• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo maakt releaseplannen bekend voor eerste mobiele app, Miitomo


    03-02-2016

    3 februari 2016Miitomo, Nintendo’s eerste app die exclusief voor smartphones en tablets is ontwikkeld, is vanaf maart beschikbaar voor Europese* iOS- en Android-telefoons en -tablets. Vandaag maakte Nintendo bekend hoe fans snel toegang kunnen krijgen tot dit nieuwe sociale medium.

    Vanaf 17 februari 2016 kunnen mensen zich inschrijven voor Miitomo door zich eerst aan te melden voor de nieuwe Nintendo-account-service met hun Nintendo Network ID, social media-accounts of bestaande e-mailadres. Mensen die zich inschrijven voor Miitomo, zullen als eerste een bericht ontvangen wanneer Miitomo in maart beschikbaar wordt.

    Miitomo is een sociale ervaring die gebruikmaakt van Nintendo’s Mii-personages om vrienden bij elkaar te brengen in een vrolijke, speelse en gastvrije sociale omgeving. Sinds hun debuut op de Wii zijn er wereldwijd meer dan 200 miljoen Mii-personages gemaakt. Via Mii-personages kunnen gebruikers op een heel nieuwe manier contact maken met hun vrienden, bijvoorbeeld door antwoord te geven op vragen als: "Welk liedje bleef de laatste tijd in je hoofd hangen?", "Geloof je in buitenaardse wezens?" of zelfs "Als je een neushaar uit de neus van een vriend ziet steken, wat doe je dan?". Door deze vragen in Miitomo te beantwoorden kunnen gebruikers verrassende informatie en geheimen over hun vrienden ontdekken. De Miifoto-functie maakt het dan weer heel makkelijk deze ervaringen te delen door foto’s met Mii-personages te maken en met andere gebruikers uit te wisselen.

    Nintendo’s nieuwe klantenprogramma My Nintendo** wordt tegelijk met Miitomo uitgebracht in maart 2016 en kan met Miitomo verbonden worden. Nintendo belooft een speciale Miitomo-bonus aan iedereen in de Benelux die zich voor een Nintendo-account aanmeldt tussen 17 februari en de release van Miitomo in maart. My Nintendo moet veel meer dan een traditioneel klantenprogramma worden. Het is een uitgebreidere dienst die gebruikers op verschillende manieren beloont voor interactie met Nintendo-producten en -diensten. Miitomo-gebruikers met een Nintendo-account kunnen hun voordeel doen met My Nintendo om hun ervaring te verbeteren.

    Nintendo wil tot eind maart 2017 ongeveer vijf apps, inclusief Miitomo, voor smartphones en tablets uitbrengen.

    De komende weken wordt er meer informatie over Miitomo, Nintendo-account en My Nintendo beschikbaar gemaakt op https://miitomo.com/.

    *Miitomo wordt in maart uitgebracht in de volgende landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Spanje, Italië, Nederland, Rusland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, de Verenigde Staten en Canada. Alleen in deze landen kunnen gebruikers zich vooraf registreren.

    Miitomo ondersteunt bij de release de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands, Russisch en Japans.

    **My Nintendo is vanaf maart verkrijgbaar in de volgende landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Luxemburg, Spanje, Portugal, Italië, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Finland, Malta, Griekenland, Zweden, Estland, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Roemenië, Litouwen, Letland, Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Brazilië.

    Meer informatie:

    Nintendo België op Twitch http://www.twitch.tv/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

    Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

    Wii U (België) op Facebook https://nl-nl.facebook.com/WiiUBelgie

    Nintendo 3DS (België) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSBelgie

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl

    Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope