• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo's Wii U luidt een nieuw tijdperk voor videospellen in, met een geïntegreerde extra schermbeleving


  04-06-2012

  Los Angeles, 5 juni 2012 - Nintendo heeft vandaag een uitgebreide line-up van videospellen uit eigen stal en die van andere uitgevers voor zijn aankomende Wii U-videospelsysteem aangekondigd. Onder de nieuwe titels bevinden zich nieuwe spellen in franchises als Super Mario Bros., Pikmin, Wii Fit, Batman: Arkham City, Scribblenauts, Assassin's Creed en Just Dance.

  Het Wii U-systeem zal voor het einde van 2012 in de winkel komen te liggen en introduceert de Wii U GamePad, een controller met een touchscreen van 6,2 inch die de manier waarop mensen interactie met hun spellen, hun entertainment en elkaar hebben, opnieuw zal definiëren. Videospeluitgevers van over de hele wereld waaronder Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment, Electronic Arts, SEGA, THQ en NAMCO BANDAI Games Inc. laten zien hoe hun grootste franchises opnieuw vorm krijgen met Wii U.

  Naast de keur aan bestaande merken die aan bod komen tijdens de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012, onthult Nintendo ook spellen als Nintendo Land, een Wii U-spel dat zich afspeelt in een virtueel pretpark met een dozijn attracties gebaseerd op geliefde Nintendo-franchises als The Legend of Zelda en Donkey Kong. Net als hoe de spellen met bewegingsgevoelige besturing in Wii Sports spelers kennis lieten maken met de mogelijkheden van het Wii-systeem, brengt Nintendo Land de belofte van de GamePad tot leven met een selectie aan belevenissen voor een tot meerdere spelers.

  Nintendo Land introduceert de compleet nieuwe dynamiek van asymmetrische gameplay, waar wat je ziet op de GamePad compleet verschilt van wat er op de televisie verschijnt. De speler met de GamePad krijgt andere informatie, gezichtspunten, voordelen en doelen, wat totaal nieuwe coöperatieve en competitieve mogelijkheden creëert. Bovendien stelt het beginnende en gevorderde spelers in staat om samen van spellen te genieten, zonder gedwongen worden om boven of onder hun niveau te spelen.

  "De GamePad introduceert niet alleen een nieuw soort gameplay, hij geeft een complete dynamiek opnieuw vorm. Asymmetrische gameplay maakt meerdere belevenissen mogelijk in hetzelfde spel, op hetzelfde moment: een ingrijpende verandering," zei Reggie Fils-Aime, directeur en COO van Nintendo of America. "Hoewel we ons op de E3 van dit jaar op de spellen richten, zijn de verrijkte sociale verbindingsmogelijkheden en het geïntegreerde entertainment die mogelijk worden gemaakt door de GamePad ook onderdeel van het Wii U-verhaal. Onze introductie van Miiverse en onthullingen van partnerschappen met een aantal van de grootste leveranciers van content ter wereld geven hier een indruk van."

  Iwata Asks

  Mario maakt zijn entree op Wii U met New Super Mario Bros. U, een nieuw zijwaarts scrollend avontuur dat nog niet eerder geziene transformaties voor Mario en de mogelijkheid voor spelers om als hun Mii-personages te spelen introduceert. Het spel bevat tevens de nieuwe Boost Mode, waarmee je blokken toe kunt voegen, spelers kunt helpen om vijanden te ontwijken, Mario kunt helpen om geheimen te ontdekken en meerdere spelers kunt laten samenwerken om een speedrun met recordtijd te organiseren!

  Nintendo's Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van een aantal originele en populaire Nintendo-franchises, nam vandaag deel aan de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012 om Pikmin 3, het eerste nieuwe en originele deel in de Pikmin-serie in bijna acht jaar aan te kondigen. Het spel bevat nieuwe uitdagingen, nieuwe personages en mysterieuze nieuwe soorten Pikmin. Met de Wii U GamePad worden nieuwe spelbelevingen gecreëerd voor de realtime-strategieserie, dankzij nieuwe besturingsmogelijkheden en geweldige nieuwe manieren om spelers uit te dagen. Pikmin 3 haalt ook voordeel uit de HD-mogelijkheden van Wii U voor een scherpere en meer gedetailleerde weergave van de natuurlijke omgevingen, diverse wezens en de schattige Pikmin.

  Iwata Asks

  SiNG (voorlopige titel) is een nieuw interactief muziekspel voor Wii U dat iedereen op een feestje bij de muziek betrekt. Met tientallen populaire nummers om uit te kiezen, kan iedereen, van beginnende zangers en dansers tot jonge sterren, meedoen! De leidende artiest houdt de GamePad vast, terwijl de anderen zingen, dansen en meeklappen met de muziek.

  Wii Fit U is een nieuw deel in de Wii Fit-serie, een merk dat wereldwijd al meer dan 40 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Het spek combineert fun en fitness met nieuwe oefeningen en activiteiten en betrekt de GamePad op unieke manieren. Het spel is compatibel met de bestaande Wii Balance Board en eigenaren van Wii Fit en Wii Fit Plus kunnen hun bestaande gegevens naar het nieuwe spel verhuizen. Nintendo onthult tevens de Fit Meter, een geavanceerde activiteitenmonitor waarmee gebruikers gedurende de dag fitness-activiteiten bij kunnen houden en de opgepikte gegevens naar Wii Fit U kunnen uploaden.

  In LEGO City: Undercover, dat wordt ontwikkeld door TT Games en uitegegeven gaat worden door Nintendo, stappen spelers in de schoenen van Chase McCain, een undercoverdetective die nogal vernuftige vermommingen bezit. Terwijl je door de stad rent, rijdt en zelfs vliegt, zul je de Wii U GamePad gebruiken als kaart, communicatiemiddel en onmisbare misdaadscanner. Het zal voor het eerst zijn dat LEGO City-spelomgevingen tot leven komen op een spelplatform en LEGO City: Undercover zal exclusief voor Wii U verschijnen.

  Ook exclusief voor Wii U is een spel van Ubisoft dat ZombiU heet. Hierin komen spelers middenin het Londen van 2012 terecht, terwijl er een epidemie is uitgebroken die de bevolking in zijn greep heeft en de mensen in dolende monsters verandert. Ubisoft zal tevens het langverwachte Assassin's Creed III naar Wii U brengen, naast Just Dance 4, een nieuw deel in de Just Dance-serie.

  Warner Bros. Interactive Entertainment steunt Wii U met Batman: Arkham City: Armoured Edition, een versie van Batman: Arkham City die verrijkt is met nieuwe gameplay welke nadrukkelijk gebruikt maakt van de unieke mogelijkheden van de GamePad. De uitgever introduceert ook Scribblenauts Unlimited voor Wii U, voor het debuut van de Scribblenauts-serie op een thuisconsole.

  Andere Wii U-spellen die zijn onthuld tijdens de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012 zijn Mass Effect 3 van Electronic Arts, Darksiders II van THQ, Aliens: Colonial Marines van SEGA, TANK! TANK! TANK! En TEKKEN TAG TOURNAMENT 2 (uiteindelijke titel nog niet bepaald) van NAMCO BANDAI Games Inc., Trine 2: Director's Cut van Frozenbyte en Rayman Legends, Your Shape: Fitness Evolved 2013, Sports Connection, Rabbids Land en Marvel Avengers: Battle for Earth van Ubisoft.

  Nintendo onthulde verder gegevens over Miiverse, een nieuw netwerkcommunicatiesysteem waarmee spelers van over de hele wereld ervaringen uit kunnen wisselen, spellen kunnen bespreken en nieuwe content kunnen ontdekken. Met hun eigen, gepersonaliseerde Mii-personages betreden spelers Miiverse en zien ze spellen, applicaties of entertainment waar ze onlangs mee in aanraking zijn geweest, waar ze interesse in hebben getoond of waar hun vrienden over praten of gebruik van maken. Hier kunnen ze hun vrienden uitdagen om samen te spelen, een vraag over een moeilijk stuk in een level stellen of nieuwe elementen van hun software, waar ze nog niet eerder van wisten, ontdekken. Na een opmerkelijke prestatie of een ander moment dat het delen waard is, kunnen spelers hun spel of applicatie pauzeren en zonder verdere onderbreking berichten voor de community op Miiverse plaatsen. Uiteindelijk zullen Wii U-eigenaren toegang tot Miiverse kunnen krijgen via een Nintendo 3DS-systeem, pc of mobiel apparaat met internettoegang.

  Nintendo onthulde verder informatie over zijn algemene entertainmentstrategie en de impact die de GamePad zal hebben op hoe we videocontent vinden, er interactie mee hebben en ernaar kijken. Nintendo werkt nu met Netflix, Hulu Plus*, Amazon Instant Video en YouTube om videobelevenissen die gebruik maken van het extra scherm naar Wii U te brengen.

  Iwata Asks

  Naast het touchscreen van 6,2 inch en de twee analoge sticks bevat de Wii U GamePad ook traditionele knoppen voor spellen en de mogelijkheid om dienst te doen als een tv-afstandsbediening. Gebruikers kunnen tussen kanalen wisselen en het geluid afstellen, of ze nu spellen spelen of televisie kijken. De GamePad is verbonden met het spelsysteem en de tv voor een perfect geïntegreerde belevenis, op wat voor manier je hem dan ook gebruikt. Spelers kunnen spellen van het tv-scherm naar de GamePad verhuizen en verschillende spelers kunnen van verschillende ervaringen in hetzelfde spel genieten, afhankelijk van de controller die ze kiezen.

  De Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012 bevat ook spellen voor het draagbare Nintendo 3DS-systeem, waaronder Luigi’s Mansion: Dark Moon, New Super Mario Bros. 2 en Paper Mario: Sticker Star. Meer informatie over deze en andere spellen wordt apart aangekondigd tijdens een uurlange presentatie om 3:00 op 7 juni. Iedereen kan het evenement online bekijken op http://e3.nintendo.com of op Nintendo's Facebook-pagina op http://www.facebook.com/nintendo.

  Op http://e3.nintendo.be en http://www.youtube.com/NintendoBelgie vind je extra Wii U- en spelinformatie en een complete herhaling van de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012: een "virtuele hands-on"-video die fans die E3 niet bij kunnen wonen een indruk geven van de Wii U-ervaring.

  *Beschikbaarheid voor Europa nog niet bevestigd.