• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Details Wii U-systeem onthuld in Nintendo Direct-video


    04-06-2012

    4 juni 2012 - Nintendo heeft een wereldwijde Nintendo Direct-video vrijgegeven met nieuwe informatie over het binnenkort te verschijnen Wii U-spelsysteem, inclusief details over de controller met touchscreen; de Wii U GamePad. In de video, die je online kunt bekijken op http://www.youtube.com/NintendoBelgie, laat Nintendo-directeur Satoru Iwata zien hoe de Wii U een revolutie betekent voor de verbinding tussen mensen en spellen, mensen onderling en de entertainment via de unieke en geïntegreerde ‘tweedescherm’-controller. De Nintendo Direct-video bevat informatie over:

    Nieuwe manieren om te spelen: De televisie en de Wii U GamePad werken samen als twee geïntegreerde schermen. Wii U biedt unieke speelmogelijkheden, zoals een ‘asymmetrische’ manier van spelen waarbij alle spelers een andere doelstelling, uitdaging en gezichtspunt kunnen hebben in dezelfde gedeelde speelervaring.

    Miiverse: Miiverse is een gloednieuw systeem voor netwerkcommunicatie waarmee spelers van over de hele wereld ervaringen delen, spellen bespreken en nieuwe content ontdekken. Met hun gepersonaliseerde Mii-personage betreden spelers Miiverse en zien ze spellen, applicaties of entertainmentcontent waarmee ze onlangs interactie hadden, waarin ze interesse hebben getoond of die hun vrienden gebruiken of bespreken. Hieruit kunnen ze hun vrienden uitdagen om samen te spelen, een vraag stellen over een moeilijk level of nieuwe elementen van hun favoriete spellen ontdekken waarvan ze het bestaan niet kenden. Als je een opvallende prestatie hebt geleverd of een ander moment hebt meegemaakt dat je wilt delen, kun je het spel of de applicatie pauzeren en meteen berichten plaatsen in de Miiverse-gemeenschap.

    Wii U GamePad-besturing: Naast de eerder aangekondigde touchscreenbesturing en bewegingsgevoelige besturing is het ontwerp van de Wii U GamePad aangepast en verbeterd ten opzichte van de versie die in 2011 werd getoond. De controller biedt nu twee analoge sticks en kan worden gebruikt als afstandsbediening voor de televisie, zelfs als het Wii U-systeem is uitgeschakeld. Nintendo heeft ook de Wii U Pro Controller aangekondigd als een losse accessoire.

    Compatibiliteit met Wii: Elk spel voor het Wii-systeem is compatibel met Wii U. Ook de controllers voor het Wii-systeem worden ondersteund.

    Meer informatie over Wii U wordt onthuld op de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012. Deze presentatie begint dinsdag 5 juni om 18:00 uur Europese tijd. Volg al het nieuws en de aankondigingen van Nintendo vanaf de E3-beurs via http://e3.nintendo.be en bekijk de updates op Facebook, Twitter en YouTube.