• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nieuwe videopresentatie van Nintendo belicht drie nieuwe vechters voor Super Smash Bros.


    15-12-2015

    15 december 2015 – In de laatste videopresentatie over Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U gaf Masahiro Sakurai, de maker van de game, extra informatie over Cloud uit FINAL FANTASY VII, die eerder als nieuwe vechter was aangekondigd. Tijdens de presentatie werd ook bekendgemaakt dat er nog twee nieuwe speelbare personages aan de game worden toegevoegd: Corrin uit de nieuwe Nintendo 3DS-game Fire Emblem Fates en Bayonetta uit de veelgeprezen Bayonetta-games. Onlangs konden fans over de hele wereld personages nomineren die ze graag in de Super Smash Bros.-serie zouden willen zien, en Bayonetta was de populairste keuze in Europa.

    Naast uitgebreide informatie over de nieuwe personages presenteerde Masahiro Sakurai ook twee nieuwe levels die binnenkort als downloadbare content worden uitgebracht voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. Clouds level Midgar is gebaseerd op een locatie die fans van FINAL FANTASY VII ongetwijfeld kennen. Bayonetta zal zich daarentegen helemaal thuis voelen in het level Umbra-klokkentoren. Er worden ook nieuwe kostuums voor Mii-vechters toegevoegd aan de game, waaronder een volledige outfit die gebaseerd is op Geno uit Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars voor het Super Nintendo Entertainment System.

    Dit is de laatste downloadbare content die wordt uitgebracht voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. Met inbegrip van deze nieuwe content bevatten de beide versies van de game samen 58 speelbare vechters en 84 levels. In de Nintendo 3DS-versie zitten verder 99 kostuums en hoofddeksels, en in de Wii U-versie 97.

    Corrin uit Fire Emblem Fates wordt uitgebracht als downloadbare content voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. De release is gepland voor februari 2016. In navolging van de Wii Fit-trainer, Robin en de Dorpsbewoner kunnen spelers kiezen om met de vrouwelijke of de mannelijke versie van dit personage te spelen. Door Corrins aderen stroomt drakenbloed, waardoor hij van vorm kan veranderen en unieke aanvallen kan uitvoeren. Spelers kunnen Corrin downloaden voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS of Wii U voor € 4,99, of voor beide versies van de game samen voor € 5,99.

    In de Nintendo Direct-presentatie van vorige maand werd aangekondigd dat Cloud uit FINAL FANTASY VII naar Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U komt. Dit personage beschikt over twee kostuums: het ene is gebaseerd op zijn outfit in FINAL FANTASY VII, terwijl het andere afkomstig is uit FINAL FANTASY VII: Advent Children. Net als in FINAL FANTASY VII kan Cloud in Super Smash Bros. de Limietbreker-kracht gebruiken. Wanneer Cloud schade oploopt of toebrengt, of wanneer hij zijn neerwaartse speciale aanval gebruikt, wordt zijn Limietbalk gevuld. Zodra de balk vol is, kan Cloud zijn krachtige Limietbreker ontketenen. In Midgar, Clouds nieuwe level, kunnen spelers de invocatie-Materia pakken, waarmee ze wezens uit de wereld van FINAL FANTASY kunnen oproepen, zoals Ifrit en Bahamut ZERO. Alleen de speler die deze wezens heeft opgeroepen, zal immuun zijn voor de schade die deze giganten aanrichten. Een paar uur na de videopresentatie van vandaag kunnen Cloud en Midgar worden gedownload in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS of Wii U voor € 5,99, of voor beide versies van de game samen voor € 6,99.

    Tegelijk met Cloud wordt er een nieuwe Chocobo-hoed voor Mii-vechters uitgebracht als downloadbare content. Verder komt er een kostuum uit dat gebaseerd is op het populaire personage Geno uit Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, een klassieke RPG voor het Super Nintendo Entertainment System die samen met SQUARE ENIX is ontwikkeld. Verder kunnen spelers vanaf februari 2016 ook kostuums voor Mii-vechters downloaden van Knuckles en Tails uit de Sonic the Hedgehog-serie, evenals personages uit andere gameseries.

    Niemand minder dan de flamboyante Umbra-heks zal beschikbaar zijn als speelbaar personage in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. Onlangs konden spelers wereldwijd stemmen op het personage dat ze het liefste als vechter in de serie zouden willen zien, en Bayonetta was onder Europese fans de populairste keuze. Net als in haar actiegames maakt Bayonetta in Super Smash Bros. gebruik van spectaculaire combo’s, waarbij ze verschillende aanvallen aaneenschakelt. Haar bekendste move is Heksentijd, waardoor tegenstanders in de buurt zich langzamer bewegen. Haar nieuwe, exclusieve level heet Umbra-klokkentoren en bestaat uit bewegende platformen en zelfs een alternatieve wereld. Net als Corrin worden Bayonetta en het level Umbra-klokkentoren uitgebracht als downloadbare content. De release is gepland voor februari 2016. Spelers kunnen Bayonetta en haar level downloaden voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS of Wii U voor € 5,99, of voor beide versies van de game samen voor € 6,99.

    Net als alle andere speelbare personages uit Super Smash Bros. krijgen Cloud, Corrin en Bayonetta allemaal hun eigen amiibo-figuurtje. Later wordt er meer informatie bekendgemaakt over deze amiibo-figuurtjes. Verder worden er op 18 maart amiibo-figuurtjes uitgebracht van de reeds beschikbare vechters Ryu, Roy en R.O.B. (Famicom-kleuren). De Lucas-amiibo is verkrijgbaar vanaf 29 januari.

    Je kunt de volledige videopresentatie bekijken op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland of op de Nintendo Direct-website.

    Als je een van de vorige Nintendo Direct-uitzendingen hebt gemist, kun je terecht op onze Nintendo Direct-archiefpagina. Hier kun je op elk gewenst moment eerdere presentaties bekijken!