• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Binnenkort kun je je Nintendo 3DS in een 3D-animatiestudio veranderen met Flipnote Studio 3D!


    13-03-2013

    13 maart 2013 - Spaar je creativiteit op, want Nintendo heeft de eerste informatie over de nieuwe mogelijkheden van animatiesoftware Flipnote Studio 3D voor Nintendo 3DS vrijgegeven. Flipnote Studio 3D wordt deze zomer ter beschikking gesteld als gratis download en geeft je de kans om animatiemeesterwerken in 3D te creëren, met behulp van je Nintendo 3DS-systeem. Ontdek meer door te kijken naar de Nintendo Direct Mini - Flipnote Studio 3D-video op de Nintendo Direct-site.

    Flipnote Studio 3D volgt Flipnote Studio voor Nintendo DSi* op en bouwt verder op het concept van je draagbare Nintendo-spelsysteem als animatiestudio, waarin je je stylus gebruikt om schetsen - flipnotes genaamd - te maken. Denk hierbij aan ouderwetse notitieblokken waarmee je de illusie van beweging kunt wekken als je de pagina's door je vingers laat glijden. Flipnote Studio 3D is hier het virtuele equivalent van, maar dan met het toegevoegde elementen van 3D-lagen en (net als bij het originele Flipnote Studio) de mogelijkheid om audio toe te voegen en je creaties met de wereld te delen.

    De kern van de applicatie is de mogelijkheid om Flipnotes in 3D te maken door drie verschillende lagen te rangschikken, voordat je het 3D-effect instelt op het gewenste niveau. Je hebt tevens beschikking over een groter aantal kleuren om je meesterwerk tot leven te brengen.

    Flipnote Studio 3D stelt je in staat je creaties aan anderen ten toon te stellen. De mogelijkheid om flipnotes op te slaan als AVI-bestanden maakt het gemakkelijker om online je animaties te delen. Daarnaast zal de applicatie zijn eigen communitydiensten bezitten: Flipnote Gallery: Vrienden wordt opgezet voor animators om hun flipnotes met vrienden te delen en de betaalde dienst Flipnote Gallery: Wereld laat gebruikers van over de hele wereld genieten van elkaars werk, voor een kleine maandelijkse bijdrage. Voor deze dienst zal er een gratis uitprobeerperiode van 30 dagen bestaan en gebruikers die flipnotes maken die hoog beoordeeld worden door andere communityleden kunnen worden beloond met kwijtgescholden abonnementskosten voor de volgende maand.

    In de Nintendo eShop op Nintendo 3DS kun je nu kijken naar een aantal 3D-voorbeeldvideo's die zijn gemaakt met Flipnote Studio 3D, om een idee te krijgen van de nieuwe software.

    Flipnote Studio 3D komt deze zomer uit en geeft je een complete 3D-animatiestudio in je handpalm. Ga voor de eerste details over de applicatie naar de Nintendo Direct-site of ga naar de Nintendo eShop op Nintendo 3DS voor 3D-voorbeeldvideo's.

    *Flipnote Studio-gebruikers op Nintendo DSi zullen vanaf 31 mei 2013 niet langer gebruik kunnen maken van de huidige Flipnote Hatena-dienst voor Nintendo DSi en pc. Flipnote Studio-gebruikers op Nintendo DSi zullen de applicatie nog steeds kunnen blijven gebruiken om flipnotes te maken.


    Voor meer informatie:

    Nintendo Direct-site: http://nintendodirect.nintendo.be

    Nintendo 3DS-rondleiding: http://rondleiding.nintendo.be

    Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/nintendonederland