• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo kondigt exclusief partnerschap met SEGA aan voor komende Sonic the Hedgehog-spellen


    17-05-2013

    17 mei 2013 – Het volgende spel in SEGA's Sonic the Hedgehog-serie wordt een exclusieve titel voor Wii U en Nintendo 3DS. Dit bleek uit een aankondiging van een wereldwijd partnerschap met SEGA, gedaan door Nintendo-directeur Satoru Iwata in de nieuwe Nintendo Direct-videopresentatie van vandaag. Sonic Lost World is een nieuw platformactie-avonturenspel en voor de videospelbeurs E3 van 2013 op 11 juni, zal er meer informatie over deze titel worden aangekondigd.

    De Nintendo Direct onthulde ook een nieuw deel in de Mario & Sonic-serie, de eerste incarnatie van de serie voor Wii U, naast dat er releasedatums voor Pikmin 3, The Wonderful 101 en New Super Luigi U aangekondigd werden.

    "We zijn zeer verheugd over dit nieuwe partnerschap met SEGA en het brengen van nieuwe spellen in de Sonic the Hedgehog-franchise naar Nintendo-systemen," zei Laurent Fischer, directeur van Europese marketing en public relations bij Nintendo of Europe. "We hopen dat fans net zo opgetogen als wij zijn wanneer er meer informatie prijsgegeven wordt, rond de tijd dat E3 voor de deur staat."

    Ga naar http://nintendodirect.nintendo.be om de complete Nintendo Direct-uitzending te bekijken.

    Onder andere aangekondigd voor Wii U vandaag werden:

    • Een nieuw spel in de Mario & Sonic-serie: het spel bevat een verscheidenheid aan sporten, waaronder curlen, skiën, snowboarden, kunstschaatsen voor paren en slopestyle-snowboarden. Evenementen kunnen gebruik maken van de Wii-afstandsbediening Plus*, de Wii U GamePad of beide. Naast realistische sportevenementen, bevat het spel ook activiteiten die zich afspelen in de werelden van Sonic en Mario en waarin spelers bewegingen kunnen maken die in het echt niet mogelijk zijn. Informatie over de release wordt later aangekondigd.
    • New Super Luigi U: Deze aanvullende content die in het teken staat van het jaar van Luigi voor New Super Mario Bros. U geeft spelers 82 vernieuwde levels. Het bevat echter ook een nieuw speelbaar personage in de meerspelerstand, Nabbit, die doorgaans voorwerpen uit Toads huis steelt. New Super Luigi U zal worden uitgebracht als aanvullende content voor New Super Mario Bros. U in de Nintendo eShop op 20 juni. Maar omdat dit het jaar van Luigi is, biedt Nintendo vanaf 26 juli voor beperkte tijd ook een losstaande verpakte versie van New Super Luigi U aan, waarvoor New Super Mario Bros. U niet vereist is.
    • The Wonderful 101: Dit superheldenactie-avontuur van PlatinumGames zal uitkomen op 23 augustus. Tussen nu en de release zal er stapsgewijs meer informatie over het spel worden prijsgegeven.
    • Pikmin 3: Nieuwe speelbare personages Alph, Brittany en Charlie nemen het stokje over van Olimar, het hoofdpersonage dat in eerdere Pikmin-spellen verscheen. Een andere aankondiging was het gebruik van de GamePad (in het spel bekend als de KopPad), waarmee spelers de complete kaart kunnen bekijken voor een overzicht van waar elk personage en elke Pikmin mee bezig zijn. Pikmin 3 komt op 26 juli naar Europa.
    • Game & Wario: dit spel zal vanaf 28 juni in Europese winkels liggen en bevat 16 spellen die op verschillende manieren van de GamePad gebruik zullen maken. Nieuwe onthulde spellen zijn ISLANDS, waarin twee tot vijf spelers kleine wezentjes die Fronks heten op eilanden in de zee kunnen werpen om punten te verdienen; PATCHWORK, een puzzelspel dat het vermogen van spelers om patronen te herkennen op de proef stelt; en KUNG FU, waarin spelers Young Cricket moeten helpen om veilig een gebied door te komen, door het voorwaarts gerichte perspectief op de tv en het vogelvluchtperspectief op de GamePad te gebruiken. Op http://www.nintendo.be/iwatavraagt is nu een nieuw Iwata vraagt-interview met nog veel meer informatie over het spel te lezen.
    • RESIDENT EVIL™ REVELATIONS: Capcoms survival horrorspel zal vanaf 24 mei verkrijgbaar zijn in winkels en in de Nintendo eShop. Dit spel kwam oorspronkelijk uit voor Nintendo 3DS en de Wii U-versie biedt spelers vernieuwde HD-graphics, GamePad-besturing en nieuwe spelcontent. Het spel is compatibel met Miiverse en er bevindt zich nu een gratis demo van in de Nintendo eShop.

    Rond de tijd van E3 zal er een nieuwe Nintendo Direct met meer nieuws over toekomstige Wii U-content uitgezonden worden.

    Voor meer informatie:

    Nintendo Direct-site: http://nintendodirect.nintendo.be

    Nintendo Direct op Ustream: http://www.ustream.tv/NintendoNL

    Nintendo 3DS (België) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSBelgie

    Wii U (België) op Facebook http://facebook.com/WiiUBelgie

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/NintendoBelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl


    *Extra accessoires worden apart verkocht.