediend, zodat spelers sneller en gemakkelijker dan ooit hun verzameling kunnen beheren. Spelers kunnen nu ook een Pokémon kiezen die zichtbaar met het hoofdpersonage kan meewandelen en zelfs communiceren zodat het de gemoedstoestand te weten komt.

    Het verhaal begint in de woonplaats van het hoofdpersonage, New Bark Town, waar ook het Pokémon Research Lab is gevestigd. Vanaf hier reist de speler naar elke uithoek van de Johto-regio. Onderweg ontmoet hij tal van prachtige en mysterieuze personages en Pokémon, maar ook de leden van Team Rocket – mysterieuze organisatie die de Pokémon voor eigen gewin wil gebruiken. Als de speler ver genoeg is gekomen maakt hij ook kans op een ontmoeting met legendarische Pokémon als Raikou, Entei en Suicune. Hoewel deze Pokémon volgens de legende door vlammen zijn verzwolgen, gaan er geruchten dat ze op één of andere manier weer tot leven zijn gewekt.

    Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version blazen een heleboel fantastische Pokémon-personages nieuw leven in om een heel nieuwe generatie die wonderlijke wezens te laten vangen en trainen – maar natuurlijk zullen ook de oudere fans hiervan smullen.

    Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 197 miljoen exemplaren van de spellen in de Pokémon-serie verkocht, en dat aantal zal ongetwijfeld snel oplopen als deze nieuwste versies zijn gelanceerd. Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version voor de Nintendo DS worden in Europa gelanceerd op 26 maart 2010.