Metroid: Samus Returns-producer Yoshio Sakamoto neemt het nieuwe avontuur van Samus onder de loep


25-08-2017

Metroid: Samus Returns is een herbewerking van Metroid II: Return of Samus, dat in 1992 voor de Game Boy is uitgebracht. Dit nieuwe avontuur komt op 15 september uit voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

In de aanloop naar de release van de game gingen Yoshio Sakamoto en José Luis Márquez van MercurySteam tijdens gamescom 2017 samen het podium op voor een presentatie. Daarbij lieten ze nooit eerder vertoonde beelden zien van het nieuwste avontuur van Samus.

Abonneer je op op
YouTube

Zoals je kunt zien is planeet SR388 een ondergronds labyrint vol verborgen doorgangen en bloeddorstige levensvormen waartegen Samus moet vechten. Gelukkig kunnen spelers allerlei upgrades vinden, waaronder de morfbal, de ijsstraal en de haakstraal.

Daarnaast zijn er vier Aeion-krachten toegevoegd aan de game, die allemaal bijzonder handig zijn. Met de scangolf kun je verborgen doorgangen in de omgeving ontdekken, die je mogelijk naar nieuwe upgrades leiden. Het bliksemschild vormt een krachtveld waarmee je aanvallen kunt afweren, terwijl je met chronomorfose de tijd om je heen stil kunt zetten. Ten slotte kun je met de straalbooster je vuurkracht en vuursnelheid verhogen, wat goed van pas komt als je in de nesten zit. Deze vier Aeion-krachten doen allemaal een beroep op een beperkte energiebron, dus gebruik ze zorgvuldig.

De counterslag is ook een nieuw element in de game. Hiermee kun je een aanstormende vijand lik op stuk geven. Ook kun je je wapen vrij richten en niet langer alleen in een hoek van 45 graden. Op deze manier kan Samus de vijanden overal om haar heen raken.

De plattegrond van een level kun je zien op het onderste scherm van de Nintendo 3DS, wat zorgt voor een helder overzicht. Je kunt ook markeringen op de kaart aanbrengen, zodat je later kunt terugkeren naar belangrijke plekken. Je komt er vanzelf achter dat je bepaalde gebieden alleen kunt bereiken als je over een specifieke kracht beschikt. In die gevallen kun je de kaart markeren en terugkeren zodra je de juiste kracht hebt.

Tijdens de presentatie zagen we hoe Samus op de hielen werd gezeten door een angstaanjagende nieuwe vijand: de Diggernaut. Yoshio Sakamoto vertelde dat deze tegenstander een idee was van MercurySteam. De Diggernaut laat spelers de spanning ervaren die vergelijkbaar is met de ontsnappingsmissies die je ook in andere Metroid-games tegenkomt. Samus staat op het punt een nachtmerrie te betreden.

Na de presentatie is er ook een nieuwe trailer van Metroid: Samus Returns vertoond. Deze kun je hieronder bekijken:

Abonneer je op op
YouTube

Kom meer te weten over het nieuwe avontuur van Samus op de Metroid: Samus Returns-website. Ga naar onze gamescom 2017-website voor meer nieuws van de beursvloer in Keulen.

Metroid: Samus Returns wordt op 15 september uitgebracht voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op die dag komt ook de Metroid: Samus Returns Legacy Edition uit, evenals de Samus Aran-amiibo en de Metroid-amiibo.