• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Release Nintendo Switch op 3 maart


    13-01-2017

    Release Nintendo Switch op 3 maart

    13 januari 2016 – Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe Nintendo Switch-systeem wereldwijd* wordt uitgebracht op 3 maart.

    In de doos zitten het systeem zelf, een linker- en rechter-Joy-Con-controller, een Joy-Con-houder (waaraan je twee Joy-Con-controllers kunt vastmaken om ze als één controller te kunnen gebruiken), twee Joy-Con-polsbandjes, een Nintendo Switch-houder (waar je het systeem in kunt zetten om het aan te sluiten op een tv), een HDMI-kabel en een voeding. Er worden twee stijlvolle uitvoeringen van het systeem uitgebracht: een versie met grijze Joy-Con-controllers en een versie met één neonrode en één neonblauwe Joy-Con-controller.

    "De Nintendo Switch is een gloednieuw soort gamesysteem dat allerlei manieren biedt om te spelen", aldus Tatsumi Kimishima, de directeur van Nintendo. "We laten de wereld kennismaken met nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de unieke eigenschappen van de Nintendo Switch-hardware en de Joy-Con-controllers."

    De Nintendo Switch is een revolutionair gamesysteem. Niet alleen kun je het thuis aansluiten op de tv, maar je kunt het ook in een handomdraai veranderen in een handheldsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch, waarop je onderweg kunt spelen. Voor het eerst kunnen spelers altijd en overal genieten van de ervaring die gamesystemen voor thuis bieden. Het scherm is een geavanceerd touchscreen met multi-touchmogelijkheden voor compatibele games. De batterij kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer je The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt. Als je niet thuis bent, kun je de Nintendo Switch opladen door de voeding aan te sluiten op de USB Type-C-poort van het systeem.

    Met de veelzijdige Joy-Con-controllers kunnen spelers op diverse, verrassende nieuwe manieren plezier hebben. Je kunt in iedere hand één Joy-Con-controller houden of ze als één controller gebruiken door ze vast te maken aan de Joy-Con-houder. De controllers kunnen ook worden vastgemaakt aan het systeem zelf om het in de handheldstijl te gebruiken. Bij ondersteunde games voor twee spelers houdt iedere speler één controller vast. Iedere Joy-Con heeft een volledige serie knoppen, zodat elke controller los kan worden gebruikt. Elke Joy-Con heeft ook een versnellingsmeter en een gyroscoop, waardoor de linker- en rechtercontroller elk hun eigen bewegingsbesturing hebben.

    De Nintendo Switch beschikt over een aantal ingebouwde functies die het systeem interactiever maken. Op de linker-Joy-Con zit een opnameknop waar spelers op kunnen drukken om screenshots te maken in games. Deze screenshots kunnen ze delen met vrienden op social media. Op de rechter-Joy-Con zit een NFC-aanraakpunt waar je amiibo-figuurtjes tegenaan kunt houden, evenals een infrarood-bewegingscamera die naast de afstand ook de vorm en bewegingen van objecten herkent in bepaalde games. De camera ziet bijvoorbeeld hoe ver weg de hand van een speler is en ziet zelfs het verschil tussen de handgebaren steen, papier en schaar. Beide Joy-Con-controllers zijn uitgerust met een nieuwe HD-trilfunctie die in compatibele games zorgt voor verfijnde trillingen die realistischer zijn dan ooit tevoren. Het effect is zo realistisch dat een speler bijvoorbeeld kan voelen hoe meerdere ijsblokjes elkaar raken in een glas, wanneer een Joy-Con wordt geschud. De HD-trilfunctie brengt een realistische ervaring teweeg waar beelden en geluiden alleen niet voor kunnen zorgen.

    SM_JoyConTerms_NL.jpg

    De Nintendo Switch stelt spelers in staat om gemakkelijk contact te maken. Maximaal acht systemen kunnen met elkaar worden verbonden voor draadloze lokale multiplayerstanden. Dankzij de ingebouwde standaard kunnen spelers het systeem overal rechtop zetten en de Joy-Con-controllers onderling verdelen voor multiplayerplezier als er geen tv in de buurt is. Met het systeem kun je verbinding maken via wifi voor multiplayersessies. Nintendo heeft ook een nieuwe betaalde onlinedienst aangekondigd, die aanvankelijk gratis beschikbaar is. Voor deze dienst komt er in de zomer een app voor smartphones en tablets uit, waarmee gebruikers vrienden kunnen uitnodigen om online te spelen, afspraken kunnen maken en in compatibele games met elkaar kunnen praten via voicechat. Vanaf de herfst kun je deze dienst alleen tegen betaling gebruiken.

    CI_NSwitch_Multiplayer.jpg

    De Nintendo Switch wordt ondersteund door vermaarde onafhankelijke ontwikkelaars zoals Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment en grote Japanse uitgevers. Sommige uitgevers, waaronder Bethesda Softworks, werken voor het eerst samen met Nintendo. Spelers kunnen op de Nintendo Switch bekende series als EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K en Minecraft spelen. De software voor de Nintendo Switch zal niet regiogebonden zijn.

    De unieke eigenschappen van het systeem en de Joy-Con-controllers zijn gecombineerd met de innovaties van eerdere systemen. Het resultaat is het meest flexibele gamesysteem ooit, boordevol functies. Dit zie je terug in het brede aanbod unieke games van Nintendo en onafhankelijke ontwikkelaars, die zijn aangekondigd voor de releasedatum, de zomer en het einde van 2017. De Nintendo Switch heeft voor ieder wat wils, van het meeslepende avontuur in een grote open wereld in The Legend of Zelda: Breath of the Wild tot het multiplayerfestijn 1-2-Switch.

    Selectie van games van Nintendo

    SI_WiiU_TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild_B.jpg

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Beleef het grootste avontuur in de The Legend of Zelda-serie tot nu toe. De game speelt zich af in een grensverleggende, grote open wereld die de oorsprong van de bekroonde serie in ere houdt. Verken een wereld met nooit eerder geziene afmetingen en ontdek meer dan honderd tempels vol puzzels, evenals allerlei wapens, outfits en uitrustingen. Spelers zullen niet willen ophouden met deze game. Dat hoeft ook niet, want met de Nintendo Switch kun je je avontuur altijd en overal voortzetten.

    De game is compatibel met de amiibo uit de The Legend of Zelda 30th Anniversary-serie, de Wolf-Link-amiibo en de amiibo uit de nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild-serie. Naast de eerder aangekondigde amiibo van Link (ruiter), Link (boogschutter) en een Wachter, zal de The Legend of Zelda: Breath of the Wild-serie ook nieuwe amiibo van Zelda en een Bokoblin bevatten. De amiibo in deze serie zijn groter en gedetailleerder dan de meeste amiibo. Dat geldt zeker voor de Wachter-amiibo, die zelfs bewegende onderdelen heeft.

    CI_NSwitch_TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild_BundleBox_NL.tif

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild biedt spelers een legendarische ervaring op de Nintendo Switch bij de release in maart. De game zal apart verkrijgbaar zijn, maar er komt ook een Limited Edition uit. Die bestaat uit de game, de cd The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection en een beeldje van het zwaard van Link.

    H2x1_NSwitch_12Switch.jpg

    1-2-Switch: Dit is de eerste game van Nintendo waarbij spelers niet naar de tv maar naar elkaar moeten kijken, terwijl ze het tegen elkaar opnemen in grappige activiteiten. De minigames in 1-2-Switch, waarbij spelers bijvoorbeeld met elkaar duelleren in het Wilde Westen of elkaars danspasjes moeten nadoen, maken creatief gebruik van talloze functies van de Nintendo Switch. Met deze game worden feestjes altijd, overal en met iedereen nóg leuker. 1-2-Switch wordt op 3 maart tegelijk met de Nintendo Switch uitgebracht.

    H2x1_NSwitch_Arms.jpg

    ARMS: In deze game ontdek je een unieke vechtsport voor meerdere spelers waarbij je klappen kunt uitdelen met uitrekbare armen. In deze game, die elementen uit zowel boks- als schietgames met elkaar combineert, kom je allerlei nieuwe personages tegen. Zodra je een personage hebt voorzien van verschillende soorten armen, pak je in iedere hand een Joy-Con om je tegenstander te belagen met klappen van links en van rechts. Personages kunnen springen en klappen ontwijken. Ook kunnen spelers hun slagen effect geven door hun handen te draaien op het moment dat ze slaan. Naarmate spelers de game leren kennen en beter worden, zullen ze geavanceerde tactieken ontdekken. Spelers kunnen het opnemen tegen de computer of tegen een vriend in splitscreen met een tweede set Joy-Con-controllers (apart verkrijgbaar). Het is ook mogelijk om online het gevecht aan te gaan met tegenstanders uit de hele wereld of om twee Nintendo Switch-systemen aan elkaar te koppelen via een lokale draadloze verbinding. ARMS is vanaf de lente verkrijgbaar.

    H2x1_NSwitch_MarioKart8Deluxe.jpg

    Mario Kart 8 Deluxe: Dankzij de Nintendo Switch kunnen fans de ultieme versie van Mario Kart 8 altijd en overal spelen, zelfs met maximaal acht vrienden in de lokale draadloze multiplayerstand. Al je favoriete circuits en personages uit de Wii U-versie zijn opnieuw van de partij, evenals alle DLC-circuits en -personages. Daarnaast kunnen spelers racen met een aantal nieuwe personages: Inkling-jongen en Inkling-meisje uit Splatoon, King Boo, Dry Bones en Bowser Jr.! Gevechten zijn opnieuw vormgegeven en omvatten Ballongevecht en Bob-omb-bende, met gloednieuwe circuits zoals Forelviaduct en Gevechtsstadion, en vertrouwde banen als Luigi’s Landgoed uit Mario Kart: Double Dash!! voor de Nintendo GameCube en Gevechtsarena 1 uit Super Mario Kart voor de SNES.

    Spelers kunnen nu twee voorwerpen tegelijk bij zich hebben, waaronder nieuwe voorwerpen uit eerdere Mario Kart-games zoals Boo, het spook dat voorwerpen kan stelen, en de veer waarmee je in gevechten een hoge sprong kunt maken. Spelers kunnen ervoor kiezen om de nieuwe stuurhulpfunctie in te schakelen, waarmee het voor kinderen en beginnende spelers gemakkelijker is om te racen en op het circuit te blijven, zelfs in 200 cc. Speel in de tv-stijl in maximaal 1080p. Mario Kart 8 Deluxe komt uit op 28 april.

    H2x1_NSwitch_Splatoon2.jpg

    Splatoon 2: In dit vervolg op het succesvolle origineel nemen spelers het opnieuw tegen elkaar op in teams van vier. Splatoon 2 bevat nieuwe levels, kledingstijlen en wapens, zoals de Splat Dualies, die je met twee handen kunt bedienen. Spelers kunnen zowel op tv als onderweg hun krachten meten. Met de Nintendo Switch-Pro-controller (apart verkrijgbaar) of de Joy-Con kunnen spelers zorgvuldig mikken dankzij de bewegingsbesturing. In deze game kun je lokaal of online potjes met meerdere spelers spelen. De game ondersteunt ook voicechat door middel van de nieuwe Nintendo Switch-app voor smartphones en tablets (tot eind 2017 is er een gratis versie van de app verkrijgbaar). Net als in de originele game worden er na de release nieuwe levels, kleding en wapens toegevoegd. Splatoon 2 komt deze zomer uit.

    H2x1_NSwitch_SuperMarioOdyssey.jpg

    Super Mario Odyssey: Dit is de eerste openwereldgame waarin Mario zich in alle vrijheid kan bewegen sinds Super Mario 64 voor de Nintendo 64 en Super Mario Sunshine voor de Nintendo GameCube. Dit nieuwe avontuur speelt zich af op een onverwachte locatie: de aarde! Mario laat het Paddenstoelenrijk achter zich en gaat op reis naar geheimzinnige, nieuwe locaties. Beleef nieuwe ervaringen, zoals een zeiltocht tussen werelden aan boord van een luchtschip en de mogelijkheid om met Mario’s pet te gooien. Super Mario Odyssey komt uit rond het einde van 2017.

    H2x1_NSwitchDS_Snipperclips_nlNL.jpg

    Snipperclips – Geknipt om samen te spelen!: In deze creatieve, nieuwe puzzelgame vol actie moeten spelers communiceren, samenwerken en hun fantasie gebruiken om eenvoudige en complexe puzzels op te lossen door papieren personages in nieuwe vormen te knippen. Speel de hoofdgame alleen of met een vriend en trommel vervolgens anderen op voor dynamische puzzels en andere activiteiten voor maximaal vier spelers. Snipperclips – Geknipt om samen te spelen! komt in maart van dit jaar uit in de Nintendo eShop.

    Ga voor meer informatie over de Nintendo Switch naar onze officiële Nintendo Switch-website.

    *Vanaf 3 maart is de Nintendo Switch verkrijgbaar in de volgende Europese gebieden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Guernsey, Hongarije, Ierland, Italië, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Man, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, San Marino, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Op dezelfde dag wordt het systeem ook uitgebracht in Zuid-Afrika.

    Meer informatie:

    Nintendo Switch-website http://www.nintendo.be/nintendoswitch

    Nintendo Switch op Facebook https://www.facebook.com/NintendoSwitch

    Super Mario-website http://nintendo.be/mario

    Splatoon op Facebook: https://www.facebook.com/Splatoon

    The Legend of Zelda op Facebook: https://www.facebook.com/LegendofZelda

    Super Mario op Facebook: https://www.facebook.com/SuperMario

    Mario Kart op Facebook: https://www.facebook.com/MarioKart

    Nintendo België op Twitch http://www.twitch.tv/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

    Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

    Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl

    Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope