• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nieuwe Z-Move-bijzonderheden en nieuwe Pokémon aangekondigd voor Pokémon Sun en Pokémon Moon


  14-11-2016

  Londen, 14 november 2016—The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste games in de Pokémon-serie, Pokémon Sun en Pokémon Moon, die in Europa op 23 november exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen worden uitgebracht.

  De volgende nieuwe Pokémon zijn officieel onthuld:

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanDiglett.jpg

  Alolan Diglett

  Type: Ground–Steel

  De Mole Pokémon Alolan Diglett leven nabij vulkanische gebieden, zodat ze maar weinig plekken hebben om zich te verbergen. Naar verluidt hebben zij de harige, metaalachtige snorharen die bovenop hun hoofd groeien ontwikkeld als een overlevingsmechanisme in de barre vulkanische omgeving. Met deze snorharen kunnen zij hun omgeving aftasten zonder dat zij hun gezicht boven de grond hoeven te vertonen. Alolan Diglett kunnen de Tangling Hair Ability hebben, dit is een nieuwe Ability die geen enkele Pokémon tot nu toe heeft gehad. Met de Tangling Hair Ability wordt de snelheid van tegenstanders die deze Pokémon raken met een aanval waarbij rechtstreeks contact wordt gemaakt, verlaagd met 1.

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanDugtrio.jpg

  Alolan Dugtrio

  Type: Ground–Steel

  Alolan Dugtrio is de geëvolueerde vorm van Alolan Diglett. De snorharen van Alolan Dugtrio blijven gedurende zijn leven in langzaam tempo doorgroeien en schijnen met de glans van gouden haar. In de regio Alola wordt deze Pokémon geëerd als de incarnatie van de god van het land en wordt als een heel belangrijk iemand behandeld. Het is streng verboden om de snorharen van deze Pokémon te verwijderen. Het bijgeloof doet de ronde dat veel Alolan Dugtrio uit hun holen komen op de dag waarop een vulkaan tot uitbarsting zal komen.

  De volgende nieuwe Ultra Beasts zijn ook onthuld:

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_UB05.jpg

  UB-05 Glutton

  Dit beest heeft een ontzagwekkende eetlust en verslindt alles wat voor zijn ogen verschijnt. Naar verluidt verslindt het niet alleen voorwerpen, maar ook de grond, rivieren en zelfs de zeeën. Men is van mening dat hij deze abnormale hoeveelheid voedsel omzet in energie om zichzelf te voeden waarbij hij geen afvalproducten achterlaat. Of dit al dan niet waar is, blijft een raadsel.

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_UB03.jpg

  UB-03 Lighting

  Een van de andere Ultra Beasts staat bekend als UB-03 Lighting. Tijdens je avontuur in de regio Alola wordt er meer over hem bekendgemaakt.

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_Mysteri.jpg

  Er is ook een afbeelding van een extra Pokémon onthuld, maar spelers kunnen alleen meer over deze mysterieuze Pokémon te weten komen door vanaf 23 november de nieuwe games te spelen.

  Elk van de drie Pokémon waarmee je je avontuur kunt beginnen, heeft een exclusieve Z-Move die ze alleen kunnen gebruiken nadat ze volledig zijn geëvolueerd. Deze aanvallen zijn:

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_Decidueye_ZMove.jpg

  Z-Move: Sinister Arrow Raid

  Pokémon: Decidueye

  Decidueye vliegt door de lucht terwijl hij een regen van veerpunten op zijn doel laat inslaan voordat hij de genadeslag toebrengt met zijn pijlen.

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_Incineroar_ZMove.jpg

  Z-Move: Malicious Moonsault

  Pokémon: Incineroar

  Terwijl de vlammen uit zijn vlammenriem slaan, springt Incineroar hoog in de lucht en duikt loodrecht neer op zijn doel.

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_Primarina_ZMove.jpg

  Z-Move: Oceanic Operetta

  Pokémon: Primarina

  Primarina manipuleert een grote ballon met zijn stem, waardoor deze explodeert boven het hoofd van zijn doel en grote schade toebrengt.

  Z-Moves zijn speciale bewegingen die een Pokémon kan toepassen als hij een Z-Crystal heeft dat overeenkomt met zijn aanvalstype. De effecten van Z-Moves variëren in hoge mate afhankelijk of deze gebaseerd zijn op aanvallen of statusbewegingen. Z-Moves gebaseerd op aanvallen zijn veel krachtiger dan standaardaanvallen, maar de kracht hiervan lijkt afhankelijk te zijn van de kracht van de originele aanval waarop een Z-Move is gebaseerd. Aangezien Z-Moves enorm krachtige aanvallen zijn, schijnen ze ook niet helemaal afgeweerd te kunnen worden met bewegingen als Protect en Detect. Ze brengen nog steeds enige schade toe. Als je jouw Z-Power gebruikt op basis van een statusaanval, wordt deze in kracht verhoogd met nieuwe aanvullende effecten. Deze effecten zijn heel gevarieerd: enkele hiervan kunnen de stats van je eigen Pokémon verhogen, terwijl weer andere een Pokémon genezen zodat die ingezet kan worden, en er is nog veel meer!

  CI7_3DS_PokemonSunMoon_Magearna.jpg

  Er wordt een speciale QR Code ontwikkeld, die vanaf 6 december in Europa wordt verspreid via de Pokémon TV-app. Als je deze code scant in de game, kunnen spelers de Mythische Pokémon Magearna krijgen. En daarbij blijft het niet: spelers die Pokémon Sun en Pokémon Moon kopen en tussen 23 november 2016 en 11 januari 2017 verbinding maken met het internet, kunnen een speciale Munchlax en een Snorlium Z via de functie Mystery Gift verkrijgen. Je kunt zelfs al eerder met je avontuur beginnen met de speciale demoversie van Pokémon Sun en Pokémon Moon speciale demoversie. Die kun je nu gratis downloaden in de Nintendo eShop of via de officiële Nintendo-website. Spelers kunnen hun Greninja vanuit de demoversie overdragen naar hun volledige versie van Pokémon Sun en Pokémon Moon zodra die beschikbaar is.

  Een nieuwe trailer waarin alle nieuwe Pokémon en personages in actie te zien zijn, vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=L6Gq9QC-xcQ

  Ga voor meer informatie naar Pokemon.be/SunMoon.