• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Super Smash Bros. for Wii U en amiibo veroveren Europa dit najaar


    27-11-2014

    27 november 2014 – Het Smash-seizoen draait bijna op volle toeren, want Super Smash Bros. for Wii U verschijnt deze week in Europa. Dit gebeurt samen met de eerste serie amiibo – Nintendo’s entree in de toys-to-life-categorie – bestaande uit 12 van de populairste personages waar spelers mee of tegen kunnen strijden in de grootste Smash Bros.-game die tot nu toe is verschenen.

    Terwijl Europese fans reikhalzend uitkeken naar de komst van Super Smash Bros. for Wii U, werd het spel onlangs al uitgebracht in Amerika. Daar zijn in totaal 490.000 exemplaren, zowel fysiek als digitaal, van het spel verkocht in de driedaagse periode van 21 november t/m 23 november. Daarmee werd dit de snelst verkochte Wii U-titel in de Amerikaanse markt. De reviews zijn zowel in Amerika als Europa unaniem lovend:

    GamesBeat: 98/100 – "Super Smash Bros. for Wii U is the system’s best game yet, one of the best multiplayer experiences available, and one of Nintendo’s finest achievements."

    Examiner: 5/5 – "Any Nintendo fan’s digital paradise"

    XGN.nl: 9,4/10 – "Super Smash Bros for Wii U is zonder twijfel de beste game voor de Wii U dit jaar."

    PU.nl, 92/100 – "Let maar op, over zeven jaar heb je het er nog over."

    Super Smash Bros. for Wii U is een ervaring die niemand dit feestseizoen mag missen, terwijl spelers met amiibo op leuke nieuwe manieren van hun games kunnen genieten. Door een amiibo-figuurtje tegen de Wii U GamePad te houden kunnen enkele van de beroemdste figuren uit videogames op verschillende manieren gebruikt worden in diverse compatibele spellen – iets heel nieuws in de toys-to-life-categorie. Sommige spellen, zoals Super Smash Bros. for Wii U, schrijven spelgegevens naar de amiibo, terwijl andere spellen, zoals Mario Kart 8 en Hyrule Warriors, je bonuscontent geven als je een amiibo tegen de GamePad houdt, zonder dat je daarvoor een aanvullend accessoire hoeft aan te schaffen*. Spelers die een Link-amiibo hebben, kunnen deze bijvoorbeeld gebruiken als vechtpartner in Super Smash Bros. for Wii U, om een leuk racekostuum te krijgen voor Mii-personages in Mario Kart 8 en voor toegang tot een speciaal wapen in Hyrule Warriors.

    Vanaf 28 november zijn 12 amiibo beschikbaar: Mario, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus, Wii Fit-trainer, Dorpsbewoner, Pikachu, Kirby en Marth. Op 19 december wordt het amiibo-aanbod uitgebreid met Zelda, Luigi, Diddy Kong, Little Mac, Pit en Captain Falcon. In de loop van 2015 verschijnen nog meer figuurtjes. Meer informatie over amiibo en compatibele spellen is te vinden op de amiibo-website.

    Als je in Super Smash Bros. for Wii U een amiibo-figuurtje tegen de GamePad houdt, verschijnt de amiibo in het keuzescherm als een aangepaste versie van het personage in het spel. Spelers besturen niet zelf het amiibo-personage; in plaats daarvan vecht het personage op eigen houtje, als metgezel of tegenstander van de speler. Spelers kunnen amiibo als een partner gebruiken, ze toevoegen aan teams of amiibo tegen elkaar laten vechten. Door te vechten tegen menselijke spelers, computergestuurde spelers en andere amiibo-personages, stijgen amiibo in level en kunnen ze beter leren vechten.

    Voor het eerst in de serie is het in sommige levels van Super Smash Bros. for Wii U ook mogelijk met maar liefst acht spelers tegelijk te strijden. Bij deze gevechten is het mogelijk een combinatie van menselijke spelers en amiibo te gebruiken – bijvoorbeeld één speler tegen zeven amiibo, vier tegen vier, of acht amiibo-personages die tegen elkaar strijden om de overwinning!

    Zelfs zonder de toevoegde fun van amiibo, is Super Smash Bros. for Wii U met afstand de grootste versie van Super Smash Bros. ooit gemaakt. Super Smash Bros. for Wii U verschijnt in het kielzog van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, de eerste portable game in de serie, en biedt meer fun en exclusieve content dan ooit. Naast een gigantisch aanbod in klassieke videogame-personages en de vechtactie waar fans van de serie al jaren dol op zijn, biedt Super Smash Bros. for Wii U tal van nieuwe spelstanden en stages die je nergens anders vindt. Genoeg om fans het hele feestseizoen en tot diep in 2015 bezig te houden.

    Een van de interessante nieuwe mogelijkheden in Super Smash Bros. for Wii U is de optie om via het touchscreen van de Wii U GamePad eigen levels te maken. Daarnaast kunnen spelers die de Nintendo 3DS-versie van het spel bezitten, zelfs hun Nintendo 3DS-systemen gebruiken om de actie op tv te besturen. Het spel ondersteunt ook de Nintendo GameCube Controller** en vele andere controllers, zodat iedereen het spel op zijn of haar favoriete manier kan besturen. Kort geleden bracht Nintendo een video uit waarin deze besturingsopties nader worden bekeken en meer dan 50 andere unieke kenmerken van Super Smash Bros. for Wii U de revue passeren, deze video is te bekijken op YouTube of via de Nintendo Direct-website.

    Super Smash Bros. for Wii U wordt in Europa uitgebracht op 28 november, in winkels en als digitale versie in de Nintendo eShop. Het is mogelijk om deze titel in de voorverkoop aan te schaffen in de Nintendo eShop, waarna het grootste deel van de spelgegevens wordt gedownload op het Wii U-systeem van de koper. Zodra het spel om 00:00 uur in de vroege ochtend van 28 november in de Nintendo eShop verschijnt, wordt het volledige spel direct beschikbaar.

    Super Smash Bros. for Wii U wordt in Europa uitgebracht op 28 november, in winkels en als digitale versie in de Nintendo eShop. Het is mogelijk om deze titel in de voorverkoop aan te schaffen in de Nintendo eShop, waarna het grootste deel van de spelgegevens wordt gedownload op het Wii U-systeem van de koper. Zodra het spel om 00:00 uur in de vroege ochtend van 28 november in de Nintendo eShop verschijnt, wordt het volledige spel direct beschikbaar.

    *Een amiibo kan voor maximaal één titel spelgegevens bevatten. Het is mogelijk vereist om gegevens te wissen voordat een amiibo gebruikt kan worden bij een ander spel dat spelgegevens op de amiibo schrijft.

    ** GameCube Controller-adapter voor Wii U vereist

    Meer informatie:

    Wii U (België) op Facebook https://nl-nl.facebook.com/WiiUBelgie

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl