• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Interview met een Nintendo eShop-ontwikkelaar: Image & Form over SteamWorld Dig voor de Wii U


  28-08-2014

  Belangrijke informatie over de stopzetting van Miiverse

  De Miiverse-diensten zijn stopgezet.

  Kom meer te weten


  Neem Rusty onder je hoede en graaf je in voor een nieuw platformavontuur over mijnen: SteamWorld Dig is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Wii U. Vind begraven schatten om een oude mijnstad in nood te helpen en ontdek een oude dreiging die in de diepte op de loer ligt…


  We hebben Image & Form al eens eerder geïnterviewd, toen SteamWorld Dig uitkwam in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en 2DS. In dat gesprek leerden we meer over het spel en de ontwikkeling ervan, en je kunt het volledige interview nalezen in ons artikel Interview met een Nintendo eShop-ontwikkelaar: Image & Form praat over SteamWorld Dig. In dit vervolggesprek vertellen CEO Brjánn Sigurgeirsson en SteamWorld Dig-hoofdontwerper Olle Håkansson van Image & Form ons alles over de Wii U-versie van het spel.

  Nintendo of Europe: Willen jullie jezelf eerst eens voorstellen en uitleggen wat jullie rollen waren bij de ontwikkeling van SteamWorld Dig voor de Wii U?

  Brjánn Sigurgeirsson: Hoi, ik ben Brjánn Sigurgeirsson, CEO van Image & Form, uit het regenachtige, winderige Gothenburg, Zweden.

  Olle Håkansson: En ik ben Olle Håkansson. Ik ben hoofdontwerper van SteamWorld Dig.

  NoE: SteamWorld Dig verscheen nu ongeveer een jaar geleden voor de Nintendo 3DS en 2DS. Kun je ons een korte inleiding geven van SteamWorld Dig en wat het inhoudt, speciaal voor iedereen die het spel nog niet heeft uitgeprobeerd of er nog niet van heeft gehoord?

  BS: Zoals je al zei, is het nu iets meer dan een jaar geleden dat het spel uitkwam. We hebben vorige week nog een verjaardagstaart gegeten op kantoor! SteamWorld Dig is een platformavontuur over mijnen, dat is hoe we het graag omschrijven. Het doel is dat je mijnen graaft – het spel laat zich besturen als een platformtitel en er wordt een verhaal in verteld, dus het is een avontuur. Je bestuurt een robot die wordt aangedreven door stoom, in een soort Western-achtige, steampunk-achtige wereld. Het is dus leuk voor iedereen! Iedereen zou het spel moeten kopen!

  NoE: Even voor de mensen die het niet hebben gekocht: wat is er nieuw in deze Wii U-versie? En wat maakt deze titel interessant om in huis te halen voor de Wii U?

  OH: We hebben er heel hard aan gewerkt om het spel geschikt te maken voor de Wii U. Dus het bevat mooie HD-beelden en je kunt het scherm van de tv of dat van de Wii U GamePad gebruiken, maar je kunt ook beide schermen tegelijk gebruiken. We hebben ervoor gezorgd dat het heel goed werkt op de Wii U. En er zitten ook wat leuke dingen in verborgen!

  NoE: Zoals?

  OH: Ik kan niet alle geheimen verklappen!

  CI7_WiiUDS_SteamWorldDig.png

  NoE: Nou, de oorspronkelijke versie van SteamWorld Dig bevatte al aardig wat verwijzingen, dus hebben jullie daarop voortgeborduurd?

  OH: Ja, we hebben heel wat lol gehad! Maar volgens mij zal men het vroeg of laat vanzelf wel tegenkomen. Ze zijn iets beter verstopt dan de geheimen die we al eerder in het spel hadden gestopt.

  BS: Inderdaad. Er zit iets meer in voor Nintendo-liefhebbers.

  OH: En dat was het! Meer zeggen we er niet over!

  NoE: Je had het al even over de besturing met de Wii U GamePad en hoe je één of twee schermen kunt gebruiken. Kun je wat meer vertellen over hoe dat spelen met beide schermen in zijn werk gaat en wat dat aan de ervaring toevoegt?

  OH: Voor wie de Nintendo 3DS-versie al heeft gespeeld, werkt dit min of meer hetzelfde: je ziet de kaart op het scherm van de GamePad en je hebt meer ruimte voor de inventaris, etcetera. Je hoeft al die informatie dus niet op de tv te laten zien en dat maakt het scherm vrij. Dat vinden wij heel erg fijn, want dit is de enige HD-versie van het spel waarin dat mogelijk is. Dus het ziet er heel mooi en overzichtelijk uit op de televisie.

  BS: Je kunt het natuurlijk ook spelen zonder je tv aan te zetten, dus je kunt gerust rondwandelen met je GamePad terwijl je het spel speelt.

  OH: En er is ook een Miiverse-community waar spelers berichten kunnen plaatsen en zo.

  NoE: Dat zullen de spelers die voor de snelste tijd gaan zeker waarderen!

  BS: Dat leek ons ook! Nog even iets over Miiverse, want dat is een grote verrassing voor ons geweest: het werkt zo goed en de community is er zo bij betrokken! We werken heel hard op het vlak van sociale media, om overal zoveel mogelijk volgers te krijgen. En toen we de mijlpaal van 3000 volgers op Twitter bereikten, schepte ik tegen de mensen op kantoor op over hoe hard ik gewerkt had om dat voor elkaar te krijgen.

  En toen vertelde ik het aan Agnes [Mikucka], een van onze personage-ontwerpers, die ook de leiding heeft over de Miiverse-community. Zij zei: “O, dat is geweldig. Volgens mij zijn we net voorbij de 9 of 10 duizend op Miiverse!” “Wat?! Je bent hier om personages te ontwerpen, niet om de hele tijd op Miiverse te zitten!” Ze zei: “Ze blijven gewoon komen!” De mensen reageren er zo goed op.

  OH: Het is zo leuk om door Miiverse te bladeren en tekeningen van Rusty en al onze andere personages tegen te komen. Geweldig!

  NoE: Bedankt voor jullie tijd!