• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo viert 25ste verjaardag van The Legend of Zelda™ met symfonie-orkest


  04-08-2011

  Nieuwegein, 4 augustus 2011 – Nintendo viert de 25ste verjaardag van de videogameserie The Legend of Zelda in stijl met een uniek symfonieconcert. The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Concert Tour komt met een 70-koppig orkest naar Londen voor een eenmalig Europees optreden met muziek uit de beroemde gameserie. Het concert vindt plaats op 25 oktober 2011 in de HMV Hammersmith Apollo in Londen, met muziekstukken die zijn gekozen door de welbekende game-componist Koji Kondo en zijn team.

  "The Legend of Zelda’-serie staat bekend om de prachtige muziek en het doet ons bijzonder veel deugd om 25 jaar aan memorabele soundtracks uit deze beroemde serie tot leven te laten wekken door een symfonieorkest," zegt Laurent Fischer, Managing Director of Marketing & PR voor Nintendo of Europe. “Het symfonieorkest in Londen brengt fans uit heel Europa samen om hun liefde voor de Zelda-serie te delen, terwijl ze genieten van een werkelijk uniek optreden en ervaring."

  Een 70-koppig orkest met een koor speelt nieuwe arrangementen van diverse songs uit de 25-jarige geschiedenis van de gameserie. De concerten worden geproduceerd door Jason Michael Paul, Inc., die PLAY! A Video Game Symphony produceerde, de bekende wereldwijde tour met optredens van muziek uit videogames.

  “The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Concert Tour brengt één van de spannendste en langstlopende franchise uit de videogame industrie naar de concertzaal en presenteert wat wij beschouwen als de ultieme concertervaring van de serie," zegt uitvoerend producent Jason Michael Paul. “Het is een evenement dat fans en muziekliefhebbers niet mogen missen."

  Om het 25-jarig jubileum van de Zelda-serie te vieren lanceerde Nintendo onlangs The Legend of Zelda™: Ocarina of Time 3D voor Nintendo 3DS™, een compleet bijgewerkte versie van de klassieke titel. Het spel voorziet nu in 3D-graphics en een gloednieuwe besturing die de functies van de Nintendo 3DS optimaal benut. Zelda-fans kunnen ook uitzien naar het later dit jaar te verschijnen The Legend of Zelda™: Skyward Sword voor Wii™. In dit spel kunnen spelers volop gebruik maken van de Wii-afstandsbediening™ Plus om Link te helpen bij zijn missie om prinses Zelda te redden. Later dit jaar worden nog meer activiteiten aangekondigd om de 25ste verjaardag van de Zelda-serie te vieren.

  Tickets voor het concert in Londen zijn verkrijgbaar vanaf  £33.75 en kunnen vanaf 8 augustus 2011 worden besteld bij www.ticketmaster.co.uk of www.zelda-symphony.com.

  Ga voor meer informatie over The Legend of Zelda naar www.zelda25.nl.