• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Update uit het laboratorium voor Inktvisonderzoek – De Schelpenstrijd is vanaf nu beschikbaar in Splatoon 2!


    12-12-2017

    Opgelet Inklings! De Schelpenstrijd*, een stevige stand voor het profgevecht, is toegevoegd aan Splatoon 2 voor de Nintendo Switch! Onze toegewijde onderzoekers hebben dit laatste fenomeen uitgebreid van dichtbij bekeken en zorgden voor een aantal nieuwe gameplaybeelden!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Deze beelden komen uit de Engelse versie van Splatoon 2. De game is volledig beschikbaar in het Nederlands.

    Wat houdt het in?

    In Schelpenstrijd zijn er in het hele level schelpen te vinden. Verzamel ze en ga naar het kamp van de tegenstander om ze in hun mand te schieten. Het team dat als eerste 100 punten scoort, wint!

    Makkelijk, toch?

    Het klinkt allemaal geweldig, maar de mand van de tegenstander is beschermd door een sterke, allesvernietigende, schelpwerende barrière! Ahum... Om door deze mysterieuze barrière te breken heb je eerst een superschelp nodig. Deze maak je door het verzamelen van 10 gewone schelpen.

    Dus ik heb een superschelp. En nu?

    KNALLEN! Mik en schiet die slijmerige oester recht door de barrière en vuur al je schelpen in de mand. Als je door de barrière breekt ontvang je twintig punten, en elke opeenvolgende schelp levert je drie punten op.

    Blijft de barrière tijdens de hele wedstrijd inactief?

    Die kans is klein! Zodra je erdoor breekt, wordt hij op magische wijze heropgebouwd. Als je er meer schelpen op afvuurt kun je de tijd rekken, maar zodra de timer op nul staat zal het vervelende ding weer alles tegenhouden.

    De moraal van het verhaal? Zodra je door de barrière breekt, zul je zoveel mogelijk schelpen moeten verzamelen en ze in de mand van de tegenstander moeten gooien! Een ware schelpenstrijd!

    Wat gebeurt er als de vijand door mijn barrière breekt?

    Vecht met alles wat je in huis hebt en lanceer een tegenaanval. Zodra je barrière weer is opgebouwd, verschijnt er een superschelp bij jouw mandje. Ga hiermee naar de overkant en sla alles aan diggelen!

    Is er nog iets dat ik moet weten?

    • Als je volgekliedert en verslagen wordt, zul je alle schelpen in je bezit laten vallen.
    • Wees snel als dit met iemand van je team gebeurt, want de vijand kan jouw schelpen ook oprapen.
    • Met de A-knop of de L-knop kun je schelpen op een strategische manier overdragen naar iemand in je team.
    • Als de tijd afloopt voordat een team 100 punten behaalt, zal het team met het hoogste puntenaantal winnen.

    Ok, ik doe mee. Wanneer kan ik beginnen?

    De schelpenstrijd is reeds beschikbaar in de lijst van profgevechten in Splatoon 2! Het zal in de normale rotatie verschijnen, samen met de volgende bestaande standen: Torentwist, Spetterzone en Bazookarper.


    Vergeet niet dat je je meest glorieuze momenten in Schelpenstrijd kunt opnemen door de opnameknop in te houden**, en het daarna kunt delen op social media.***

    Is dit de eerste keer dat je Splatoon 2 speelt? Kom alles te weten op de officiële website van Splatoon 2 of hou de Facebook-pagina van Splatoon in de gaten voor de nieuwste updates.

    Splatoon 2 is nu verkrijgbaar in de winkel en als downloadversie in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

    *Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig, moet je een Nintendo-account registreren of koppelen, en moet je akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid. Voor het gebruik van onlinediensten heb je een Nintendo-account nodig. Vanaf 2018 heb je voor sommige onlinediensten een betaald lidmaatschap nodig. De beschikbaarheid van betaalde onlinediensten kan per regio verschillen. Ontdek meer over het betaalde abonnement voor onlinediensten.

    **Om video's op te nemen en te delen heb je een systeem nodig met versie 4.0.0 of hoger.

    ***Om opgenomen gameplay-video's te delen op sociale media moet je Nintendo-account gelinkt zijn aan je Nintendo Switch-gebruiker.