• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Grappige Mii-persoonlijkheidstest onthult leuke feiten: bijna de helft van de ondervraagde kinderen in België is gereserveerd, kinderen uit Vlaanderen het meest expressief


    15-12-2014

    Als er een speelse test bestond om de persoonlijkheidstypes en karaktertrekken van Europese kinderen te vergelijken, wat zou die dan onthullen over de Belgische jeugd? De resultaten van de Mii-persoonlijkheidstest – een leuke onlinequiz gebaseerd op de persoonlijkheidstypes in het spel Tomodachi Life – biedt vermakelijke inzichten in de persoonlijkheden van deelnemende kinderen uit Europa. Tomodachi Life is een uniek spel voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen, waarin je jezelf en iedereen die je kent, kunt toevoegen als Mii-personages. Het uit Japan afkomstige fenomeen is wereldwijd al goed voor ruim drie miljoen verkochte exemplaren, waarvan sinds de release in juni dit jaar 1 miljoen exemplaren zijn verkocht in het Westen.*

    In de Mii-persoonlijkheidstest werden deelnemers gevraagd hun persoonlijkheid te verkennen door luchthartige vragen te beantwoorden. Meer dan 60.000 kinderen in de leeftijd tot 17 jaar uit 11 Europese landen namen deel aan de test om te ontdekken hoe hun werkelijke persoonlijkheden naar het spel Tomodachi Life vertaald zouden worden. De test vroeg deelnemers zichzelf te beoordelen op vijf karaktertrekken, wat uiteindelijk leidde tot één van de zestien persoonlijkheidstypes, zoals “energieke charmeur” of “gereserveerde denker”. Dit persoonlijkheidstype vormt de basis voor interacties met andere Mii-personages in het spel.

    De resultaten leverden diverse leuke feiten op. Zo kwam naar boven dat Engelse kinderen die werd gevraagd welke gezichten ze trokken bij het maken van selfies met 21% het ‘meest expressief’ van Europa waren. Spaanse kinderen die deelnemen aan de test werden gekwalificeerd als ‘meest ontspannen’ van Europa. Uit de test blijkt ook dat Italiaanse kinderen die aan de test deelnamen niet op hun mondje zijn gevallen, met 24% gelden ze als ‘meest direct’ van Europa.

    Om het wat dichter bij huis te houden: de speelse test onthulde dat de ondervraagde Belgische kinderen voor 47% wordt beschouwd als ‘gereserveerd’, een persoonlijkheidstype dat in Tomodachi Life wordt beschreven als kalm, oplettend en logisch. En er zijn meer vermakelijke feiten te baseren op de antwoorden die Belgische kinderen gaven in de Mii-persoonlijkheidstest:

    • Uit de antwoorden van deelnemers aan de Mii-persoonlijkheidstest blijkt dat de ‘snelst bewegende’ kinderen uit de regio Brussel Hoofdstedelijk Gewest komen. 39% van de ondervraagde kinderen uit die regio heeft namelijk aangegeven zich te verplaatsen met het tempo van een eekhoorn, kolibrie of jachtluipaard, gevraagd naar de snelheid van hun bewegingen.

    • Uit de antwoorden van deelnemers aan de Mii-persoonlijkheidstest blijkt dat kinderen uit Wallonië niet op hun mondje zijn gevallen. Gevraagd naar hoe ze communiceren, antwoordde 49% van de kinderen uit dit gebied ‘zeer direct’, het hoogste percentage in België.

    • Uit de antwoorden van deelnemers aan de Mii-persoonlijkheidstest blijkt dat, in vergelijking met de rest van België, kinderen uit Vlaanderen het ‘meest expressief’ zijn. 36% van de ondervraagde kinderen gaf ‘superafwisselend’ als antwoord op de vraag naar hun gezichtsuitdrukkingen bij het maken van selfies.

    • Uit de antwoorden van deelnemers aan de Mii-persoonlijkheidstest blijkt dat de ‘meest relaxte’ kinderen in België uit de regio Brussel Hoofdstedelijk Gewest komen. 29% van de ondervraagde kinderen antwoordde ‘superluchtig’ op de vraag naar hun houding tegenover het leven.

    "In Tomodachi Life draait alles om persoonlijkheid, relaties, en de grappige, verrassende dingen die kunnen gebeuren als je ziet hoe Mii-personages van vrienden en familie op elkaar reageren in je eigen virtuele wereld," zegt Laurent Fischer, Managing Director of Marketing & PR van Nintendo of Europe. "De hilarische en spannende dingen die gebeuren als bekende mensen elkaars virtuele wegen kruisen, vormen geweldig gespreksmateriaal. Het is prachtig om te zien hoe kinderen en hun ouders in heel Europa hierop reageren – een ervaring die verrast en vermaakt zoals alleen Nintendo dat kan."

    Wie ook graag zijn persoonlijkheidstype in Tomodachi Life wil ontdekken, kan online nog steeds gebruik maken van de Mii-persoonlijkheidstest. Als je op zoek bent naar een unieke draagbare ervaring, kun je vandaag nog de gratis demo van Tomodachi Life halen in de Nintendo eShop. Na het downloaden ervan kun je meteen beginnen je persoonlijke virtuele wereld met bekenden te vullen. Tomodachi Life is exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen, in winkels en als digitale download in de Nintendo eShop.

    QRCodes_3DS_TomodachiLife.png

    Om meer te ontdekken over Tomodachi Life en de demo te downloaden in de Nintendo eShop kun je deze QR Code scannen met je Nintendo 3DS- of 2DS-systeem:

    Activeer de camera’s van je Nintendo 3DS- of 2DS-systeem door de L-knop en R-knop ingedrukt te houden in het HOME-menu. Raak dan het QR Code-pictogram linksonder in het touchscreen aan en richt de camera’s op de QR Code.

    Opmerkingen:

    *Tomodachi Life is op 6 juni 2014 uitgebracht in Europa en Amerika, en op 7 juni 2014 in Australië. Het totaal aantal verkochte exemplaren is gebaseerd op de bij elkaar opgetelde verkopen in deze regio’s. Alle verkoopcijfers zijn Nintendo’s inschattingen voor zowel digitale downloads van spellen als fysieke verkopen.

    Omnibus

    Alle cijfers, tenzij anders vermeld, zijn afkomstig van Nintendo’s Tomodachi Life Mii-persoonlijkheidstest. Het totale deelnemersveld bestond uit 60.211 kinderen tot en met 17 jaar oud. Het veldwerk is verricht van mei – september 2014. De cijfers zijn representatief voor kinderen in Europa (van 17 jaar en jonger).

    Meer informatie:

    Nintendo 3DS (België) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSBelgie

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl