NES-klassieker op Wii U Virtual Console verkrijgbaar voor een hele speciale prijs!


28-01-2013

Om de 30ste verjaardag van de release van de Famicom (bekend in Europa als de NES) te vieren, biedt Nintendo van nu tot juli elke maand een NES- of Super NES aan voor de feestprijs van 30 cent. Na 30 dagen zal het spel voor enige tijd niet verkrijgbaar zijn, voordat het terugkeert met een standaardprijs... maar geen zorgen, als je het spel gekocht hebt voor 30 cent, heb je het gewoon in je bezit en hoef je geen extra kosten te betalen, zelfs niet na het eindigen van de promotieperiode voor het spel.

Het eerste spel dat we aanbieden is het NES-spel Balloon Fight, dat bij fans van de Uitwaaien met Balloon Trip-attractie in Nintendo Land waarschijnlijk een belletje zal doen rinkelen. Balloon Fight is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor Wii U. De andere spellen in de uitprobeeractie voor de Wii U Virtual Console zijn:

  • 21 februari: F-Zero (Super NES) (tot 23:59 op 22 maart)
  • 21 maart: Punch-Out!! (NES) (tot 23:59 op 19 april)
  • 18 april: Kirby’s Adventure (NES) (tot 23:59 op 17 mei)
  • 16 mei: Super Metroid (Super NES) (tot 23:59 op 14 juni)
  • 13 juni: Mario & Yoshi (NES) (tot 23:59 op 12 juli)
  • 15 juli: Donkey Kong (NES) (tot 23:59 op 13 augustus)

Wii U Virtual Console-spellen komen met nieuwe functionaliteiten om het plezier van spelers te vergroten. Je zult een backup van je spelvoortgang kunnen bewaren, losstaand op de Wii U GamePad kunnen spelen en zelfs toegang kunnen krijgen tot een officiële community in Miiverse waarin je schermafbeeldingen van je highscores kunt plaatsen, om hulp kunt vragen of strategieën kunt uitwisselen met andere spelers van over de hele wereld.

Dat is echter niet al het Wii U Virtual Console-nieuws. Een systeemupdate in de lente zal meer Virtual Console-software toevoegen, waaronder NES- en Super NES-spellen. In de toekomst zullen er ook spellen van andere platformen zoals Game Boy Advance, beschikbaar komen.

De prijzen van deze verbeterde Wii U Virtual Console-versies van NES- en Super NES-spellen blijven gelijk aan die van de Wii Virtual Console. Spelers die de Wii Virtual Console-versie van een zeker NES- of Super NES-spel gespeeld hebben en het hebben overgezet naar hun Wii U-systeem, zullen de verbeterde Wii U-versie van hetzelfde spel kunnen kopen tegen de verlaagde prijs van € 0,99 voor NES-spellen en € 1,49 voor Super NES-spellen. Ga naar ons klantenservicegedeelte voor meer informatie over Wii-naar-Wii U-systeemoverdracht.

Wii U Virtual Console is slechts een van de vele aankondigingen uit een Nintendo Direct-uitzending, gepresenteerd door Nintendo-directeur Satoru Iwata. Ga naar ons Nintendo Direct-gedeelte voor complete uitzendingen en naar de officiële Wii U-site voor meer informatie over ons nieuwe high-definition-spelsysteem.