Bekijk de coversterren van eerdere Pokémon-avonturen!


23-09-2016

Elk Pokémon-avontuur zit tjokvol nieuwe plaatsen om te verkennen, nieuwe mensen om te ontmoeten, en - het belangrijkst - nieuwe Pokémon om te ontdekken, vangen en trainen! Vanaf je eerste Pokémon-partner tot de waanzinnig zeldzame Mythical Pokémon, je kunt tijdens je reis honderden van die wonderlijke wezens ontmoeten!

Solgaleo en Lunala zijn de coversterren van Pokémon Sun en Pokémon Moon die op 23 november exclusief naar de Nintendo 3DS-systemen komen. Laten we eens kijken naar de exemplaren die eerder de covers sierden, en daardoor de bekendste en meest iconische Pokémon ooit werden!

SI_3DS_PokemonSunMoon_enGB.jpg
CI7_3DS_PokemonSunMoon_Charizard.jpg

Charizard

Type: Fire/Flying

Charizard vliegt door de lucht, op zoek naar sterke tegenstanders. Hij kan vuur spuwen dat zo heet is dat het overal doorheen smelt. Maar hij gebruikt zijn vlammende adem nooit bij tegenstanders die zwakker zijn dan hijzelf. Charizard stond op de hoes van Pokémon FireRed.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Blastoise.jpg

Blastoise

Type: Water

Blastoise heeft waterspuiten die uit zijn schild steken. Die waterspuiten zijn zeer nauwkeurig: ze kunnen met waterkogels lege blikjes raken op een afstand van 50 meter.

CI_PokemonStartersFeatureNews_Pikachu.jpg

Pikachu

Type: Electric

Deze Pokémon heeft elektrisch geladen wangzakjes. Het lijkt erop dat deze worden opgeladen als Pikachu 's nachts slaapt. Als hij na ontwaken nog wat suf is, kan er een elektrische ontlading volgen.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_HoOh.jpg

Ho-Oh

Type: Fire/Flying

Ho-Ohs veren gloeien in zeven kleuren, afhankelijk van de hoek waaronder het licht ze raakt. Deze veren schijnen de dragers ervan geluk te brengen. Men zegt dat deze Pokémon aan het eind van een regenboog leeft.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Lugia.jpg

Lugia

Type: Psychic/Flying

Lugia's veren bezitten vernietigende kracht - al met een kleine slag met zijn vleugels kan hij huizen omver blazen. Daarom kiest deze Pokémon ervoor afgelegen te leven, diep in de zee.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Suicune.jpg

Suicune

Type: Water

Suicune belichaamt de compassie van een pure waterbron. Hij loopt sierlijk over het land. Deze Pokémon heeft de kracht om vuil water te zuiveren.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Groudon.jpg

Groudon

Type: Ground

Men zegt dan Groudon de personificatie is van het land zelf. De legendes spreken van vele confrontaties met Kyogre, omdat beide de kracht van de natuur wilden veroveren.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Kyogre.jpg

Kyogre

Type: Water

Door Primal Reversion en met de volledige kracht van de natuur, kan Kyogre zijn ware vorm terugkrijgen. Hij kan stormen ontketenen die het zeeniveau laten stijgen.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Rayquaza.jpg

Rayquaza

Type: Dragon/Flying

Met zegt dat Rayquaza al honderden miljoenen jaren leeft. Volgens de legende heeft hij een einde gemaakt aan de strijd tussen Kyogre en Groudon.

Groudon en Kyogre staan in hun Primal-vormen ook op de hoezen van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire.

De cover Pokémon van Pokémon Diamond Version, Pokémon Pearl Version en Pokémon Platinum Version

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Dialga.jpg

Dialga

Type: Steel/Dragon

Een Pokémon die in legendes genoemd wordt. Men zegt dat de tijd pas begon te lopen toen Dialga werd geboren.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Palkia.jpg

Palkia

Type: Water/Dragon

Men zegt dat Palkia leeft in een ruimtedimensie die parallel aan de onze loopt. Hij verschijnt in de mythologie.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Giratina.jpg

Giratina

Type: Ghost/Dragon

Men zegt dat deze Pokémon leeft in een wereld tegenovergesteld aan de onze, waar algemene kennis verwrongen en vreemd is.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Reshiram.jpg

Reshiram

Type: Dragon/Fire

Deze legendarische Pokémon kan de wereld roosteren in vuur. Hij helpt hen die een wereld van waarheid willen bouwen.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Zekrom.jpg

Zekrom

Type: Dragon/Electric

Deze legendarische Pokémon kan de wereld roosteren met bliksem. Hij helpt hen die een ideale wereld willen bouwen.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Kyurem.jpg

Kyurem

Type: Dragon/Ice

Deze legendarische ijs-Pokémon wacht op een held die de ontbrekende delen van zijn lichaam kan vullen met waarheid of idealen.

De cover Pokémon van Pokémon X en Pokémon Y

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Xerneas.jpg

Xerneas

Type: Fairy

Volgende de legendes kan Xerneas het eeuwige leven delen. Voordat hij ontwaakte sliep hij duizend jaar in de vorm van een boom.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Yveltal.jpg

Yveltal

Type: Dark/Flying

Wanneer deze legendarische Pokémon zijn vleugels en staartveren spreidt en ze rood gloeien, absorbeert hij de levenskracht van levende wezens.

De cover Pokémon van Pokémon Sun en Pokémon Moon

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Solgaleo.jpg

Solgaleo

Type: Psychic/Steel

Sinds de oudheid wordt Solgaleo geëerd als afgezant van de zon is en wordt naar hem eerbiedig verwezen als "het beest dat de zon opvreet." Het lichaam van Solgaleo bezit een grote hoeveelheid energie en straalt licht uit als hij actief is. Hij heeft golvende manen die opmerkelijk veel gelijkenis vertonen met de zon.

CI7_3DS_PokemonSunMoon_Lunala.jpg

Lunala

Type: Psychic/Ghost

Sinds de oudheid wordt Lunala geëerde als de afgezant van de maan. Naar Lunala wordt eerbiedig verwezen als "het beest dat de maan oproept." Hij neemt voortdurend licht in zich op en zet dit om in energie. Als hij zijn vleugels uitspreidt om het omgevingslicht in zich op te nemen, glinstert hij als een halve maan en vormt hij zo een prachtige nachtelijke hemel.

Pokémon Sun en Pokémon Moon komen op 23 november uit voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Dit volledig nieuwe avontuur speelt zich af in de zonovergoten regio Alola. Ga voor meer informatie naar Pokemon.be/SunMoon.