Nieuw 3D Super Mario-spel officieel aangekondigd op GDC


03-03-2011

2 maart - Op de jaarlijkse Game Developers Conference in San Francisco, hield Nintendo-directeur Satoru Iwata een keynote-presentatie, met de titel “Video Games Turn 25: A Historical Perspective and Vision for the Future”. Daarnaast gunde hij een eerste korte blik op een geheel nieuw Super Mario-spel voor het binnenkort verkrijgbare draagbare Nintendo 3DS-systeem.

Tijdens zijn speech stelde Iwata dat Nintendo 3DS ontwikkelaars nieuwe middelen aanreikt voor het creëren van spellen en ervaringen die nog nooit eerder mogelijk waren en het op nieuwe manieren bereiken van het publiek.

"Er zit veel potentieel voor het vergroten van het aantal mensen dat videospellen speelt in het leveren van nieuwe gameplay-mogelijkheden die alleen beschikbaar zijn door het gebruik van 3D," aldus Iwata. "Nintendo 3DS zal het Nintendo-product zijn dat connectivity hoger dan ooit in het vaandel draagt, met zijn mogelijkheden om mensen via lokale draadloze verbindingen te laten communiceren en de wereldwijde verspreiding van content via hotspots."

NIS_The_Legend_of_Zelda_Ocarina_of_Time_3D_GDC.jpg
Bekijk compleet nieuwe schermafbeeldingen voor The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D op de spelpagina.

De Nintendo 3DS zal vanaf 25 maart verkrijgbaar zijn in Europa. Gebruikers kunnen hiermee genieten van 3D-content, zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Het aangekondigde 3D Super Mario-spel bevat traditionele Mario-gameplay en zal de droom van videospelontwerper (en bedenker van Mario) Shigeru Miyamoto om werkelijke diepte en afstand in de spelmechanieken te verwerken, werkelijkheid maken. Het spel wordt ontwikkeld door hetzelfde Nintendo-team dat de Wii-hits Super Mario Galaxy en Super Mario Galaxy 2 heeft gemaakt.

Tegen het einde van mei zullen Nintendo 3DS-eigenaren een draadloze systeemupdate ontvangen, waarmee de Nintendo eShop geactiveerd wordt en ze kunnen genieten van nieuwe soorten content:

  • Een short-form videodienst waarmee gebruikers trailers voor Hollywood-films in 3D kunnen bekijken en toegang krijgen tot videospeltrailers, schermafbeeldingen en links naar de websites van speluitgevers. De content bestaat onder andere uit korte videclips, sketches of muziekvideoclips, uit een selectie van Nintendo, voor Nintendo 3DS-gebruikers die daar in geïnteresseerd zijn.
  • Downloadbare klassieke spellen via de draagbare Nintendo 3DS Virtual Console-dienst, die oorspronkelijk zijn uitgebracht voor Game Boy, Game Boy Color, Game Gear en TurboGrafx-16.
  • "3D Classics": een selectie van klassieke videospellen, opnieuw uitgebracht in 3D.
  • Spellen die momenteel aangeboden worden als Nintendo DSiWare en een internetbrowser.

De systeemupdate geeft tevens de mogelijkheid aan Nintendo DSi- en Nintendo DSi XL-eigenaren om hun Nintendo DSiWare-spellen naar hun nieuwe Nintendo 3DS-systemen over te zetten.

Ontdek waar je zelf Nintendo 3DS uit kunt proberen, met een bezoekje op de officiële Nintendo 3DS-site op nintendo3ds.be.